Dopravní podnik (vedení, hospodaření, apod.)

Archiv starých nebo neaktuálních příspěvků. Příspěvky, které přinášejí informace, jejíchž poselství již bylo naplněno v minulosti.

Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM

Zamčeno
Pajda
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

prodej jízdenek

Příspěvek od Pajda » 06.9.2005 13:39

Tak jsem se dozvěděl proč v mnoha trafikách nemají lístky.
1. Marže na nich je nepatrně přes 3 %
2. DP prodává po celých bločcích, a tam je několik set lístků.

V praxi to tedy znamená, že na základní 4 druhy lístků je potřeba mít kapitál přes 10 000,- Kč a na tom se vydělá jen něco přes 300,-
Pokud by se lístky nakupovaly na kartu, tak by trafikant byl na nule.

dušan
Uživatel
Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP

Příspěvek od dušan » 20.8.2005 12:24

9001 píše:Fakt je,že se mi zdá trochu zbytečné aby vůz byl odstaven 50 minut. Není to trochu zbytečné, kdyby se jezdilo jako ve dne, teda na jedné konečné 6 minut(možná by se dalo dát víc, třeba 10 - 15 vzhledem k čekání na přípoje) a druhé BP, tak by se ušetřili řidiči a tím i celkem dost peněz (příplatek za noční).
problém vzniká při výjezdu nočních linek, ta kotlářka byla i v běžném neprázdninovém provozu.
beru Martynův smysl pro humor, ty pauzy opravdu nahrávají spánku, ale zrovna taková linka 7/57 nebo 7/54 je mnou velmi oblíbená.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 20.8.2005 0:13

Fakt je,že se mi zdá trochu zbytečné aby vůz byl odstaven 50 minut. Není to trochu zbytečné, kdyby se jezdilo jako ve dne, teda na jedné konečné 6 minut(možná by se dalo dát víc, třeba 10 - 15 vzhledem k čekání na přípoje) a druhé BP, tak by se ušetřili řidiči a tím i celkem dost peněz (příplatek za noční).

Tombus
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tombus » 19.8.2005 23:35

Kdepak je ta příloha?

Martin

Příspěvek od Martin » 19.8.2005 23:27

Dopravní podnik dbá o klidný spánek řidičů tramvají!

Transformace pražského Dopravního podniku probíhá již delší čas, ovšem doposud se zde probíraly spíše kiksy a přehmaty, které díky ní vznikly. Nyní se však zdá, že na řadu přichází zdravý rozum a konečně někdo začíná brát v potaz četné podněty a stížnosti řidičů tramvají.
Jako první si na Jednotce Provoz Tramvaje (JPT) vzali na paškál noční jízdní řády. Hory stížností, které od řidičů přicházely, se už zřejmě nedaly přehlédnout...
O co jde? Řidiči jsou již po dlouhou dobu nespokojeni s délkou přestávek na nočních vlacích. Argumentují tak, že přirozenou noční činností člověka je přece spánek a tomu by měly být noční jízdní řády zejména přizpůsobeny. A tak vedení JPT uhodilo na Oddělení jízdních řádů, aby noční grafikony jeho pracovníci přizpůsobili řidičským požadavkům. Proto byl k 26.7. zkonstruován modelový jízdní řád pro noční linky. Vzhledem k původnímu pracovnímu působení vedoucího tandemu na JPT bylo protekčně zvoleno sedmé pořadí linky 57 provozovny Pankrác, jehož vozový jízdní řád přikládám v příloze.
Jak můžete vidět, délka směny dosahuje maximální v budoucnu přípustné délky 7 hodin a přestávky jsou vytvořeny velmi velkoryse: 43 minut na Kotlářce, 63 minut v Hostivaři a 34 minut na Bílé Hoře. V budoucnu by každá noční směna měla obsahovat alespoň jednu přestávku delší než 60 minut, která by ve VJŘ byla označena symbolem PS...přestávka na spánek. DPP také v souvislosti s tímto uzavřel smlouvu na dodávku 300ks vysoce spolehlivých budíků zn. Sergej s ruskou firmou Sibrjev z Krasnojarsku, které budou ve výpravně předávány každému nočnímu řidiči. Z důvodu dlouhých dodacích lhůt bude ovšem dočasně až do dodání budíků v každém obratišti konat službu tzv. "budící pracovník", který bude v každém obratišti zajišťovat buzení řidičů maximálně 3 minuty před odjezdem spoje. Z důvodu vysokých personálních požadavků však zřejmě vedení JPT na tyto pozice vypíše výběrové řízení. Zprovoznění tohoto systému se předpokládá k 1.9.2005.
Závěrem doufám, že toto opatření není jen ojedinělou vlašťovkou, ale podobných opatření bude ku spokojenosti řidičů přibývat!

