TT Jarov (Olšanská - Habrová)

Právě zde je prostor pro Vaše přání a fantazie. Spekulace na téma nových tratí, dodávek vozů, nových linek a spousta dalších věcí vítána právě zde...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: TT Jarov (Olšanská - Habrová)

Příspěvek od Proxy » 19.11.2025 9:43

P_V píše:
16.11.2025 19:47
Podle mě to má cenu, už jen kvůli finalizaci té trati :)
V územním plánu to nevypadá jako závislé na stavbě okruhu, prostě to ústí do Českobrodské za autosalonem.
Tak já bych byl také raději, kdyby se tramvajová trať postavila společně s Jarovskou spojkou, ale na druhou stranu bych také vzal v potaz, že v území bude probíhat developerská výstavba a tipuju, že všechny projekty ještě nemají územní povolení, tak možná nejsou jasná různá napojení vjezdů, vodovodů, kanalizace, elektřiny a ostatních sítí. Bohužel se nestaví jako dříve, kdy se nejdříve postavily silnice a pak teprve zástavba, která byla jasně daná. Nicméně v mnoha případech pak plánovaná zástavba po změně společenských poměrů nevznikla....

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 16.11.2025 19:47

Podle mě to má cenu, už jen kvůli finalizaci té trati :)
V územním plánu to nevypadá jako závislé na stavbě okruhu, prostě to ústí do Českobrodské za autosalonem.

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 16.11.2025 17:02

P_V píše:
12.11.2025 12:18
kniha píše:Zatím totiž budu moci využít jen těleso bývalé železniční trati, a to až do doby, než vedle mě vybudují Jarovskou třídu, která napojí Nový Žižkov na budoucí východní část Městského okruhu
Jarovská třída
Chápu to tak, že se nepodařilo stavbu ulice připravit dřív a na stavbu TT je spěch, aby se ještě stihlo dotační období. Takže to bude jen na pár let.
(přesněji řečeno na 5 let, než vyprší ochranné období EU dotace, a bude se to moci překopat, aby se nemusely vracet peníze)
Já to slyšel tak, že Jarovská spojka nemá cenu před výstavbou městského okruhu, resp. to zaústění u Hrdlořezů se vyřeší až při výstavbě MO, takže nemá cenu stavět dříve...

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 12.11.2025 12:18

kniha píše:Zatím totiž budu moci využít jen těleso bývalé železniční trati, a to až do doby, než vedle mě vybudují Jarovskou třídu, která napojí Nový Žižkov na budoucí východní část Městského okruhu
Jarovská třída
Chápu to tak, že se nepodařilo stavbu ulice připravit dřív a na stavbu TT je spěch, aby se ještě stihlo dotační období. Takže to bude jen na pár let.
(přesněji řečeno na 5 let, než vyprší ochranné období EU dotace, a bude se to moci překopat, aby se nemusely vracet peníze)

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 12.11.2025 12:18

Tak v Blavě, ze které 52T vychází, mají obousměrné... Spíš radnice to neřeší...

fricoolinek2
Uživatel
Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
Kontaktovat uživatele:

TT Jarov (Olšanská - Habrová)

Příspěvek od fricoolinek2 » 12.11.2025 0:11

https://pid.cz/wp-content/uploads/syste ... df#page=19
Za méně než 15 minut na Hlavním nádraží, pod 20 minut i na Václaváku. Žádné „fárání“ do metra ani po-
pojíždění v kolonách v Hartigově ulici. Zajistím vám novou možnost, jak se dostat do centra, které bude
najednou za rohem. Snadno na ples v Lucerně nebo o víkendu na náplavku u Mánesa; navíc vždycky nízko-
podlažní tramvají.
No, spíše "bohužel pouze starými krumply se s 4 vstupy s vysokými shody a jedním NP vstupem daleno od sloupku a bez klimatizace".
Mně však zajímá i můj druhý konec. U Osikové ulice na Jarově se mi totiž nechce končit navždycky. Chci se
podívat i dále, nejprve kousek za blízký autoservis, kde bych si místo úvratě moc přála mít alespoň kolejový
trojúhelník.
Dost neurčité. Na obousměrné deriváty 52T šance je nebo není? Jako 9082 už beztak má 20 let od reka, taky tu nebudou do nekonečna. A samozřejmě - celkově tato koncepce KT8N by už před 20 lety znouzectnost a ne perspektivní vůz.

Možná největší bolest je to, že Kachny z jiných měst byly bohužel k dispozici a tak to DPP "zachránilo" od zvažování koupě nových oboustranných vozů?

Ale jako upřímně - on oboustranný vůz je snad něco podřadného, že by na něj měla stačit reko a tak není nutné kupovat nový? Možná právě fakt, že kachny už nebyly dobré pro 140 000 město na východě Maďarska, měl sám o sobě vést k zamyšlení, zda by měly být dobré pro Prahu až někam ke 40. letům 21. století. (dpč, to si v Praze oslaví 100. výročí konce WW2 a další rok 60 let od první jízdy!?)

Ke všemu právě NP vůz je na obousměrnost vhodný, kdy v dveřních prostorech u neužívané strany dveří mohou bez problémů stát lidé, namísto těch jalových schodištních prostor, do jisté míry i trochu rizikových při výrazném zaplnění vozu, kdy kaštan může "stoupnout do prázdna".

A v neposlední řadě - bude tedy ten Barrandov po tom upgrade Progress dávat dlouhodobě, na čím dál starších vozech? Víkedový obrázek smyčky Slivenec bude tedy s wanami/R.P na 21 a KT8N na 5 opravdu hypermoderní.

Odpovědět