to určitě ne, já jsem na ně drsnejYvona U. píše:To je postřeh z linky 54?
Humor
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Sheep
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
kokooooz ja by som mu tam dal aj 2 lopatyvláčky87 píše:...a na toto téma jeden starý /opravdu letitý/ tramvajácký fór:
Jede stará 14 z Radlic ke Křížové, a na přední plošině stojí vedle řidiče venkovský děda. Prší a tak před zastávkou sáhne řidič do kastlíku vpravo a začne lopatkou sypat písek do trychtýře. Vyjevený děda na to kouká a ptá se proč to dělá."No dědo, to se musí, aby to stálo". Na to děda začne rozepínat vpředu kalhoty a povídá:"Mladej, šoupnou mi sem taky lopatku"!
...a na toto téma jeden starý /opravdu letitý/ tramvajácký fór:
Jede stará 14 z Radlic ke Křížové, a na přední plošině stojí vedle řidiče venkovský děda. Prší a tak před zastávkou sáhne řidič do kastlíku vpravo a začne lopatkou sypat písek do trychtýře. Vyjevený děda na to kouká a ptá se proč to dělá."No dědo, to se musí, aby to stálo". Na to děda začne rozepínat vpředu kalhoty a povídá:"Mladej, šoupnou mi sem taky lopatku"!
Je to tak, že když jde tramvaj do skuluzu/smyku, tak si řidič přisype písek pod kola vozu(popřípadně si to tramvaj udělá sama, ale to se týká pouze nových či rekonstruovaných vozů) a tim zabrání skluzu/smyku nebo aspoň ho zmírní a proto ten písek na zastávkách, jelikož se v těch místech brzdí či rozjíždí a tudiž je tam největší pravděpodobnost na sklus/smyk. A pro případ nouze je na voze elektromagnetická kolejnicová brzda jak popisuje Fořtík.jane píše:reakce na článek jsou různé, někdo tvrdí to, někdo ono. faktem ale zůstává, že ten písek na zastávkávh je a těžko ho tam sype někdo z pytlíku.