demon píše: ↑20.10.2022 6:41
Ale opět, máš nějaký návod na jednoduché řešení ?
Zkusím to: zlepšit informovanost lidí o tom, co se dělá.
Příklad 1: celkem známá věc je, že náš oblíbený motolský soudruh se chlubí tím, že jeho OO je jediná, která zveřejňuje zápisy z jednání OO s DP. Kvalita jeho zápisů je ovšem děsná a kdekdo si z toho dělá srandu, ale: Dělá to někdo líp

Proč nejsou veřejně dostupné zápisy z jednání OO a DP, proč si nemůže každý přečíst, kdo a co navrhoval, co navrhl DP, co OO, kdo byl pro, kdo proti, kdo měl připomínky atd., atd.

Kde to snadno najdu
Příklad 2: když toho OO dělají tolik, proč mají na nástěnkách jen tarify telefonů, výlety, reklamy na slevy do fitka a termín s rožněním

a pivem zdarma

Proč nemají na nástěnkách ten seznam úspěchů z jednání

Zařídili jsme... Dohodli jsme... Změnili jsme...
Aby bylo jasno: já sice rád nadávám, ale věřím, že odbory něco dělají. Dokonce věřím tomu, že udělali i dobré věci. Ale nic konkrétního nedokážu jmenovat, protože to nevím. Proč se tím nikde nepochlubí

Odbory hekají, že mají málo členů a že by chtěli víc, ale kde je nějaký marketing

Získat lidi je práce a pracovat s lidmi je taky práce, ale ne jednoduchá. OO DP s lidmi nepracují vůbec viz příklad 3:
Jednou jsem byl na SB Palmovka (velké hnízdo odborářů) svědkem zajímavého incidentu: jeden nejmenovaný důležitý odborář, z nejmenovaných odborů i nejmenované vozovny tam řval, že kdo není v odborech je píp, kdo nechápe, co odbory všechno zařídily, je taky píp atd. Pár odvážlivců mu řeklo, že to fakt nevidí, co OO zařídily, on jim řekl, že jsou pípové a odešel. Já jsem radši mlčel, ale takhle odbory fakt lidi nezískají.
U OO by měl někdo pochopit, že lidi, kteří jsou v odborech kvůli různým slevám a bonusům, už tam dávno jsou všichni. A měl by se někdo zabývat tím, jak získat další lidi, ne jen čekat, kdo přijde sám.
Informací je prostě málo a obtížně se dohledávají. A lidi na to nemají čas, tak na to kašlou a pak zůstává místo pro agenturu JPP. Nikdo pak neví, co je kec a co pravda - příklad 4:
Když na PA přišly KT, tak šla hláška, že KT měly jít do MO, ale že to OO v MO odmítly, tak se KT šouply na PA. Absolutně tomu nevěřím, vůbec si neumím představit, že by to mohlo být takhle. Ale jsou lidi, kteří tomu věří.
Při snadné dostupnosti informací, by se eliminovaly i fámy (a že jsem jich už za ty roky slyšel) i remcalové. Ano - někdo bude remcat vždycky, bez ohledu na relevantní informace, ale bylo by těch remcalů prostě míň. Míň remacalů proti DP i míň remcalů proti OO.