Co v dětství .. Mě je patnáct a já si stejně představuju, že sem řidič tramvaje... SEm to vymakal... sedim u stolu jako v kabině a buď na kalkulačce cvakám 1+1= (a pak třeba 50x =) a dělám jako že výsledek je rychlost jízdy.... Dřív sem i hlásil zastávky, ale to mě potom přestalo bavit... Jinak mám nad stolem eště poličku, takže nahoře na poličce je na papírku formátu A7 napsaný číslo linky a na stůl sem si dal takový ty čtverečky jak sou takový ty hrozně lepivý a tak sem si dal dva asi tak 20 cm od sebe a dycky si napíšu na rozpůlenou A4 (nikoli formát A5, ale ta druhá možnost poloviny A4) orientaci, přilepim ke stolu a vyrazim.... Ovšem nikdy nedojedu moc daleko, takže já mám takový zkrácený trasy.. Moje nejčastější bude Levského - Dvorce (pauza buď tři minuty an průjezd smyčkou anebo dohonení zpoždění) anebo mám pauzu třeba hodinu, protože dělám něco jinýho... Jinak moje nejdelší trasa bylo celý jedno kolo linky 3 (myslim, že sem si hrál zrovna na KT8D5) .. Představte si, dojel sem až na Lehovec, tam sem počkal asi čtvrt hodiny a pak sem jel zase zpátky.. a dojel sem až do Modřan, kupodivu i do smyčky..akorát sem pak litoval řidiče 21, protože sem celý dopoledne bránil v možnosti manipulace na střední koleji... Jo a když sem řikal, že rychlost mám buď podle kalkulačky, tak sem to nedořek.. někdy mám jakože pedály a to buď tlačim nohama na koberec, takže už mám nakoberci takový vytlačený důlky anebo (jelikož mám takovou klasickou votáčecí židli na kolečkách) že se mi urve některá noha, jak na tu nožičku s tim kolečkem tlačim ..

.. si představte........... jen tak mimochodem, táta byl řidič tramvaje, ale to prej v praze eště nebyli ani kátečka anebo byli, ale von s nima nejezdil ... jinak byl v Pankráci a já vyjíždim zásadně z vozovnen: Nádraží Braník, Poliklinika Modřany, Dvorce, Hlubočepy, Levského .. Jiná možnost nepadá v úvahu... nebo střídám.. že si někdo potřebuje na dvě hodiny vodskočit, tak si vodskočí a já ho střídám na to jedno kolo max.

...dřív sem si i nastavoval zrcátko, abych viděl za sebe, ale to už teď nejde, jelikož bych musel přidělaz zrcátko někam ven mimo byct (sice by bylo krásný koukat do zrcátka z vokna, ale asi by tam nevydrželo)... podotýkám, že zrcátka byli většinou sluneční brejle, kterejch v mejch rukách a na mejch tramvajích prošlo opravdu hodně.. TEď už mám brejle dioptrický, tak s těma nemůžu zrcátkovat, ale jakmile se někede najdou sluneční brejle, který nikdo nepoužívá, tak sou moje zrcátka... Dokonce sem si dělal i JŘ, ale to sem pak vypusti, jelikož mě to nebavilo.. ale stejně je nejlepší, když si sedim na tý židli jak chci, nohy nas tole dělám, že řídim tramvaj..to se mi asi nikdy npoštěstí v normální MHD

... Jinak o prostřední koleji (vnitřní kolejnice trať. kolejí) sem taky měl představu a nejlepší bylo

.. Sem dřív bydle na Petřinách a tam sem bydlel přímo u trati.. Asi dvě minuty vod smyčky .. No a na jedničce jezdili (a stále jezděj) KT a tak tam jedna jela a měla asi hodně velký zpoždění či co a tak normálně dojela před smyčku, tam vyhodila všechny cestující pryč, tramvaj najednou vobživla, vyhodila si kopejtka a byla jako had, prostřdní a zadní článek se najdenou zvedly, pak se zase dali do úrovně terénu, najednjou to udělalo šups a tramvaj se přepřetočila, tak jako když se plazí had (akorát asi 200x rychlejc) a najednou stála v nástupní zastávce vnější koleje a řidič vesele přehodil orientaci a jel zase zpátky, ale už nwm kam. Víte jak sem se zděsil, když sem zjistil, že to byl jenom sen? Já sem si eště dva roky potom myslel, že se to fakt stalo... Pk sem zjistil, že to není možný, tak sem celej den řval (brečel) a pak sem se nějk uklidnil a přešel sem to, ale teda byl sem dost zklamanej....

:DHergot sem se nějak rozepsal ........ Jinak sorry, že to je tak dlouhý, sem se potřeboval svěřit