Jestli jsi si to dobře přečetl tak to bylo na konečný ( Spojovací ) a seděl jsem na předním sedadle, který je vyhrazený pro invalidy. Po příjezdu na konečnou si onen taky tramvaják musel honem jít přehodit výhybku a tím to vzniklo.mixik píše:jenže někteří si to dělají sami. platí pravidlo č.1.
nástup a výstup se provádí nejbližšími dveřmi.
pak se někteří občané nemůžou divit, že se zavřou dveře a odjíždí to.
zrovna včera. babka sotva leze a přijela kačena. ona od zadních dveří se žene k předním. nestihla to.
asi si myslela, že počká. pěkně nadávala. ale určitě to byla poslední tramvaj.
Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
- mixik
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
jenže někteří si to dělají sami. platí pravidlo č.1.
zrovna včera. babka sotva leze a přijela kačena. ona od zadních dveří se žene k předním. nestihla to.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to byl absolutní *****. Protože pokud žene invalidu vystupovat jinýma dveřma, přidělává si akorát starosti, protože u T3.xxxx není pořádně vidět (do vnitř do vozu) do všech mimo prvních dveří. U KTN je asi nejhorší viditelnost do druhých dveří, protože zrcátku v kabině vadí šrafování, co má řidič na dveřích od kabiny. Nejlepší je vždy, když pomalu chodící člověk jde do prvních dveří - jediné co mi vadí, když na něj 10 zdravých občanů kouká, místo toho aby si šly do jiných volných dveří...cwapa píše:Trochu jiné téma. Dnes jsem se setkal s něčím co jsem snad za léta jezdím ještě nezažil. Jel jsem l16 na Spojovací a velice nemile mne překvapil "pan" tramvaják. Po příjezdu do stanice jsem chtěl vystoupit předníma dveřmi ( jelikož jsem invalida a vím, že mám vystupovat a nastupovat předními dveřmi ) a když už jsem byl skoro na prvním schodě tak z kabiny vyletěl onen "pán" a málem mě shodil ze schodů. Když jsem mu řekl, že snad počká až vystoupím, tak mi ještě vynadal, že je tam víc dveří a že jsem měl vystoupit jinýma dveřmi. No a pak ještě venku měl nějaké průpovídky. No myslím, že onen "pán" opravdu čest tramvajákům nedělá.
Trochu jiné téma. Dnes jsem se setkal s něčím co jsem snad za léta jezdím ještě nezažil. Jel jsem l16 na Spojovací a velice nemile mne překvapil "pan" tramvaják. Po příjezdu do stanice jsem chtěl vystoupit předníma dveřmi ( jelikož jsem invalida a vím, že mám vystupovat a nastupovat předními dveřmi ) a když už jsem byl skoro na prvním schodě tak z kabiny vyletěl onen "pán" a málem mě shodil ze schodů. Když jsem mu řekl, že snad počká až vystoupím, tak mi ještě vynadal, že je tam víc dveří a že jsem měl vystoupit jinýma dveřmi. No a pak ještě venku měl nějaké průpovídky. No myslím, že onen "pán" opravdu čest tramvajákům nedělá.
"Čuchnutí" ke kartě trvá tak 2-3s maximálně a nikam se nestrká, ale jen se přiloží ke čtečce, takže bys to metro určitě stihl i s OC. Zažil jsem i revizora, kterému jsem nemusel kartu vytahovat z peněženky a on jen přiložil čtečku k peněžence. Takže ve výsledku kontrola nezabere víc jak 10s včetně vytažení z peněženky a předání karty tam i zpět (a to bych se musel fakt loudat), tím pádem jsou výmluvy na rychlost dost plané.DG7021 píše:(...) Díky rychlosti odbavení papírové tramvajenky jsem s ním byl -včetně přání hezkého dne- hotov asi za 1 sekundu a metro díky tomu stihl. Co vím, tak karta se někam strká a pak to musí pinknout, což je "jen" pár sekund, ale taky to může být jedno metro později. (...)
Nevím, proč pořád někdo v mých příspěvcích hledá nějaké vypjaté názory. Není samozřejmě žádný problém jet o metro později (i když stejný zážitek se nemusí odehrát jen v ranní špičce), ale když nemusím, tak to neudělám.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
K Opencard: Nevím co pořád dokola řešíte. Třeba přítelkyně si na ní nahrála i tu knihovní aplikaci a bezproblémů ji to funguje v knihovnách a ještě na tom má legitku. Takže o kartičku méně.
S tím metrem to je trochu přitažené za vlasy. V ranní špícce z vlastní zkušenosti než přejdu nástupiště jede další metro.
k těm důchodcům. Tak si udělají kartu. Co se dá dělat. I ČD přece mají něco na způsob Senior pasů a podobně. Další věc je otázka kdy se honí každá koruna, jestli nechávat důchodcům jízdu zadarmo, protože mi přijde, že největší bič je tady na pracující lidi s průměrným a lechce podprůměrným příjmem.
S tím metrem to je trochu přitažené za vlasy. V ranní špícce z vlastní zkušenosti než přejdu nástupiště jede další metro.
k těm důchodcům. Tak si udělají kartu. Co se dá dělat. I ČD přece mají něco na způsob Senior pasů a podobně. Další věc je otázka kdy se honí každá koruna, jestli nechávat důchodcům jízdu zadarmo, protože mi přijde, že největší bič je tady na pracující lidi s průměrným a lechce podprůměrným příjmem.
