Noční linkové vedení - připomínky a návrhy

Archiv starých nebo neaktuálních příspěvků. Příspěvky, které přinášejí informace, jejíchž poselství již bylo naplněno v minulosti.

Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM

Zamčeno
K-M

Příspěvek od K-M » 24.12.2005 19:40

To je dobrá diskuse.
Opět pár oblíbených omylů:
25% příjmů z jízdného není zanedbatelná částka, čili MHD zdarma by bylo o čtvrtinu hoší/dražší. A to je ještě u nás málo. Jinde to bývá až polovina.
MHD je služba, kterou si někdo objednává. A je úplně jedno, kdo tu službu vykonává, pokud splní zadání. Nevímproč spekulujete, že DP musí jezdit v Praze navěky, když u autobusů už je v MHD vedle DP deset dalších dopravců. Nikde není řečeno, že někdo nenabídne např na provozování linky č.2 lepší podmínky než DP a dostane linku 2. Proč ne.
Bezpečnost ve vozech lze zajistit jedině důsledným dodržováním zákona - porušuje-li na veřejně přístupném místě (a to MHD je , jakkoliv patří třeba soukromému subjektu) někde někdo něco, je jasně v zákoně řečeno, že to řeší police - a nikdo jiný, žádné ochranky. Ani v supermarketu vás nemůžou nic víc než zadržet do příjezdu policie.. Čili volat policii, stěžovat si, pokud nezakročí - rozhovory jsou nahrávány. Důsledně, stále a vždy. A ne řidiči, ale my cestující. OBČANÉ. Není potřeba vymýšlet žádné nestandardní voloviny.
Jiná věc je bezďák na konečný, jeho vystoupení je bohužel holt na řidiči...

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 24.12.2005 19:39

K-M píše:Znáte jen JEDNU tramvaj, na rozdíl od nás, co máme přehled po celé síti. Hezký štědrý večer.
souhlas, vidím to i na sobě, znám většinou to co jezdí SA + MO, nebo kam pravidelně jezdím, takže odlehlé oblasti a většina autobusů jdou dost mimo mě
taky bych si netroufnul dělat nějaké kompletní linkové vedení, maximálně napíšu svůj názor na to, kde znám dobře situaci

K-M

Příspěvek od K-M » 24.12.2005 19:20

pawel píše:ad 51: souhlas s KM - první spoje z Lz směr DŠ plný jsou. na druhou stranu jezdím málokdy, ale zatím to vždycky bylo o hodně slabší, od IPP/NM dál už jelo jen málo lidí.
no a nejezdí HL právě ta pořadí, co vyjíždějí kolem půlnoci a později z DŠ (tudíž jen největší nával Lz-DŠ už nevezou)...?
Jakkoliv tu uběhla pěkná diskuse, zareaguji ještě na toto. Ano, to je právě ono, Yvono. Znáte jen JEDNU tramvaj, na rozdíl od nás, co máme přehled po celé síti. Hezký štědrý večer.

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 24.12.2005 19:19

Martin-KT8D5.RN2P píše:P.S. IQ mám lehce nadprůměrné
tak z toho si nic nedělej, to doženeš tvrdou prací
Neřikám, že každej z Vás je póvl, ale o tobě si mylim své. Docela rád bych se setkal a zjistil zda se mýlím a skutečně jsem Tě neodhadl a tim pádem se ti rád omluvim, nebo si ještě větší blb než si momentálně myslim.
no rád bych věděl čím jsem si to zasloužil - že jsem si dovolil napsat na jaké školy jsem chodil? nebo že jsem shodil tvůj předpoklad, že se mnou můžeš povýšeně mluvit jako s nějakým blbcem?
nebo jsem si možná jen dovolil nesouhlasit?
je pravda, že s oblibou opravuji mylné názory, které tu někdo napíše, protože jinak by tomu ještě někdo mohl věřit, ale to snad zatím není zločin

v životě jsem potkal hromadu opravdu hodně inteligentních lidí (nejen ve škole) a přesto si naprostá většina z nich nedovolí ohodnotit někoho jako to ty děláš asi pravidelně - není to známka dobrého charakteru a také se mohou snadno mýlit
já o tobě rozhodně nebudu podobné věci říkat, ani si nemyslím, že jsi hloupý, ale tvoje sociální inteligence (podle projevu, možná jsi mimo internet jiný) je na nule

pokud nevíš, co to je sociální inteligence, tak doporučuji tento odkaz http://www.socioweb.cz/index.php3?disp=otazky

