Nové tramvajové tratě

Právě zde je prostor pro Vaše přání a fantazie. Spekulace na téma nových tratí, dodávek vozů, nových linek a spousta dalších věcí vítána právě zde...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
von Špilberk
Uživatel
Příspěvky: 4299
Registrován: 23.2.2012 8:27
Bydliště: 15 minut chůze od vozovny Pankrác

Re: Nové tramvajové tratě

Příspěvek od von Špilberk » 16.1.2022 14:00


von Špilberk
Uživatel
Příspěvky: 4299
Registrován: 23.2.2012 8:27
Bydliště: 15 minut chůze od vozovny Pankrác

Re: Nové tramvajové tratě

Příspěvek od von Špilberk » 24.12.2021 15:19

9001 píše:
23.12.2021 19:24
Ono to vlastně, ale takhle funguje ne? Když je "vozovna" Braník, tak vozy přece jezdí se 4 ne? :-). A ted mi to došlo, že z ÚD jezdí s jedničkou.
Je to tak.

Uživatelský avatar
9001
Uživatel
Příspěvky: 10038
Registrován: 15.11.2003 18:49
Bydliště: Blízko konečné linky 24,51.
Kontaktovat uživatele:

Re: Nové tramvajové tratě

Příspěvek od 9001 » 23.12.2021 19:24

Von: A je to vymyšleno :D :D:D

Ono to vlastně, ale takhle funguje ne? Když je "vozovna" Braník, tak vozy přece jezdí se 4 ne? :-). A ted mi to došlo, že z ÚD jezdí s jedničkou :devilsmokin

von Špilberk
Uživatel
Příspěvky: 4299
Registrován: 23.2.2012 8:27
Bydliště: 15 minut chůze od vozovny Pankrác

Re: Nové tramvajové tratě

Příspěvek od von Špilberk » 23.12.2021 16:13

Pak může být Libuš vedlejší pracoviště Pankráce a žádná 9 není potřeba. :D

Uživatelský avatar
9001
Uživatel
Příspěvky: 10038
Registrován: 15.11.2003 18:49
Bydliště: Blízko konečné linky 24,51.
Kontaktovat uživatele:

Re: Nové tramvajové tratě

Příspěvek od 9001 » 22.12.2021 20:42

ÚD bude jako vedlejší pracoviště Strašnic a hned je 9 volná :D .

Uživatelský avatar
Ústečák
Uživatel
Příspěvky: 138
Registrován: 04.8.2019 9:55

Re: Nové tramvajové tratě

Příspěvek od Ústečák » 22.12.2021 5:18

ÚD a HL jedou paralelně...

Uživatelský avatar
kruťák
Uživatel
Příspěvky: 3117
Registrován: 23.2.2010 0:24
Bydliště: mobilnitabla.cz
Kontaktovat uživatele:

Re: Nové tramvajové tratě

Příspěvek od kruťák » 21.12.2021 23:36

Karosák píše:
21.12.2021 20:24
Teď mně napadly výměny/náhradní vlaky, ale DORIS to řeší a označuje beztak písmeny HL, KO....
A pro potřeby výpravy byla do DORISu operativně přidána i taková místa jako BR, ÚD, BA Z:idea:
No a teď je otázka, kde ty písmena bere. Pokud to znamená "vezmi první číslici z pořadí a nahraď 1 HL, 2 KO..."
A jestli ÚD neni náhodou jen přepsaný HL. A jestli místa jako BR a BA nejsou právě tou poslední obsazenou devítkou = kdyby byly BR i BA najednou, tak jestli by to šlo. Ale to jen spekuluju z pohledu programátora O:)

Uživatelský avatar
Karosák
Uživatel
Příspěvky: 3732
Registrován: 07.2.2008 18:49
Bydliště: Wydzielone korytarze
Kontaktovat uživatele:

Re: Nové tramvajové tratě

Příspěvek od Karosák » 21.12.2021 20:24

A co prefix vozovny prostě zrušit? 8-[ Při sestavování služeb i řízení provozu jsou k určení vlaku (služby), zcela dostačující identifikátory linka/pořadí. Určení provozovny je "hezké", ale ne nezbytné. Možná tvorba jř a rozdělování výkonů....
Možná jsem pro stromy přehlédl les, tak mně račte opravit :wink:
Teď mně napadly výměny/náhradní vlaky, ale DORIS to řeší a označuje beztak písmeny HL, KO....
A pro potřeby výpravy byla do DORISu operativně přidána i taková místa jako BR, ÚD, BA Z:idea:

