9001 píše:MM- Tak si to shrneme.
1) Odpovědný za průjezdný profil jsi ty, že.
2) Nevím jaký typ si měl, ale že projede před tebou jeden typ, neznamená že ty projedeš. Takže opět tvůj průser.
3) Jestli byla reakce řidiče IAD neadekvátní, tak zůstanu v kabině zavolám PD a nevylézám ven. Proč se budu hnát do problému.
K tvému problému s DZ. Co radši chlapsky přiznat chybu, že si ***** a jít dál a ne si hrát na mučitele, protože si někdo přesusul DZ. Co ty na to?
1.) Jsme sice učeni, že průjezd i stejného typu TRAM není zárukou průjezdu - ale osobně tvrdím, že je to právní nesmysl, dle průjezdu jedné "totožné" TRAM bych měl mít právo na "přesvědčení v dobré víře", že projedu s další také.
2.) Tram moje i předchozí 2xRP - má se s pravděpodobností při průjezdu více zhoupla do boku (páč jsem dospěl k závěru, že jsem jel rychleji než předcházející kolega, tak jsem uznal chybu a je to uzavřeno).
3.) Přesně toto jsem udělal a teď si to potřebuji obhájit, páč díky tomu jsem nedodržel mnoho svých povinností řidiče majícího nehodu.
4.) Řešená DZ s tím má také souvislost - určuje jestli nějaké úkony musím udělat či ne. A představ si, že po nehodě a při obavách z napadení jsem se řídil zažitým stavem a nevšiml jsem si změny DZ, která je ovšem viditelně protiprávní!
chemik píše:Bohužel jsme v Praze. V ostatních tramvajových provozech to funguje jinak, jenom v Praze když máš překážku, musíš zůstat stát a když se snažíš v dobré víře protáhnout vedle de-bila, co neuměl zaparkovat a sejmeš mu zrcátko, je to tvoje zaviněná nehoda. Nikdo neřeší, že tam neměl co dělat. 90% dopravních nehod zaviněnejch řidiči tramvají jsou právě urvaná zrcátka.
Milan měl 2xT3R.P.
Pokud jde o průjezdní profily u parkujících aut:
- v Praze se DŮSLEDNĚ nedodržuje zákon 361/2000sb., kde se někde praví něco o tom, že v době od-do (nevim ty časy, ale mám za to že to je od rána do večera) musí být vedle TT jízdní pruh širokej 3m.
- jelikož je ale místní úprava nadřazená obecní úpravě, rozhodly se městské části z třímetrových jízdních pruhů udělat "modré zóny" a jiná placená stání. A už jsme u toho. Stačí, aby přijel nějaký "mistr volantu", co je zvyklej parkovat na louce a zaparkuje hned u kolejí, kde mu zákon 361/2000 zakazuje parkovat, ale městská část mu to parkování povolí a podpoří ho umístěním automatů a namalováním modrých čar těsně u kolejí. Viztřeba linka 11 - Vinohradská - Bělehradská - Nuselská.
A rázem je problém. A že těchdle odborníků je hromada...
Při "dobré konstalaci" (nejlépe souprava dvou vozů, průjezd obou +/- stejnou rychlostí, ale až druhý se nevešel - případně obdobná situace s článkovou TRAM, vyjma KTN) by to měl jednou konečně někdo přes správní řízení MHMP dotáhnout až k Nejvyšímu správnímu soudu. Sice si každý zákon 2 právníci dokáží vyložit 3 způsoby, ale když 6 TRAM provozů v ČR používá stejný výklad a jen ten 7. (sice) největší jiný, tak pravda bude asi kde?
-
§ 27(1) Řidič nesmí zastavit a stát
p) na tramvajovém pásu,
(2)
V době od 5.00 do 19.00 hodin je zakázáno stání tam, kde by nezůstal
mezi vozidlem a nejbližší tramvajovou kolejnicí volný jízdní pruh široký nejméně 3,5 m.
- Sice parkovací stání/zóny jsou v Praze těsně podél kolejí, ale vždy v případě vodorovného značení mají viditelnou hranici cca min 25cm od profilu. Dávají tedy viditelnou výjimku z obecného pravidla odstavce 2, ale rozhodně ne z odst.1p). To je určitě, jak to řeší např. v Brně, došloli-li ke střetu TRAM se zaparkovaným autem, musel jeho řidič porušit právě toto nařízení.
chemik píše:Máš recht, Karosáku, ale dokud bude tramvaj v Praze brána pouze jako normální účastník silničního provozu, kterému byla udělena vyjímka, že nemusí pouštět na přechodu chodce a a nebude brána jako vlak, respektive jako drážní vozidlo, se všemi vymoženostmi, jako má vlak na dráze, tak se asi nikam nepohnem...
Počínaje tím, že na kříženích IAD oddělených TT (jako je např. zrovna nově otevřená trať do Podbaby) bude v Praze (jako jinde v republice) místo dosavadních DZ P4 "Dej přednost v jízdě!" nově použito DZ A 32b "Výstražný kříž pro železniční přejezd vícekolejný"
- No osobně jsem přesvědčen, že "zadarmo nikdo nic nikomu nedá", takže chce-li TRAMVAJÁK zlepšit postavení TRAM v Praze musí pro to něco udělat - např. ve výše nastíněném "očividném" případě současnou nespravedlnost "hnát" až k Nejvyššímu správnímu soudu v Brně.
- Samozřejmně k tomu potřebuje nejen ochotu věnovat čas ..., ale hlavně odolnou náturu, páč (jak už tu někdo nepřímo uvedl) jsou namístě obavy z pomsty a já dodávám neplatí to jen u DPP - ba z vlastní zkušenosti vím, že byť si dělám nepřátele "na každém kroku", tak mi tu prošlo 1000x víc než u soukromníka!
cwapa píše:Za to jak vyrostly ty modré zóny vedle kolejí by měli někoho opravdu popotahovat ( nejlépe přivázaného za tramvají ), protože tohle je nejméně na pár facek. Jak to vůbec může někdo povolit prostě nechápu.
A proč by to neměl povolit? I podle zákona od 19:00 do 5:00 můžeš obecně parkovat podél kolejí. Ten zákon viditelně časové omezení parkování podél TT neobsahuje kvůli obavám o zasahování parkujících aut do TT, ale protože (není-li DZ dáno jinak) zajišťuje "přes den" (za očekávaného zvýšeného provozu) pro IAD volný pruh podél TT, která tím zůstává volná pro TRAM.
Či jako nesmyslně prosazuješ situaci, že vedle TT nemůžou parkovat auta ani v případě, že tam není možnost nepřerušovaného (např. stromy) souběžného pruhu?