Bobik píše:Jo, pánové, zeptejte se Vokovickejch, ti o to ví svoje. Zrovna nedávno se tam jedna podobná nehoda stala. Oblíbené místo na nehody tohoto typu je vjezd do zastávky VN (DC)
A že se to tam spíš neděje, přičítám zkušenostem ŘT, bo o tom vědí, že lidi jim to tam posílaj všelijak.
Jinak co se odpovědi na otázku týče - záleží na co máš svědky a na postavení po nehodě. Přednost dává tram a že "ti to tam poslal odkudsi" se dost blbě prokazuje. Většinou to projedeš. ...
Přesně tam (on snad ani jinde není čistě odbočovací - vyjížděcí pruh pro IAD) se mi uvedené prosvištění IAD z odbočovacího pruhu přímo před čelo TRAM (při výluce kvůli přeložce TT na Horoměřický) během cesty DC stalo a doproti byla souprava vedená wanou - dle gestikulace kolegy jsem nebyl slepý, ale naštěstí - díky reflexům a malé rychlosti jsem na poslední chvíli zastavil.
PS: Jediná teoretická možnost, jak tomu předcházet je obyčejnou plnou čáru, jíž je odbočovací - vyjížděcí pruh z kruháče oddělen od dvou průběžných - TT křižovaných pruhů, nahradit minimálně "bobíky" či jinak stavebně (např. Evropská - Svatovítská samostatný oddělený pruh vedle kruháče, pravý - vnější pruh kruháče odbočení + případně i rovně a jen levý - vnitřní pruh pouze rovně přes TT).
Co na toto řešení, jasně "zpřehledňující" vozidla jímž TRAM má dát přednost, říká dopravní expert - MŠ? Nepřestal by být poté "Kulaťák" jejich černou můrou?