Most a Litvínov
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
- Uživatel
Široká skříň nevadí - nejsou náhradní díly a je to unikát, proto nejezdí. Jinak objednat si jí lze, ale není to nejlevnější...manil píše:Zvláštní příležitosti myslím třeba výročí MHD na Mostecku. S tím objednáním nevím, ale třeba to taky jde, Každopádně je pojízdná. Vypravována není kvůli široké skříni.
Zvláštní příležitosti myslím třeba výročí MHD na Mostecku. S tím objednáním nevím, ale třeba to taky jde, Každopádně je pojízdná. Vypravována není kvůli široké skříni.Afenot píše:Co znamená zvláštní příležitosti?? Když si jí někdo objedná nebo při jubulejním výročí MHD na Mostecku??manil píše: Odstavena ve vozovně, vyjíždí jen na zvláštní příležitosti.
Nejake mapky jsou taky na http://mosteckamhd.unas.cz/Tramvajacek píše:Je někde možno narazit na mapu/schema toho původního trasování 1000 mm trati?![]()
Kdyz jsem tam pred rokem byl, tak jezdila linka 2 v solech v int. 30 minut a linka 4 v astrach, nebo 2xT v intervalu 30 minut. Co se tyce obsazenosti, tak to bylo v pohode.syverin píše:Co si matně vzpomínám, tak v Mostě a Litvínově jezdí o víkendu dvě linky o intervalu 30 minut. Sólo a narvané k prasknutí. Takže potkat tramvaj je opravdu spíš štěstí.
Par fotek z lonska je zde:
http://www.fit.vutbr.cz/~rogalew/foto/i ... nov_030404
- Karotka
- Uživatel
Re: Zamyšlení nad TP v Mostě - Litvínově
Nene, byla tam už předtím. Díky chemičce se přestavěla na rozchod 1435mm (původně 1000mm), aby po ní mohly jezdit T1. Ale z původní trasy se dost odchyluje.Jonáš píše:Mám dojem, že TT vznikla díky chemičce...
Liberec je krajské město, i když teprve 5 let, to je fakt a těch 30 tis. obyvatel co má oproti Mostu navíc taky má svoji úlohu. Navíc ta páteřní trať v Liberci má nějakou kontinuitu a trasování, které obsluhuje ty (uznávám, že především turisticky) nejdůležitější místa v Liberci. Liberec bez tramvají a interval 30 min. na městský trati - to si vůbec nedokážu představit! Ale samozřejmě přeju mostečákům zachování jejich trati a lepší poježdění 

Zamyšlení nad TP v Mostě - Litvínově
Mám dojem, že TT vznikla díky chemičce, a jelikož tato chemička pořád jede (což vzhledem k vysoké nezaměstnanosti bývalého okresu Most je dobře), mám dojem, že tramvajový provoz se vyplatí a klidně i v relaci 30 minut. Hlavně, že je v provozu. Kde se zastaví provoz, je konec (viz Bečov nad Teplou - Horní Slavkov - Loket)!Tramvajáček píše:A pak mi někdo bude říkat, že Liberec je maloprovoz. Víkend, resp. neděle sice nasazeny sóla, ale interval 12 minut. Pokud mají v mostě 30 min. ve standardním městským provozu, tak je otázka jestli se tam tramvaj vůbec vyplatí.

Liberec je krajské město! Most je bývalé okresní město.