(P) Polské provozy obecně

Polské provozy

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Uživatelský avatar
Sheep
Uživatel
Příspěvky: 325
Registrován: 06.1.2006 23:37
Bydliště: Slovensko, Kosice
Kontaktovat uživatele:

Re: tramvaje T1 v Polsku

Příspěvek od Sheep » 06.6.2006 12:55

vláčky87 píše:V podstatě je pravda, co zde citoval Jenki. Jen bych doplnil, co znám z vyprávění bývalého pracovníka odbytu Tatry p. K.Švestky, který se účastnil jednání o dodávce vozů.
Tyto 2 vozy byly vybaveny výzbrojí z 1. serie T1, která byla dodávána do Prahy, byla vybavena stykači s čepovým uložením kotvy /typ UM/ a byla značným problémem i v Praze, což později vedlo k rekonstrukci celé výzbroje na standard 4-6. serie/ vybavené již stykači břitovými. Poláci pravděpodobně nezvládli výrobu řady elementů jak je uváděno v citaci.
Důvod pro použití výzbroje byl pravděpodobně termínový, i když někteří pamětníci to též interpretovali jako zájem ztížit kopírování vozidel.
Každopádně někteří autoři knih o tramvajích zařazují polské tramvaje ke generaci Tatra.
oni nezvladli nic, ved ich elektricky su cisto kopie tych nasich sak sa staci pozriet nato ze tam chodi daco podobne ako T6tky, cisto okopirovane, ze vraj chodili aj do CKD a tajne kradli vykresy a ine zalezitosti aby museli vlastnej prace vlozit minimum :wink:

Uživatelský avatar
vláčky87
Uživatel
Příspěvky: 171
Registrován: 12.3.2004 9:55
Bydliště: Praha

tramvaje T1 v Polsku

Příspěvek od vláčky87 » 05.6.2006 12:06

V podstatě je pravda, co zde citoval Jenki. Jen bych doplnil, co znám z vyprávění bývalého pracovníka odbytu Tatry p. K.Švestky, který se účastnil jednání o dodávce vozů.
Tyto 2 vozy byly vybaveny výzbrojí z 1. serie T1, která byla dodávána do Prahy, byla vybavena stykači s čepovým uložením kotvy /typ UM/ a byla značným problémem i v Praze, což později vedlo k rekonstrukci celé výzbroje na standard 4-6. serie/ vybavené již stykači břitovými. Poláci pravděpodobně nezvládli výrobu řady elementů jak je uváděno v citaci.
Důvod pro použití výzbroje byl pravděpodobně termínový, i když někteří pamětníci to též interpretovali jako zájem ztížit kopírování vozidel.
Každopádně někteří autoři knih o tramvajích zařazují polské tramvaje ke generaci Tatra.

Jenki

Konstaly

Příspěvek od Jenki » 02.6.2006 19:43

Máte v tom trošičku chaos.

Tramvaj 13N je skutečně kopií T1, ale pouze mechanická část.Tramvaj T1 soudruzi z Centralnego biura konstrukcji promptně obšlehli a rozkreslili pod názvem Konstal 11N, ale ukázalo se, že "aparatura elektryczna" je v podmínkách polského průmyslu nevyrobitelná. V roce 1957 byl podniknut výjezd do Belgie, kde se dohodly dodávky belgických výzbrojí a podvozků, které jsou od Tatrováckých dost odlišné ("amerických" 38V v síti, podvozky a kola novější generace apod.). První takový vůz byl vyroben v roce 1959 jako Konstal 13N. První série byly identické téměř úplně co se týká skříně (úzký transparent, 4dílné čelní okno apod), později se měnily do podoby známé dnes. S Belgií byl podepsán kontrakt na 25 kompletů výzbrojí a podvozků, některé komponenty byly dodávány i později (až cca do 60. vozu). Od 25. vozu začala být montována alespoň částečně "aparatura Polska". Bez ohledu na národnost střev se "tramwaje szybkobieźne" strašlivě sr*ly (nepojízdnost kolem 50%), což vyvrcholilo v roce 1966, kdy se sodruh Gomulka nedostavil včas na nějaké jednání ÚV, protože ho zdržela zácpa vzniklá zdechlými 13N v ulicích Varšavy. Vyvolalo to jev v originále zvaný "akcja poprawy jakośći tramwajów 13N", sledovaný z nejvyšších míst po stranické linii, kdy soudruzi z různých výzkumných ústavů a národních podniků vylepšili své komponenty natolik, že už se tak nepsuly a z tramvaje 13N se stalo celkem použitelné vozidlo.
Stykačová výzbroj je v kloubáku 102N, který byl určen pro menší města, u kterých se očekávalo, že si s tak složitou technikou neporadí.
Zdroj : kniha Warszawskie tramwaje elektryczne 1908 - 1998.