P_V
Uživatel
Příspěvky: 3907
Registrován: 23.11.2003 18:49

Re: Nové tramvajové tratě

Příspěvek od P_V » 21.12.2021 16:59

Půjde. Třeba M jako muzeum, H jako historické depo, V jako výstava, Z jako zvláštní jízdy... mno. :D
O jako Ořechovka, N jako nostalgie, to už nekoliduje.

von Špilberk
Uživatel
Příspěvky: 4299
Registrován: 23.2.2012 8:27
Bydliště: 15 minut chůze od vozovny Pankrác

Re: Nové tramvajové tratě

Příspěvek od von Špilberk » 21.12.2021 16:37

P_V píše:
21.12.2021 14:34
...vozovny rovnou přečíslovat podle prvního písmene...
Strašnice - Střešovice Z:arrow: to nepůjde. :D

P_V
Uživatel
Příspěvky: 3907
Registrován: 23.11.2003 18:49

Re: Nové tramvajové tratě

Příspěvek od P_V » 21.12.2021 14:34

kruťák píše:
21.12.2021 14:14
Tak pokud by softwéry nepracovaly s číslem, ale řetězcem, tak by se dal vlastně použít jakýkoliv znak, třeba písmena od A do Ž. Pak bychom mohli mít 42 vozoven :twisted:
Mohly by pak se vozovny rovnou přečíslovat podle prvního písmene. Proč furt nějaké kódy, které si někdo musí pamatovat :)

Uživatelský avatar
kruťák
Uživatel
Příspěvky: 3117
Registrován: 23.2.2010 0:24
Bydliště: mobilnitabla.cz
Kontaktovat uživatele:

Re: Nové tramvajové tratě

Příspěvek od kruťák » 21.12.2021 14:14

Tak pokud by softwéry nepracovaly s číslem, ale řetězcem, tak by se dal vlastně použít jakýkoliv znak, třeba písmena od A do Ž. Pak bychom mohli mít 42 vozoven :twisted:

Jenda1989
Uživatel
Příspěvky: 228
Registrován: 22.6.2012 22:06

Re: Nové tramvajové tratě

Příspěvek od Jenda1989 » 21.12.2021 13:44

kruťák píše:
21.12.2021 13:35
Jakub píše:
20.12.2021 21:54
A nula by použít nešla?
0 se často používá pro zkušebky. Nicméně záleží na tom, jak jsou ty softwéry napsaný. Buď pracují s číslem nebo tzv. řetězcem. Pokud s číslem, tak nula nelze, protože to "001" přečte jako 1.
Ale mě si nevšímejte, já jen prudím :twisted:
Depo 0 (nebo chceteli O) se používá i v cizině, ale většinou se jedná o depo vrchní stavby, kde jsou soustředěné pracovní tramvaje a auta.

Uživatelský avatar
kruťák
Uživatel
Příspěvky: 3117
Registrován: 23.2.2010 0:24
Bydliště: mobilnitabla.cz
Kontaktovat uživatele:

Re: Nové tramvajové tratě

Příspěvek od kruťák » 21.12.2021 13:35

Jakub píše:
20.12.2021 21:54
A nula by použít nešla?
0 se často používá pro zkušebky. Nicméně záleží na tom, jak jsou ty softwéry napsaný. Buď pracují s číslem nebo tzv. řetězcem. Pokud s číslem, tak nula nelze, protože to "001" přečte jako 1.
Ale mě si nevšímejte, já jen prudím :twisted:

Uživatelský avatar
Jakub
Uživatel
Příspěvky: 480
Registrován: 22.12.2007 23:43
Bydliště: Jedno z posledních nádraží, kde jsou komplet mechanická návěstidla.

Re: Nové tramvajové tratě

Příspěvek od Jakub » 20.12.2021 21:54

A nula by použít nešla?

Odpovědět