Dříve tam platilo zákaz potkávání mezi 14T a ostatními tram.
Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Žárovku kus za kus jsem měnit neviděl, ale například v parku Landronka relativně nedávno probíhala výměna tím způsobem, že se odmotovala celá horní část lampy a dala tam nová s LEDkami.
Ne. Má to indukční předřadník, který by se musel odpojit. Druhá věc je pak svítivost. LED žárovky s několika tisíci lumeny moc běžné nejsou. Třetí věc je všesměrové vyzařování u obecné baňky E27, které zbytečně snižuje světelnou účinnost (jó kdyby před 130 lety převládl bajonet místo závitu, mohlo to být s nabídkou směrových zdrojů lepší...) Čtvrtá věc je chlazení, protože sodíku nevadí vysoké teploty uvnitř svítidla, zatímco ledžárovkám vadí velice (katalogové životnosti dosahují za pokojové teploty, která v uzavřeném svítidle není ani omylem).fricoolinek2 píše: ↑22.1.2023 18:25je možné do běžných sodíkových lamp pouličního osvětlení dát LED žárovku (se shondou paticí, samozřejmě) stylem "kus za kus"
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mně by spíš zajímalo, kdy rozsvítí ty nové přístřešky. Svítící to vypadá večer o hodně lépe a působí bezpečnějším dojmem. Pořád by těch svítících spočítal na prstech
A zvlášť teď, když jsou krátké dny...

- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zkus napsat na FB THMP
Jsou docela ochotní a odpovídají i na "rýpavější " dotazy 

- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Nevíte - je možné do běžných sodíkových lamp pouličního osvětlení dát LED žárovku (se shondou paticí, samozřejmě) stylem "kus za kus" (tak jako člověk si dá doma do lampy LED s E27 závitem) nebo takhle jednoduché to není?
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, jestli do sekce Preference, nebo Předjetí, každopádně:
https://m.facebook.com/mvbgmbh/photos/a ... _tn__=EH-R
FB nemám, ale na odkaz jsem se dostal. Komu by nešlo, tak se jedná o Magdeburg a zavedení tamního celosíťového režimu "na znamení" od 1.10. Ve jménu stability JŘ a úspor energie. Hlavně ten poslední bod by to mohl opět rozvířit u BUSů, co na to ROPID?
https://m.facebook.com/mvbgmbh/photos/a ... _tn__=EH-R
FB nemám, ale na odkaz jsem se dostal. Komu by nešlo, tak se jedná o Magdeburg a zavedení tamního celosíťového režimu "na znamení" od 1.10. Ve jménu stability JŘ a úspor energie. Hlavně ten poslední bod by to mohl opět rozvířit u BUSů, co na to ROPID?

Nejsou lidi?! 
[/quote]
U 6 to klidně mohlo zůstat na Pavláku, ale spíše to bude ovlivněné výlukou u tržnice, kde dle webu dpp bude úsek Palmovka - vysočanská posílen. Jestli ale ušetříš lidi, že je oddělíš od vozu nevím.
Ale u 1 je to právě naopak tam bude potřeba více lidí ale ušetří se vozy.

[/quote]
U 6 to klidně mohlo zůstat na Pavláku, ale spíše to bude ovlivněné výlukou u tržnice, kde dle webu dpp bude úsek Palmovka - vysočanská posílen. Jestli ale ušetříš lidi, že je oddělíš od vozu nevím.
Ale u 1 je to právě naopak tam bude potřeba více lidí ale ušetří se vozy.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Karosák:
Ok. už chápu
K lidem. Zatím jsem nikde nečetl, že by DP měl vyřešené energie na rok 2023.... Takže ono možná ani nebude na co jezdit

K lidem. Zatím jsem nikde nečetl, že by DP měl vyřešené energie na rok 2023.... Takže ono možná ani nebude na co jezdit

- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ještě předtím než budky odvezli, bylo zázemí přesunuto zpět do zděného objektu na západní straně autobusového stanoviště. (Ze kterých byl SB před více jak 15 lety vymístěn, protože se AN bude rušit
).
Jinak z původní Číhalovy boudy zůstala jedna buňka s WC, která bude nadále sloužit pro řidiče BUS+Tr.

Jinak z původní Číhalovy boudy zůstala jedna buňka s WC, která bude nadále sloužit pro řidiče BUS+Tr.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A kde budou na Palmovce, když budky jsou odvezené?
Od příštího týdne dle mých služeb, které mi přišli jsou změny v přestávkách :
Linka 6 oddělení od vozu na Palmovce
Linka 1 přestávky ve vozovně Střešovice.
Důvod změn nechápu.
Linka 6 oddělení od vozu na Palmovce
Linka 1 přestávky ve vozovně Střešovice.
Důvod změn nechápu.