Do diskuse o Opencard se podělím o jednu drobnou zajímavou nevýhodu tohoto projektu. Osobně jsem zaplatťpánbůh stále uživatelem papírového kuponu; dnes ráno jsem šel na metro, které mi akorát přijíždělo, leč na nástupišti mě zastavil revisor. Díky rychlosti odbavení papírové tramvajenky jsem s ním byl -včetně přání hezkého dne- hotov asi za 1 sekundu a metro díky tomu stihl. Co vím, tak karta se někam strká a pak to musí pinknout, což je "jen" pár sekund, ale taky to může být jedno metro později.
Do diskuse o devadesátiletých seniorech se musím pochlubit, že moji prarodiče slaví letos tento věk oba (jeden už oslavil, druhá zatím ne): svatba v lednu 1946 a od té doby šťastné soužití. To je pohádka... ale z reality! Ale to už jsem mimo téma i v tomto volném vláknu.
Do diskuse o devadesátiletých seniorech se musím pochlubit, že moji prarodiče slaví letos tento věk oba (jeden už oslavil, druhá zatím ne): svatba v lednu 1946 a od té doby šťastné soužití. To je pohádka... ale z reality! Ale to už jsem mimo téma i v tomto volném vláknu.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se nemýlím, tak zde existuje cenový výměr ministerstva financí, který přikazujecwapa píše:Jo a tu kartu musí mít od kdy, když píší, že budou jezdit do 15ti let zdarma? Od narození nebo kdy?matejbrozek píše:A jak to bude řešit ten , kdo nemá openkrad a ani mu nebylo 15? To jako bude platit lístek za plnou cenu ?
1) děti do 6 let zdarma při doprovodu osoby starší 10 let
2) sleva pro děti od 6 do 15 let při prokázání věku dítěte
Z toho plyne, že Opencard pro jízdu zdarma si dítě musí pořídit od 6 let. Zároveň musí být zachována sleva i pro děti bez opencard.
Dále dle výměru MF se přeprava zdarma poskytuje na základě předložení průkazů ZTP nebo ZTP-P.
Bohužel jiná je situace u seniorů nad 60 let, kde žádná vyhláška centrálního úřadů není, proto se klidně může stát, že od července se zruší jízdné pro seniory a všechny osoby starší 65 let budou muset mít pro jízdu zdarma Opencard.
Detaily nového tarifu bohužel neznám a tak pouze spekuluju. Jisté je, že za nahrání aplikace na Opencard pro bezplatné jízdné bude manipulační poplatek 120 Kč a platnost aplikace bude 6 let.
- Bobik
- Uživatel
To je totiž celé o tom, jak Openkrad vnutit co nejvíc lidem. Samozřejmě proti jejich vůli, oni sami jim na ni prdí už dlouho. Bez ní to nejde, jenže když si ji pořídíte, tak jste stejně v háji (kdo četl smluvní podmínky ví o čem mluvím) a dá se využít tak maximálně na tu tramvajenku.
Jo a tu kartu musí mít od kdy, když píší, že budou jezdit do 15ti let zdarma? Od narození nebo kdy?matejbrozek píše:A jak to bude řešit ten , kdo nemá openkrad a ani mu nebylo 15? To jako bude platit lístek za plnou cenu ?
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dle tohoto: "U jednotlivého jízdného dojde k prodloužení časové platnosti z 20 na 30 minut a ze 75 na 90 minut. Cena jízdenek bude 24 a 32 korun místo dosavadních 18 a 26 korun. Obě jízdenky budou nově plně přestupní a platné na veškeré spoje Pražské integrované dopravy." nynější "krátké" (dosud 20-ti minutové) jízdence po prodloužení (na 30 minut) opadnou zároveň veškerá omezení její platnosti - přestupnosti proti "dlouhé" jízdence.Sirka píše:A to bude 30 minut na všechno? Protože dneska se musíš vejít do 5 stanic, tak to by do půl města nevyšlo...P_V píše:Omyl, 30 min bude za 24 ... Takže to dokonce bude i zlevnění o 2 Kč pro ty, co pojedou do půl hodiny i s přestupem, třeba metrem přes půl města.
Jinak škoda, že to není zaokrouhlení na 30 a 20. Jiné než kulaté ceny jsou nepohodlné, přesto se furt zdražuje tak, aby člověk měl plnou peněženku dvoukorun - vnější pásma (12, 24 Kč) i město
-
matejbrozek
- ovocnář
A jak to bude řešit ten , kdo nemá openkrad a ani mu nebylo 15? To jako bude platit lístek za plnou cenu ?
A to bude 30 minut na všechno? Protože dneska se musíš vejít do 5 stanic, tak to by do půl města nevyšlo...P_V píše:Omyl, 30 min bude za 24 ... Takže to dokonce bude i zlevnění o 2 Kč pro ty, co pojedou do půl hodiny i s přestupem, třeba metrem přes půl města.
Jinak škoda, že to není zaokrouhlení na 30 a 20. Jiné než kulaté ceny jsou nepohodlné, přesto se furt zdražuje tak, aby člověk měl plnou peněženku dvoukorun - vnější pásma (12, 24 Kč) i město
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jestli nespadne, tak pochybuji, že se udrží i jízdné. Přece jenom dost vozového parku na tu naftu jezdí a i když bude DPP velkoodběratel, tak to poroste nahoru taky...krtinek píše:9001 píše:cena benzinu (...) až spadne zpátky na 27-28 KčChtěl bych sdílet tvůj optimismus
![]()
![]()