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 24.12.2005 18:27

to je teda smutný, ještě na štědrý den. jestli ses, martine, na fórum vrátil kvůli tomuhle, tak teda nic moc. M:roll:

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 24.12.2005 17:57

radek31 píše:
Martin-KT8D5.RN2P píše:Mám jiný cíle a za těma si půjdu přes mrtvoly, ale hádat se tady s jednim tramvajáčkem o ekonomice a vedení, mi nic nedá.
no docela jsi to přehnal, sice nevím kolik je ti let a jaké máš vzdělání a IQ, ale lasakavě si mě neber do huby tímto stylem
já se za svojí práci nestydím, dělám jí poctivě a zodpovědně a nějaký frajírek se tu na mě nebude povyšovat
rozhodně tvůj postoj, že každý řidič je automaticky póvl, ***** a neschopný kverulant je neudržitelný a stupidní (a odhaluje tvé předsudky a neznalost) - jezdí i vysokoškolsky vzdělaní lidé
vzhledem k tomu, že mám za sebou víceleté gymnázium a 3 semestry na VŠE troufám si tvrdit, že si můžu na netu debatovat o ekonomice a vedení (úspěšně jsem napoprvé prošel makro i mikroekonomikou, managementem, účetnictvím, podnikovou ekonomikou, řízením výroby, obchodním právem atd.) - na řízení podniku to nestačí, ale vyprošuju si, abys tu na mě odkazoval jako na "tramvajáčka" - pochybuju, že máš lepší vzdělání nebo vyšší IQ než já, tak mě neštvi
vím jistě v čem se lišíme, už jsem toho odpracoval víc než ty a hlavně z přístupu "Mám jiný cíle a za těma si půjdu přes mrtvoly" je mi na zvracení - ale z tebe jistě bude časem úspěšný politik s tímto přístupem
Víš asi nevim, v čem je trik tyristorové výzbroje, ale aspoň chápu, že město neni povino, jak jste se někteří domnívali, zajistit strážníky do vozů nočních spojů.
nikdy jsem nic takového neřekl
Radši seď za pultem, tam ti je dobře.
jistě, nemusím se tam chovat jako ***** a jít přes mrtvoly, nikdo mi do toho nekecá a mám čistou hlavu, když přijdu z práce domů - mě to vyhovuje (zatím) a každopádně tobě to může být ukradené
P.S. A když je to podniku (tudíž i tobě, potažmo si zaměstnanec podniku, ne?) jedno, tak proč si stěžujete na to, že dostáváte nakládačky???
ano podniku (to je samozřejmě vedení a ne 12 tisíc lidí) to je jedno
já jsem si na to nikdy nestěžoval, opět máš problém udržet v hlavě kdo co píše
Vzdělání vyší než ty mít nemůžu zatim. To skutečně ne. Neřikám, že každej z Vás je póvl, ale o tobě si mylim své. Docela rád bych se setkal a zjistil zda se mýlím a skutečně jsem Tě neodhadl a tim pádem se ti rád omluvim, nebo si ještě větší blb než si momentálně myslim. A nestydim se za to, že půjdu za svejma cílema tvrdě, protože pokud nepůjdu, nebudu dělat co chci... To je dnešní doba. P.S. IQ mám lehce nadprůměrné :wink:

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 24.12.2005 17:50

Akribius píše:Mě jen přijde,že ty bezdomovce nemůže řešit jenom řidič,prostě to nelze.
Jinak původní příspěvek byl o tom,že DP nemusí vždy provozovat MHD v Praze.
V problémů bezdomovců máš pravdu,ale jak říkám to je spíše otázka pro naše neschopné vedení,já mám dost práce za panelem.
Teď se odmlčím,nejhezčí chvíle roku bych chtěl trávit s přítelkyní a ne diskuzí o bezdomovcích.
HODNĚ DÁRKŮ !!!
Ne původní příspěvek byl, že město není povino dávat do vozů strážníky policie!!!!!! To mám nejraději, nikdo neví ani o čem to bylot.

