Nové tramvajové tratě
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Pajda
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
a o kousek dál ZC je stará Ringhofferova vila, která bude brzo restaurovaná. Projekty už na to jsou hotové. Je to ta opuštěná budova pod výjezdem z Mrázovky, u hotelu Ibis (snad se tak jmenuje)Béďa Trávníček píše:Dnešní nákupní centrum Nový Smíchov a AndělCity (či jak to je) stojí na místě závodu ČKD Tatra (dříve Ringhoffer). Z areálu ČKD je ponechána část zdi v Plzeňské ulici, která byla "zabudována" do nákupního střediska Nový Smíchov...6432 píše:Chtěl jsem se zeptat, v kterém místě stála továrna Ringhoffer, do které vedla vlečka přes tuto ulici, pokud jsem to správně pochopil... dík
Dnešní nákupní centrum Nový Smíchov a AndělCity (či jak to je) stojí na místě závodu ČKD Tatra (dříve Ringhoffer). Z areálu ČKD je ponechána část zdi v Plzeňské ulici, která byla "zabudována" do nákupního střediska Nový Smíchov...6432 píše:Chtěl jsem se zeptat, v kterém místě stála továrna Ringhoffer, do které vedla vlečka přes tuto ulici, pokud jsem to správně pochopil... dík
- 6432
- Uživatel
- Bydliště: Opatovské okolí, k nejbližší tram 9 nebo 10 min jízdy busem
Chtěl jsem se zeptat, v kterém místě stála továrna Ringhoffer, do které vedla vlečka přes tuto ulici, pokud jsem to správně pochopil... díkPetr píše:No koleje rozchodem samozřejmě shodné jsou. Dokonce doteď jsou koleje tramvajové s kolejemi železničními v ulici Za Ženskými domovy propojené. Jenže žlábek tramvajových kolejnic neumožňuje jízdu železničních vozů a nákolek tramvajových kolej zase není ideální pro železniční kolejniceKalič píše:Chtěl bych se zeptat, jestli jsou koleje TT v praze schodné s kolejemi Českých drah. Zajímalo by mě jestli by šli třeba TT propojit ze sítí ČD a prodloužit některé linky třeba s využitím vozů KT nebo jim podobných jako regionálních tram (třeba Roztoky, Kladno) atd.
Jejda, jejda
Typově SHODNÉ nejsou, jen jsou SHODNÉ rozchodem. O schůdnosti či schodovosti nic nevím.Kalič píše:Chtěl bych se zeptat, jestli jsou koleje TT v praze schodné s kolejemi Českých drah. Zajímalo by mě jestli by šli třeba TT propojit ze sítí ČD a prodloužit některé linky třeba s využitím vozů KT nebo jim podobných jako regionálních tram (třeba Roztoky, Kladno) atd.

nejsou. tech par metru nekdo ukradPetr píše:No koleje rozchodem samozřejmě schodné jsou. Dokonce doteď jsou koleje tramvajové s kolejemi železničními v ulici Za Ženskými domovy propojené. Jenže žlábek tramvajových kolejnic neumožňuje jízdu železničních vozů a nákolek tramvajových kolej zase není ideální pro železniční kolejnice