O technice v polských tramvajích se spoustu věcí můžete dozvědět zde :
http://www.transportszynowy.200.pl/
Vynikající stránka!!!

Uživatelský avatar
PvvS
Uživatel
Příspěvky: 1400
Registrován: 15.11.2003 20:20
Bydliště: DP Sestroslav & DP Amberovy Lazne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 02.6.2006 17:17

Petr píše:No, sice to je asi vtip, ale slyšel jsem, že si koupili dvě T1, rozebrali a stavěli....
Jj ve Warzsave meli 2*T1 , nekde mam i fotku jedne z nich a na k-repu probehlo i video odtamtad. Ovsem pokud vim tak jejich vozy nemaji zrychl aje jakejsi silenej kroutici se stykycovy bes.

Uživatelský avatar
Petr
Provozovatel
Příspěvky: 2015
Registrován: 14.11.2003 8:36
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 02.6.2006 16:56

DavidD píše:Tak jsem koukal na foto z Polska na PT a přijde mi, že vozy 102N jsou strašně podobný T1, prostě si nemůžu pomoct, je to jen náhoda nebo to byla nějaká spolupráce :?:
No, sice to je asi vtip, ale slyšel jsem, že si koupili dvě T1, rozebrali a stavěli....

Uživatelský avatar
DavidD
Uživatel
Příspěvky: 1624
Registrován: 10.5.2006 17:36

Příspěvek od DavidD » 02.6.2006 16:56

Tak jsem koukal na foto z Polska na PT a přijde mi, že vozy 102N jsou strašně podobný T1, prostě si nemůžu pomoct, je to jen náhoda nebo to byla nějaká spolupráce :?:

Uživatelský avatar
Filippl
Uživatel
Příspěvky: 129
Registrován: 17.9.2005 21:01
Bydliště: Zabrze-POLSKO

Příspěvek od Filippl » 25.12.2005 14:41

"mensi T6"=Konstal105N a Konstal105Na
"T2"=Konstal 13N
stopetky maji max 30 let jenze vypadaji na 45, trinactky pohazej z druhe poloviny 60-tych let
V nekterych mestech v Polsku(Szczecin, Kraków)jsou taky nemecke vozy GT6, ve Slezsku taky niskopodlazni vozy Karlik, v Krakove taky nizkopodl. vozy NTG6
Jako technicke vozy ve Slezsku(Katowicka oblast)uvidime taky jeste dvounapravove vozy N, ktare pamatujou docela dobre i Stalina
http://www.kzkgop.pl - provozovatel MHD v oblasti Katowic(30 linek tramvajovych a vic nez 300 autobusovych)
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) Filippl dne 03.6.2006 11:47, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Marek B.
Uživatel
Příspěvky: 455
Registrován: 17.6.2004 14:40
Bydliště: Praga Caput Regni Bohemiae