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 24.12.2005 17:48

Martin-KT8D5.RN2P píše:bla bla
stále ještě jsi nenapsal, jak úžasně se změní kvalita a efektivita dopravy + stav tratí a vozů, pokud bude DPP soukromého subjektu a ne města
každý podnik má jen jeden cíl - maximalizovat zisk
ale DP musí v první řadě poskytnout veřejnou službu, takže tady ti to nějak hapruje
jestli si myslíš, že nějakého dopravce bude zajímat noční doprava, cokoliv mimo centrum mimo špičku a další tak se hodně pleteš

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 24.12.2005 17:33

Martin-KT8D5.RN2P píše:Mám jiný cíle a za těma si půjdu přes mrtvoly, ale hádat se tady s jednim tramvajáčkem o ekonomice a vedení, mi nic nedá.
no docela jsi to přehnal, sice nevím kolik je ti let a jaké máš vzdělání a IQ, ale lasakavě si mě neber do huby tímto stylem
já se za svojí práci nestydím, dělám jí poctivě a zodpovědně a nějaký frajírek se tu na mě nebude povyšovat
rozhodně tvůj postoj, že každý řidič je automaticky póvl, ***** a neschopný kverulant je neudržitelný a stupidní (a odhaluje tvé předsudky a neznalost) - jezdí i vysokoškolsky vzdělaní lidé
vzhledem k tomu, že mám za sebou víceleté gymnázium a 3 semestry na VŠE troufám si tvrdit, že si můžu na netu debatovat o ekonomice a vedení (úspěšně jsem napoprvé prošel makro i mikroekonomikou, managementem, účetnictvím, podnikovou ekonomikou, řízením výroby, obchodním právem atd.) - na řízení podniku to nestačí, ale vyprošuju si, abys tu na mě odkazoval jako na "tramvajáčka" - pochybuju, že máš lepší vzdělání nebo vyšší IQ než já, tak mě neštvi
vím jistě v čem se lišíme, už jsem toho odpracoval víc než ty a hlavně z přístupu "Mám jiný cíle a za těma si půjdu přes mrtvoly" je mi na zvracení - ale z tebe jistě bude časem úspěšný politik s tímto přístupem
Víš asi nevim, v čem je trik tyristorové výzbroje, ale aspoň chápu, že město neni povino, jak jste se někteří domnívali, zajistit strážníky do vozů nočních spojů.
nikdy jsem nic takového neřekl
Radši seď za pultem, tam ti je dobře.
jistě, nemusím se tam chovat jako ***** a jít přes mrtvoly, nikdo mi do toho nekecá a mám čistou hlavu, když přijdu z práce domů - mě to vyhovuje (zatím) a každopádně tobě to může být ukradené
P.S. A když je to podniku (tudíž i tobě, potažmo si zaměstnanec podniku, ne?) jedno, tak proč si stěžujete na to, že dostáváte nakládačky???
ano podniku (to je samozřejmě vedení a ne 12 tisíc lidí) to je jedno
já jsem si na to nikdy nestěžoval, opět máš problém udržet v hlavě kdo co píše

Akribius
Uživatel
Bydliště: nedaleko stanice linky 5 Veitvet a přímo u stanice busu 60 Veitvetstubben

Příspěvek od Akribius » 24.12.2005 16:51

Mě jen přijde,že ty bezdomovce nemůže řešit jenom řidič,prostě to nelze.
Jinak původní příspěvek byl o tom,že DP nemusí vždy provozovat MHD v Praze.
V problémů bezdomovců máš pravdu,ale jak říkám to je spíše otázka pro naše neschopné vedení,já mám dost práce za panelem.
Teď se odmlčím,nejhezčí chvíle roku bych chtěl trávit s přítelkyní a ne diskuzí o bezdomovcích.
HODNĚ DÁRKŮ !!!

