Tak já bych byl také raději, kdyby se tramvajová trať postavila společně s Jarovskou spojkou, ale na druhou stranu bych také vzal v potaz, že v území bude probíhat developerská výstavba a tipuju, že všechny projekty ještě nemají územní povolení, tak možná nejsou jasná různá napojení vjezdů, vodovodů, kanalizace, elektřiny a ostatních sítí. Bohužel se nestaví jako dříve, kdy se nejdříve postavily silnice a pak teprve zástavba, která byla jasně daná. Nicméně v mnoha případech pak plánovaná zástavba po změně společenských poměrů nevznikla....
TT Jarov (Olšanská - Habrová)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: TT Jarov (Olšanská - Habrová)
Podle mě to má cenu, už jen kvůli finalizaci té trati
V územním plánu to nevypadá jako závislé na stavbě okruhu, prostě to ústí do Českobrodské za autosalonem.
V územním plánu to nevypadá jako závislé na stavbě okruhu, prostě to ústí do Českobrodské za autosalonem.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já to slyšel tak, že Jarovská spojka nemá cenu před výstavbou městského okruhu, resp. to zaústění u Hrdlořezů se vyřeší až při výstavbě MO, takže nemá cenu stavět dříve...P_V píše: ↑12.11.2025 12:18Jarovská třídakniha píše:Zatím totiž budu moci využít jen těleso bývalé železniční trati, a to až do doby, než vedle mě vybudují Jarovskou třídu, která napojí Nový Žižkov na budoucí východní část Městského okruhu
Chápu to tak, že se nepodařilo stavbu ulice připravit dřív a na stavbu TT je spěch, aby se ještě stihlo dotační období. Takže to bude jen na pár let.
(přesněji řečeno na 5 let, než vyprší ochranné období EU dotace, a bude se to moci překopat, aby se nemusely vracet peníze)
Jarovská třídakniha píše:Zatím totiž budu moci využít jen těleso bývalé železniční trati, a to až do doby, než vedle mě vybudují Jarovskou třídu, která napojí Nový Žižkov na budoucí východní část Městského okruhu
Chápu to tak, že se nepodařilo stavbu ulice připravit dřív a na stavbu TT je spěch, aby se ještě stihlo dotační období. Takže to bude jen na pár let.
(přesněji řečeno na 5 let, než vyprší ochranné období EU dotace, a bude se to moci překopat, aby se nemusely vracet peníze)
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak v Blavě, ze které 52T vychází, mají obousměrné... Spíš radnice to neřeší...
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
TT Jarov (Olšanská - Habrová)
https://pid.cz/wp-content/uploads/syste ... df#page=19
Možná největší bolest je to, že Kachny z jiných měst byly bohužel k dispozici a tak to DPP "zachránilo" od zvažování koupě nových oboustranných vozů?
Ale jako upřímně - on oboustranný vůz je snad něco podřadného, že by na něj měla stačit reko a tak není nutné kupovat nový? Možná právě fakt, že kachny už nebyly dobré pro 140 000 město na východě Maďarska, měl sám o sobě vést k zamyšlení, zda by měly být dobré pro Prahu až někam ke 40. letům 21. století. (dpč, to si v Praze oslaví 100. výročí konce WW2 a další rok 60 let od první jízdy!?)
Ke všemu právě NP vůz je na obousměrnost vhodný, kdy v dveřních prostorech u neužívané strany dveří mohou bez problémů stát lidé, namísto těch jalových schodištních prostor, do jisté míry i trochu rizikových při výrazném zaplnění vozu, kdy kaštan může "stoupnout do prázdna".
A v neposlední řadě - bude tedy ten Barrandov po tom upgrade Progress dávat dlouhodobě, na čím dál starších vozech? Víkedový obrázek smyčky Slivenec bude tedy s wanami/R.P na 21 a KT8N na 5 opravdu hypermoderní.
No, spíše "bohužel pouze starými krumply se s 4 vstupy s vysokými shody a jedním NP vstupem daleno od sloupku a bez klimatizace".Za méně než 15 minut na Hlavním nádraží, pod 20 minut i na Václaváku. Žádné „fárání“ do metra ani po-
pojíždění v kolonách v Hartigově ulici. Zajistím vám novou možnost, jak se dostat do centra, které bude
najednou za rohem. Snadno na ples v Lucerně nebo o víkendu na náplavku u Mánesa; navíc vždycky nízko-
podlažní tramvají.
Dost neurčité. Na obousměrné deriváty 52T šance je nebo není? Jako 9082 už beztak má 20 let od reka, taky tu nebudou do nekonečna. A samozřejmě - celkově tato koncepce KT8N by už před 20 lety znouzectnost a ne perspektivní vůz.Mně však zajímá i můj druhý konec. U Osikové ulice na Jarově se mi totiž nechce končit navždycky. Chci se
podívat i dále, nejprve kousek za blízký autoservis, kde bych si místo úvratě moc přála mít alespoň kolejový
trojúhelník.
Možná největší bolest je to, že Kachny z jiných měst byly bohužel k dispozici a tak to DPP "zachránilo" od zvažování koupě nových oboustranných vozů?
Ale jako upřímně - on oboustranný vůz je snad něco podřadného, že by na něj měla stačit reko a tak není nutné kupovat nový? Možná právě fakt, že kachny už nebyly dobré pro 140 000 město na východě Maďarska, měl sám o sobě vést k zamyšlení, zda by měly být dobré pro Prahu až někam ke 40. letům 21. století. (dpč, to si v Praze oslaví 100. výročí konce WW2 a další rok 60 let od první jízdy!?)
Ke všemu právě NP vůz je na obousměrnost vhodný, kdy v dveřních prostorech u neužívané strany dveří mohou bez problémů stát lidé, namísto těch jalových schodištních prostor, do jisté míry i trochu rizikových při výrazném zaplnění vozu, kdy kaštan může "stoupnout do prázdna".
A v neposlední řadě - bude tedy ten Barrandov po tom upgrade Progress dávat dlouhodobě, na čím dál starších vozech? Víkedový obrázek smyčky Slivenec bude tedy s wanami/R.P na 21 a KT8N na 5 opravdu hypermoderní.