(předpokládám, že je jasné, že tento článek byl psán s velkou mírou nadsázky a v pozdních nočních hodinách :D )
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Martin dne 20.8.2005 0:07, celkem upraveno 4 x.

Tonda Ježek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda Ježek » 02.8.2005 17:53

radek31 píše:
Tonda Ježek píše:Ano, vzhledem k tomu, že byl místopředsedou to zas není tak překvapivá událost. Ovšem teď je trochu blíže těm zvěstem, které se šířily o tom, kdo by mohl být novým GŘ... (i když nikde není psáno, že to musí být zrovna předseda představenstva)
nemá to být náhodou tak, že podnik vede GŘ a dozorčí rada ho kontroluje? imho by ve vedení podniku měl být člověk, co nesedí současně v kontrolním orgánu toho samého podniku (já vím, je to jen teorie)
Chybička se vloudila...zaměnil jsem dozorčí radu s představenstvem :oops:

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 02.8.2005 17:40

Petr píše:
Tonda Ježek píše:Ano, vzhledem k tomu, že byl místopředsedou to zas není tak překvapivá událost. Ovšem teď je trochu blíže těm zvěstem, které se šířily o tom, kdo by mohl být novým GŘ... (i když nikde není psáno, že to musí být zrovna předseda dozorčí rady)
Pokud dojde opět na má slova, je mi docela smutno. Jméno tohohle dopravního odborníka mě totiž napadlo okamžitě ve chvíli, kdy zemřel pan Houfek a začaly spekulace o tom, kdo bude novým gř DP :roll:
nemá to být náhodou tak, že podnik vede GŘ a dozorčí rada ho kontroluje? imho by ve vedení podniku měl být člověk, co nesedí současně v kontrolním orgánu toho samého podniku (já vím, je to jen teorie)

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 02.8.2005 17:22

Tonda Ježek píše:Ano, vzhledem k tomu, že byl místopředsedou to zas není tak překvapivá událost. Ovšem teď je trochu blíže těm zvěstem, které se šířily o tom, kdo by mohl být novým GŘ... (i když nikde není psáno, že to musí být zrovna předseda dozorčí rady)
Pokud dojde opět na má slova, je mi docela smutno. Jméno tohohle dopravního odborníka mě totiž napadlo okamžitě ve chvíli, kdy zemřel pan Houfek a začaly spekulace o tom, kdo bude novým gř DP :roll:
Naposledy upravil(a) Petr dne 02.8.2005 17:49, celkem upraveno 1 x.

Tonda Ježek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda Ježek » 02.8.2005 16:58

MOp píše:
Tonda Ježek píše:Předsedou představenstva DP se stal Radovan Šteiner Z:?
to se dalo cekat, neni to nic prekvapiveho..
Ano, vzhledem k tomu, že byl místopředsedou to zas není tak překvapivá událost. Ovšem teď je trochu blíže těm zvěstem, které se šířily o tom, kdo by mohl být novým GŘ... (i když nikde není psáno, že to musí být zrovna předseda dozorčí rady)

Gagarin
Uživatel
Bydliště: Jednu tram. smyčku slyším, jednu TT a železnici v dálce vidím a jedna žel. trať mi stojí pod okny.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gagarin » 02.8.2005 15:26

MOp píše:
Pro mne to tedy překvapení je, i když jsem to tušil. Překvapení je, že blbost opět vyhrála.

MOp

Příspěvek od MOp » 02.8.2005 15:21

Gagarin
Uživatel
Bydliště: Jednu tram. smyčku slyším, jednu TT a železnici v dálce vidím a jedna žel. trať mi stojí pod okny.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gagarin » 02.8.2005 14:24

Ježiš, to snad... To je pro mne už několikátý šok za dnešní den...

Ještě pár takovejch hřebíčků a emigruju někam hóóódně daleko.

Tonda Ježek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda Ježek » 02.8.2005 14:14

Předsedou představenstva DP se stal Radovan Šteiner Z:?

Pajda
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajda » 02.8.2005 11:03

Radek píše:Mám dojem, že Šoch zajišťuje jen předprodej - okénka v metru. Neslyšel jsem, že by přeprodával i jednotlivé jízdenky, ale možné je všechno.
Pak je ovšem od DP milé, že dělá reklamu na prodejní místa soukromého prodejce. Zajisté za úplatu. :lol:

Radek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek » 02.8.2005 10:45

Mám dojem, že Šoch zajišťuje jen předprodej - okénka v metru. Neslyšel jsem, že by přeprodával i jednotlivé jízdenky, ale možné je všechno.

Zamčeno