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 24.12.2005 16:37

PvvS píše:
Akribius píše:Nikde,kde má DP plnit funkci veřejné služby,nelze tvořit zisk.Ani v Německu ani ve Švédsku,prostě nikde.V tom Švédsku jsem dost často,takže se nejedná o informace vycucané z prstu.
Pokud by měl být DPP v Praze ziskový,bude jezdit metro,ale jen v centru a tramvaje a zůstala by asi i třetina busů,které jsou dostatečně vytížené.Z MHD by se stala socialní služba a daleko více lidí by přešlo na IAD-stát v kolonách v busu nebo ve svém autě už není rozdíl.
Otázkou zůstává kolik procent by si měl provozovatel MHD vydělat a jaké standardy kvality by měl mít.
Konkrétně v Goteborgu bývá každých 5 let výběrové řízení na provozování busů a tramvají.Rozhodující není jen cena za kilometr,ale i kvalita,kterou si diktuje město.Navíc Švédské zákony neumožňují výrazně šetřit na platech (neplacení přesčasů,příplatků).Takže v každé firmě musí být zkušený a dobrý manager,který udělá lepší cenu jen tím,že zvýší produktivitu práce a ne tím,že sníží kvalitu poskytované služby či přestane zaměstnancům platit.Rovněž chování k zaměstnancům je naprosto jiné než u nás-v ČR je přesně typ Martina KT...velmi žádaný,na západě by si ani neškrtnul,ale to tu de facto zavedl VK.Například náš vedoucí se ani neobtěžoval na nástěnku dát děkovné přání k Vánocům,ale když zemřel Houfek,tak byla nástěnka vypulírovaná s jeho fotkami.
Jinak to povyšování nad ostatní lidi je frakt hnus a zkus se nad tím zamyslet-i poslední uklízeč pokud svoji práci dělá dobře,si zaslouží dobré chování vůči své osobě.
MNo neboj prvni poradny zamestnani ho nauci. Kazdy dobry napad bude po zasluze potrestan , nebo prevzat nadrizenym. Kdo dneska veri ze neco zmeni je fantasta. Kor u velkych ci zahranicnich firem. Takovy vysokoskolaky nam ted dali do firmy na zauceni a jak rychle zjistili ze to co se naucili muzou hodit za hlavu. A ze vetsina z nich stejne bude rada za jakykoliv misto, natoz za neco v kanclu.
Jojo moje slova přesně tak naučí mě to všechno... A zaměstnání už mám :D , ale faktem je že asi ne co bych rád dělala na pořád :lol: Hele je hrozný, jak to zase útočíte na moji osobu. Ví z Vás někdo v čem byl vůbec původní problém?? asi ne co?? :lol: :lol: Jen všichni žvaníte a žvaníte...

PvvS
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 24.12.2005 16:26

Akribius píše:Nikde,kde má DP plnit funkci veřejné služby,nelze tvořit zisk.Ani v Německu ani ve Švédsku,prostě nikde.V tom Švédsku jsem dost často,takže se nejedná o informace vycucané z prstu.
Pokud by měl být DPP v Praze ziskový,bude jezdit metro,ale jen v centru a tramvaje a zůstala by asi i třetina busů,které jsou dostatečně vytížené.Z MHD by se stala socialní služba a daleko více lidí by přešlo na IAD-stát v kolonách v busu nebo ve svém autě už není rozdíl.
Otázkou zůstává kolik procent by si měl provozovatel MHD vydělat a jaké standardy kvality by měl mít.
Konkrétně v Goteborgu bývá každých 5 let výběrové řízení na provozování busů a tramvají.Rozhodující není jen cena za kilometr,ale i kvalita,kterou si diktuje město.Navíc Švédské zákony neumožňují výrazně šetřit na platech (neplacení přesčasů,příplatků).Takže v každé firmě musí být zkušený a dobrý manager,který udělá lepší cenu jen tím,že zvýší produktivitu práce a ne tím,že sníží kvalitu poskytované služby či přestane zaměstnancům platit.Rovněž chování k zaměstnancům je naprosto jiné než u nás-v ČR je přesně typ Martina KT...velmi žádaný,na západě by si ani neškrtnul,ale to tu de facto zavedl VK.Například náš vedoucí se ani neobtěžoval na nástěnku dát děkovné přání k Vánocům,ale když zemřel Houfek,tak byla nástěnka vypulírovaná s jeho fotkami.
Jinak to povyšování nad ostatní lidi je frakt hnus a zkus se nad tím zamyslet-i poslední uklízeč pokud svoji práci dělá dobře,si zaslouží dobré chování vůči své osobě.
MNo neboj prvni poradny zamestnani ho nauci. Kazdy dobry napad bude po zasluze potrestan , nebo prevzat nadrizenym. Kdo dneska veri ze neco zmeni je fantasta. Kor u velkych ci zahranicnich firem. Takovy vysokoskolaky nam ted dali do firmy na zauceni a jak rychle zjistili ze to co se naucili muzou hodit za hlavu. A ze vetsina z nich stejne bude rada za jakykoliv misto, natoz za neco v kanclu.

