Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Re: zrušení?
Ropid mluví o 65 vlacíchMOp píše:100 vozu je moc. to mas cca 70 poradi - tj. cca kazda linka 3 poradi. ja bych to videl na prumer max 2 poradi. tj. cca 60 vozova uspora.
-
- Moderátor
nevím, já to nepřepočítával, ale kolik by se ušetřilo třeba na 9?MOp píše:100 vozu je moc. to mas cca 70 poradi - tj. cca kazda linka 3 poradi. ja bych to videl na prumer max 2 poradi. tj. cca 60 vozova uspora.
ono by stačilo k tomu přidat lepší preferenci MHD - na každém kole ušetřit pár minut a hned by to bylo o něčem jiném
100 vozu je moc. to mas cca 70 poradi - tj. cca kazda linka 3 poradi. ja bych to videl na prumer max 2 poradi. tj. cca 60 vozova uspora.
Naposledy upravil(a) MOp dne 13.1.2006 20:36, celkem upraveno 1 x.
-
- Moderátor
to bych netvrdil tak jistě, pokud se podnik rozhodne jít naplno cestou střídaných přestávek, tak to možná bude přesně naopak - slyšel jsem o úspoře asi 100 vozůHonzík píše:Vozovnu Strašnice zrušejí nejdřív v době, kdy budou mít nové vozovny. Nevím, kam si se ty tramvaje vešly. Když teď bude jejich počet přibývat.
To bude tedy možné až s prodloužením tram z Modřan do Libuše, tam by tušim měla vyrůst vozovna?Honzík píše:Vozovnu Strašnice zrušejí nejdřív v době, kdy budou mít nové vozovny. Nevím, kam si se ty tramvaje vešly. Když teď bude jejich počet přibývat.
A teď minianalýza:
- Studoval jsem to asi minutu a nehledal jsem pečlivě, ale zatímco o vzniku přepravní smlouvy se tam píše, o jejím zániku nikoli.
- Podmínkou vzniku smlouvy o přepravě je zaplacení jízdného.
Dílčí závěr: Nezaplatíš-li jízdné, nemáš uzavřenou smlouvu. Revizor tě trestá za to, že používáš dopravní prostředek dopravce bez právního důvodu.
Dílčí závěr: Naopak zaplatíš-li jízdné, máš smlouvu, revizor tě tedy nemá za co trestat.
- Nechce se mi teď listovat v občanském zákoníku, ale někde se tam tuším píše, že dopravce neodpovídá za zpoždění, které nezavinil (a možná vůbec). Bylo by taky absurdní, aby odpovídal.
Možné řešení č. 1:
V okamžiku, kdy ti vyprší jízdenka a nejsi tam, kde být máš, požádat řidiče, aby ti umožnil vystoupit.
Možné řešení č. 2 (ale musel bych to ještě studovat, abych měl jistotu):
Smlouvu máš, zaplatil jsi, dopravce není povinen nahradit ti škody způsobené zpožděním, ale je povinen dovézt tě tam, kam sis zaplatil přepravu, aniž by chtěl další platbu.
- Studoval jsem to asi minutu a nehledal jsem pečlivě, ale zatímco o vzniku přepravní smlouvy se tam píše, o jejím zániku nikoli.
- Podmínkou vzniku smlouvy o přepravě je zaplacení jízdného.
Dílčí závěr: Nezaplatíš-li jízdné, nemáš uzavřenou smlouvu. Revizor tě trestá za to, že používáš dopravní prostředek dopravce bez právního důvodu.
Dílčí závěr: Naopak zaplatíš-li jízdné, máš smlouvu, revizor tě tedy nemá za co trestat.
- Nechce se mi teď listovat v občanském zákoníku, ale někde se tam tuším píše, že dopravce neodpovídá za zpoždění, které nezavinil (a možná vůbec). Bylo by taky absurdní, aby odpovídal.
Možné řešení č. 1:
V okamžiku, kdy ti vyprší jízdenka a nejsi tam, kde být máš, požádat řidiče, aby ti umožnil vystoupit.
Možné řešení č. 2 (ale musel bych to ještě studovat, abych měl jistotu):
Smlouvu máš, zaplatil jsi, dopravce není povinen nahradit ti škody způsobené zpožděním, ale je povinen dovézt tě tam, kam sis zaplatil přepravu, aniž by chtěl další platbu.
"Smluvní přepravní podmínky v provozu metra, tramvají, lanové dráhy a autobusů Pražské integrované dopravy platné od 1. srpna 2005
...
Čl. 2 - Vznik a plnění smlouvy o přepravě osob
1. Přepravní smlouva je uzavřena, jestliže cestující využije svého práva k přepravě z jízdního dokladu tím, že nastoupí do vozidla nebo vstoupí do označeného prostoru, přístupného jen s platným jízdním dokladem.
...
Čl. 7 - Vztahy mezi dopravcem a cestujícími
Povinnosti dopravce
1. Dopravce je povinen cestujícím zajistit bezpečnou přepravu podle jízdního řádu.
...
4. Při mimořádných událostech, vyžadujících přerušení jízdy z důvodů na straně dopravce, zajistí dopravce neprodleně přepravu cestujících náhradním způsobem bez dalšího placení.
..."
...
Čl. 2 - Vznik a plnění smlouvy o přepravě osob
1. Přepravní smlouva je uzavřena, jestliže cestující využije svého práva k přepravě z jízdního dokladu tím, že nastoupí do vozidla nebo vstoupí do označeného prostoru, přístupného jen s platným jízdním dokladem.
...
Čl. 7 - Vztahy mezi dopravcem a cestujícími
Povinnosti dopravce
1. Dopravce je povinen cestujícím zajistit bezpečnou přepravu podle jízdního řádu.
...
4. Při mimořádných událostech, vyžadujících přerušení jízdy z důvodů na straně dopravce, zajistí dopravce neprodleně přepravu cestujících náhradním způsobem bez dalšího placení.
..."