BEZ TÉMATU
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
No spíš absence řízení ve státě je anarchie = velký bordel.KM píše:Anarchie je spis proti systému či řádu, než proti řízení či velení.
Absence řízení není anarchie, ale bordel.![]()
Proc zastavovat globalizaci? I díky ní můžeme cestovat po celém světě.
Cestovat po celém světě se dalo dobře už za první republiky, to až studená válka z toho udělala problém. I dnes je třeba na hranicích s Německem mnohem méně přechodů než jich bylo ve 20. letech, kdy se dala použít každá cesta. Volný pohyb osob není žádným výsledkem globalizace, ale přirozeným stavem. Řemeslníci a obchodníci cestovali volně po tehdy známém světě odjakživa.
Jinak jde o to, co si kdo pod globalizací představuje. Jestli jde o ovládnutí světa skupinou nadnárodních firem, tak je jistě důvod být proti tomu. Ostatně nedostatek konkurence k ničemu dobrému nikdy nevedl. A myšlenka ranní modlitby k Billovi mě nijak nepřitahuje
-
KM
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tome, docela by mne zajímalo, co jsi představuješ pod pojmem "anarchie"?
Já anarchii chápu jako absenci řízení, a to jsem na CzechTeku rozhodně nepozoroval.
Navíc nechápu, jak anarchie zastaví globalizaci? - nebude-li nikdo kontrolovat rozpínavost velkých podniků -> tak řízení světa brzy ovládne konglomerát několika nadnárodních firem. Neřeším, jestli to je správné, ale upozorňuje, že stát se to může.[/i]
Já anarchii chápu jako absenci řízení, a to jsem na CzechTeku rozhodně nepozoroval.
Navíc nechápu, jak anarchie zastaví globalizaci? - nebude-li nikdo kontrolovat rozpínavost velkých podniků -> tak řízení světa brzy ovládne konglomerát několika nadnárodních firem. Neřeším, jestli to je správné, ale upozorňuje, že stát se to může.[/i]
To ne. Anarchie prostě není funkční. Nedokáže zajistit služby, bez kterých se nedá fungovat a které musí být centrální. Energetika, doprava, ale třeba i voda a kanalizace se bez řádu zajistit nedají.Tom píše:Tak každej je nějakej...
já si myslím, že řád nevyhraje ....
I kdyby došlo ke katastrofě a následně návratu do pravěku, tak vždycky bude nějaký vůdce tlupy.
Tak každej je nějakej...
já si myslím, že řád nevyhraje (jakýkoliv řád má tu tendenci zbortit se, ať už komunismus, demokracie, kdovíjaké unie, společenství uhlí a oceli .. atd. či cokoliv jiného)... zatímco anarchie či něco na ten způsob, ta má dozajista velkou budoucnost (nemluvím co teď, nyní se anarchie nepřijímá neb na by mohla rozvracet státní aparáty a ropní šejkové by přišli o job, poškodilo by to globalizaci, obchod... lidi na ní eště nejsou dozajista připraveni atd... ale cca tak za 2000 let to bude aktuální)... nicméně zatím musí na lidi furt někdo dohlížet a starat se o ně (stát, policie... atd.)... To chce čas... nám chybí eště tak 1000 let... islámským státům to potrvá dýl, ty se někde zasekly takže opravdu cca 2000...
já si myslím, že řád nevyhraje (jakýkoliv řád má tu tendenci zbortit se, ať už komunismus, demokracie, kdovíjaké unie, společenství uhlí a oceli .. atd. či cokoliv jiného)... zatímco anarchie či něco na ten způsob, ta má dozajista velkou budoucnost (nemluvím co teď, nyní se anarchie nepřijímá neb na by mohla rozvracet státní aparáty a ropní šejkové by přišli o job, poškodilo by to globalizaci, obchod... lidi na ní eště nejsou dozajista připraveni atd... ale cca tak za 2000 let to bude aktuální)... nicméně zatím musí na lidi furt někdo dohlížet a starat se o ně (stát, policie... atd.)... To chce čas... nám chybí eště tak 1000 let... islámským státům to potrvá dýl, ty se někde zasekly takže opravdu cca 2000...
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nacisté
Každý jsme nějaký, tak každého berme tak, jaký je. Nikoho nepředěláme. Proto tě prosím, smiř se s tím, že jsem takový.KM píše:Tušil jsem to Fořtíku. Teď je trochu zřejmé, proč tu musí být diskuse o Provozu fóra a podobné. V demokraciích se to nestává.Fořtík píše:[.., ale kdybych se měl rozhodovat, která ze dvou nesympatických organizací je mi sympatičtější, pak bych volil tu, která se řídí pevným řádem, ne tu, kterou ovládá anarchie...
Ohledně demokracie - obávám se, že mírumilovní tanečníci tančící na příjemnou melodickou hudbu jen sotva tuší, kde je hranice mezi demokracií a anarchií.
-
KM
Tušil jsem to Fořtíku. Teď je trochu zřejmé, proč tu musí být diskuse o Provozu fóra a podobné. V demokraciích se to nestává.Fořtík píše:[.., ale kdybych se měl rozhodovat, která ze dvou nesympatických organizací je mi sympatičtější, pak bych volil tu, která se řídí pevným řádem, ne tu, kterou ovládá anarchie...
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nejsem členem ani jedné z organizací, které se vzájemně mají rády jako osinu v ...., ale kdybych se měl rozhodovat, která ze dvou nesympatických organizací je mi sympatičtější, pak bych volil tu, která se řídí pevným řádem, ne tu, kterou ovládá anarchie...Tom píše:nacisti "podporují národ", sou "vlastenci"... takže asi tak... proti policii nebrojí... kdežto technaři sou rozvraceči státu a proti nim se musí tvrdě zakročitHonzík píše:Ovšem nacisté se vesele shromažďují, policie je ještě chrání a vůbec nezasahuje. Takže to mě sere daleko víc. Jasně propagují rasovou nesnášenlivost a policie jim pomalu žere ještě hovna.
nacisti "podporují národ", sou "vlastenci"... takže asi tak... proti policii nebrojí... kdežto technaři sou rozvraceči státu a proti nim se musí tvrdě zakročitHonzík píše:Ovšem nacisté se vesele shromažďují, policie je ještě chrání a vůbec nezasahuje. Takže to mě sere daleko víc. Jasně propagují rasovou nesnášenlivost a policie jim pomalu žere ještě hovna.
-
Honzík
- problémový jedinec
- Kontaktovat uživatele:
Nacisté
Ovšem nacisté se vesele shromažďují, policie je ještě chrání a vůbec nezasahuje. Takže to mě sere daleko víc. Jasně propagují rasovou nesnášenlivost a policie jim pomalu žere ještě hovna.
tipuju že to neprojdeProxy píše:Vnitro připravuje zákon na CzechTek
http://www.novinky.cz/domaci/63066-vnit ... party.html
:mrgreen:
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Vnitro připravuje zákon na CzechTek
-