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 24.12.2005 16:05

Anonymous píše:
Martin-KT8D5.RN2P píše:Idealista já jo?? hahahahaha. Ne, jsem realista, ty nechápeš základní věci. A jsem arogantní a nemám důvod nebejt vůči lidem tvé kasty.
tak to si me pobavil ty a realista? To co si rekl nize o prodeji DPP bych chtel videt kdyby se to stalo. V nasich podminkach a s tvou osobou a jim podobnymi to by byla naprosta katastrofa, souhlasim s pripsevkem podemnou. Tim nemyslim, ze by nebylo co zlepsovat, to jde vzdycky. Ale soukromeho vlstnictvi DPP bych se nikdy nechtel dozit a doufam, ze se ani nedoziju. Je to verejna sluzba jejichz cilem je uspokojit potreby obyvatel, zisk je na druhem miste. U soukromeho prepravce je to naopak a zisk je vzdy na prvnim miste. Staci se podivat na mensi soukrome prepravce cim jezdi. V nasich podminkach je to nemyslitelne i zahranicni firmy si tu dovolujou veci, ktery by si treba v Nemecku nebo ve Francii tezko dovolili. A dostaly by peknej flastr, hlavne chovani k zamestnancum apod. Ale co kdyz mame zakony k prdu a ceskej clovek se vzdycky snazi jak to ci ono obejit. Ja jinak jak pises, ze nechapu zakladni principy .... ale chapu a moc dobre, mam vzdelani ekonomickeho smeru + sluzby.
Chápeš, ale píše pěkný blbosti. A dp je soukromá firma nechápeš to??? Je to soukromý podnik vlastněný městem a dotovaný městem!!!!!!!!!

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 24.12.2005 15:55

Martin-KT8D5.RN2P píše:
Anonymous píše:Martin-KT8D5.RN2P: jen se musim smat, zajimalo by me kolik ti je let? Ses docela arogantni a hodne natvrdlej a hlavne ses az mooc velkej idealista.
Idealista já jo?? hahahahaha. Ne, jsem realista, ty nechápeš základní věci. A jsem arogantní a nemám důvod nebejt vůči lidem tvé kasty.
tak to si me pobavil ty a realista? To co si rekl nize o prodeji DPP bych chtel videt kdyby se to stalo. V nasich podminkach a s tvou osobou a jim podobnymi to by byla naprosta katastrofa, souhlasim s pripsevkem podemnou. Tim nemyslim, ze by nebylo co zlepsovat, to jde vzdycky. Ale soukromeho vlstnictvi DPP bych se nikdy nechtel dozit a doufam, ze se ani nedoziju. Je to verejna sluzba jejichz cilem je uspokojit potreby obyvatel, zisk je na druhem miste. U soukromeho prepravce je to naopak a zisk je vzdy na prvnim miste. Staci se podivat na mensi soukrome prepravce cim jezdi. V nasich podminkach je to nemyslitelne i zahranicni firmy si tu dovolujou veci, ktery by si treba v Nemecku nebo ve Francii tezko dovolili. A dostaly by peknej flastr, hlavne chovani k zamestnancum apod. Ale co kdyz mame zakony k prdu a ceskej clovek se vzdycky snazi jak to ci ono obejit. Ja jinak jak pises, ze nechapu zakladni principy .... ale chapu a moc dobre, mam vzdelani ekonomickeho smeru + sluzby.

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 24.12.2005 15:50

Akribiusovi. Jsi asi už trochu paranoidní, celou dobu píšu, že je ostuda, že se dopravní podnik a skoro ve všem neumí postarat o své zaměstnance. Neřikám plat, to jsem názoru, že bere přiměřený své práci. Ale přece jsem psal, že je ostuda, že jste napadáni a dp to nijak neřeší. Ale tady většina lidí nedosčítá ani příspěvky, takže to nemá význam. A skutečně vůči některým jsem arogantní a budu.

Zamčeno