Příspěvek od Marek B. » 08.12.2005 15:23

Teď jsem byl ve Szczecine (Štětíně) a bylo to fakt drsný. Teda hlavně co se stavu kol. svršku týče. Zkroucená trať, křižovatky vymlácené, protože se přes ně jezdí 30 atd. Také majíé pěkný nepořádek v zákrytu tratí. třeba na jednom místě. Je dlažba, asfalt zámková dlažba, zákrytové panely, a panely BKV kousek za sebou. Ale na okrajích jsou už i zreko úseky a snad se to bude zlepšovat. Vozový park je aspoň co se týče nátěrů v né moc dobrém stavu. Jinak polovina tram je tak z doby jako naše T2 a polovina vypadá , jako menší T6. Ale bylo to velice zajímavé. Doporučuji podívat se.

jara
Uživatel
Příspěvky: 2303
Registrován: 16.11.2003 17:38
Bydliště: Dejvice jsou pěkné bydlí nás tu víc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 06.12.2005 20:26

Ale to už jsme zase misto v polsku v Praze :lol:

radek31
Moderátor
Příspěvky: 1713
Registrován: 02.7.2004 16:41
Bydliště: Modřany, kousek od smyčky Levského

Příspěvek od radek31 » 06.12.2005 19:49

fricoolinek2 píše:
když alstom dá v pohodě 80 (jednou jsem to tam zažil jako cestující a doufám, že to bylo naposledy - někteří řidiči neznají míru) a to má poloviční výkon proti 14T ....
házelo to hodně ???
vůbec, ale kdyby mu na tom přechodu někdo vlezl před tramvaj, tak to neubrzdí

Uživatelský avatar
fricoolinek2
Uživatel
Příspěvky: 2510
Registrován: 23.3.2005 21:38
Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fricoolinek2 » 06.12.2005 19:34

když alstom dá v pohodě 80 (jednou jsem to tam zažil jako cestující a doufám, že to bylo naposledy - někteří řidiči neznají míru) a to má poloviční výkon proti 14T ....
házelo to hodně ???

radek31
Moderátor
Příspěvky: 1713
Registrován: 02.7.2004 16:41
Bydliště: Modřany, kousek od smyčky Levského

Příspěvek od radek31 » 06.12.2005 19:20

fricoolinek2 píše:Ále Černý kůň-Belárie-tam by 70km/h byla jako vyšitá !
ani ne, díky stavu kolejí je imho lepší úsek Nádr. Braník - Černý kůň
a 70 je hodně nízké číslo
když alstom dá v pohodě 80 (jednou jsem to tam zažil jako cestující a doufám, že to bylo naposledy - někteří řidiči neznají míru) a to má poloviční výkon proti 14T ....

rozhodně doufám, že tam ten omezovač na 60 bude (a to tak, že začne brzdit, když to bude ve svahu a ne, že jenom vypne jízdu)

Uživatelský avatar
fricoolinek2
Uživatel
Příspěvky: 2510
Registrován: 23.3.2005 21:38
Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fricoolinek2 » 06.12.2005 19:16

radek31 píše:
fricoolinek2 píše: To ne, proboha !
??? proč by to mělo vadit? stejně se víc než 60 jezdit nesmí
já nejsem přítel překračování povolených rychlostí
Ále Černý kůň-Belárie-tam by 70km/h byla jako vyšitá !

radek31
Moderátor
Příspěvky: 1713
Registrován: 02.7.2004 16:41
Bydliště: Modřany, kousek od smyčky Levského

Příspěvek od radek31 » 06.12.2005 19:12

fricoolinek2 píše:
radek31 píše:ano, podle mě tam na 60km/h bude omezovač
To ne, proboha !
??? proč by to mělo vadit? stejně se víc než 60 jezdit nesmí
já nejsem přítel překračování povolených rychlostí

Uživatelský avatar
fricoolinek2
Uživatel
Příspěvky: 2510
Registrován: 23.3.2005 21:38
Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fricoolinek2 » 06.12.2005 19:06

radek31 píše:
fricoolinek2 píše:Ty věříš tomu, že to 14t nerozproudí na víc než 60 ???
ano, podle mě tam na 60km/h bude omezovač
To ne, proboha !

Odpovědět