Ideální není neb v Brně to mají...Petr píše:No koleje rozchodem samozřejmě schodné jsou. Dokonce doteď jsou koleje tramvajové s kolejemi železničními v ulici Za Ženskými domovy propojené. Jenže žlábek tramvajových kolejnic neumožňuje jízdu železničních vozů a nákolek tramvajových kolej zase není ideální pro železniční kolejniceKalič píše:Chtěl bych se zeptat, jestli jsou koleje TT v praze schodné s kolejemi Českých drah. Zajímalo by mě jestli by šli třeba TT propojit ze sítí ČD a prodloužit některé linky třeba s využitím vozů KT nebo jim podobných jako regionálních tram (třeba Roztoky, Kladno) atd.
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
No koleje rozchodem samozřejmě shodné jsou. Dokonce doteď jsou koleje tramvajové s kolejemi železničními v ulici Za Ženskými domovy propojené. Jenže žlábek tramvajových kolejnic neumožňuje jízdu železničních vozů a nákolek tramvajových kolej zase není ideální pro železniční kolejniceKalič píše:Chtěl bych se zeptat, jestli jsou koleje TT v praze schodné s kolejemi Českých drah. Zajímalo by mě jestli by šli třeba TT propojit ze sítí ČD a prodloužit některé linky třeba s využitím vozů KT nebo jim podobných jako regionálních tram (třeba Roztoky, Kladno) atd.
Naposledy upravil(a) Petr dne 18.4.2005 10:01, celkem upraveno 1 x.
Jen aby jsme v roce 2100 potřebovali ještě nějaké tramvaje a vůbecTom píše:Ten plánek byl velmi pěkný, když sem ho viděl poprvé tak sem nad ním strávil asi 5 hodin...HAL9000 píše:Předpokládám, že vaše úvahy o budoucích tram.tratích vycházejí z nákresu, který ještě před nějakým časem visel na http://www.vetinari.cz. Musím říci, že se mi to velmi líbilo, ale chyběly mi tam zběsilosti, jako TT Podbaba-Suchdol (-Bohnice), TT Velká Ohrada - Dalejské údolí - Slivenec - Barrandov, TT Perlit - Kyje - Lehovec a TT Nový Hloubětín - Vodárna Kbely - Letňany...Samozřejmě, že když uvážíme všechna praktická hlediska (zástavba, zeleň, sklon, šířka vozovky, nelukrativnost..), kvůli kterým by někde nemohla být postavena TT, zjistíme, že z naší vaší skvělé fantazie toho moc nezbyde. Ale to nevadí. Dokud máme fantazii, stále žijeme. A kdoví, třeba se ještě nějaké té zběsilosti dočkáme...
P.S. Nebude někdy někde nějaká obměna onoho plánku?Reálný celkem je... akorát bych ten letopočet přesunul kamsi do roku 2070-2100
ale o to číslo ani tak nejde... spíš o to co je v tom...

Ten plánek byl velmi pěkný, když sem ho viděl poprvé tak sem nad ním strávil asi 5 hodin...HAL9000 píše:Předpokládám, že vaše úvahy o budoucích tram.tratích vycházejí z nákresu, který ještě před nějakým časem visel na http://www.vetinari.cz. Musím říci, že se mi to velmi líbilo, ale chyběly mi tam zběsilosti, jako TT Podbaba-Suchdol (-Bohnice), TT Velká Ohrada - Dalejské údolí - Slivenec - Barrandov, TT Perlit - Kyje - Lehovec a TT Nový Hloubětín - Vodárna Kbely - Letňany...Samozřejmě, že když uvážíme všechna praktická hlediska (zástavba, zeleň, sklon, šířka vozovky, nelukrativnost..), kvůli kterým by někde nemohla být postavena TT, zjistíme, že z naší vaší skvělé fantazie toho moc nezbyde. Ale to nevadí. Dokud máme fantazii, stále žijeme. A kdoví, třeba se ještě nějaké té zběsilosti dočkáme...
P.S. Nebude někdy někde nějaká obměna onoho plánku?

Předpokládám, že vaše úvahy o budoucích tram.tratích vycházejí z nákresu, který ještě před nějakým časem visel na http://www.vetinari.cz. Musím říci, že se mi to velmi líbilo, ale chyběly mi tam zběsilosti, jako TT Podbaba-Suchdol (-Bohnice), TT Velká Ohrada - Dalejské údolí - Slivenec - Barrandov, TT Perlit - Kyje - Lehovec a TT Nový Hloubětín - Vodárna Kbely - Letňany...Samozřejmě, že když uvážíme všechna praktická hlediska (zástavba, zeleň, sklon, šířka vozovky, nelukrativnost..), kvůli kterým by někde nemohla být postavena TT, zjistíme, že z naší vaší skvělé fantazie toho moc nezbyde. Ale to nevadí. Dokud máme fantazii, stále žijeme. A kdoví, třeba se ještě nějaké té zběsilosti dočkáme...