Ne může, on dokonce musí. Jinak mu DÚ provoz neschválí.Karosák píše: A protože si každý provozovatel dráhy může sepsat svůj pamflet podle kterého bude jezdit a jak se bude jmenovat dle svého...
Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Bobik
- Uživatel
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
No co vím já, tak D coby "dopravní" (ve smyslu provozním), číslování za lomítkem dle provozu (M, T, A), D1/2 je tedy "hlavní" tramvajový předpis a např. D2/2 je předpis pro dvounapravový vozy. Pak je taky např. O4/2 (Ó čtyři/dva) - šetření a likvidace MU na tram. dráze - zase /2, čili tram.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já to vidím tak, že podnik rozděluje svoje déčka podle "jednotek", které provozuje a tak D x/y repektuje, že číslice x jakýmsi způsobem reprezentuje důležitost předpisu v dané předpisové soustavě. I když důležitost není to správné slovo, důležité jsou všechny předpisy. Možná by bylo se dalo říci, že označuje "masovost", jakou je mezi pracovníky znám. Další neméně důležité předpisy nemají takový rozsah pracovníků, kteří mají jeho znalost v náplni práce, Tudíž D 1/y je nejhlavnější předpis jak u metra, tak u tramvají, tak u autobusů. A číslo y je naprosto jasné a vychází z letitého označení provozů 1 - metro, 2 - tramvaje, 3 - autobusy. Aspoň takto jsem si to vždycky vykládal já.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem vycházel z toho, že u velké dráhy je D1-provozvání drážní dopravy, D2-návěstní předpis a D3 zjednodušené provozování drážní dopravy. A protože si každý provozovatel dráhy může sepsat svůj pamflet podle kterého bude jezdit a jak se bude jmenovat dle svého (musí mu to však být posvěceno DÚ), myslel jsem si, že D 1/2 je kombinací D1 a D2, tedy že v sobě obsahuje nejen provozní, ale i návěstní část 
A co značí ta první jednička?7080 píše:Správně je to předpis "Dé jedna lomeno dva" ta dvojka značí, že se jedná o tramvaje (metro-1, autobusy - 3)
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Praha může prodávat svůj majetek, i když je v katastru stále zápis o exekuci
http://praha.idnes.cz/praha-muze-prodav ... zpravy_sfo

http://praha.idnes.cz/praha-muze-prodav ... zpravy_sfo
...exekuce, která vznikla kvůli magistrátu, se týká majetku městské části. Ta má totiž vlastní účetnictví a své listy vlastnictví. Nicméně zákon o hlavním městě říká, že městské části mají majetek jenom ve správě a patří magistrátu. ...
Správně je to předpis "Dé jedna lomeno dva" ta dvojka značí, že se jedná o tramvaje (metro-1, autobusy - 3)piskvorrr píše:Leckdo to tu vyslovuje "dé půlka", ale taky by mě to zajímalo - mj. vzhledem k tomu, že velká dráha používá D2, kteréžto pojmenování vypadá příbuzně.P_V píše:Jak se správně vyslovuje D 1/2 ?![]()
Je to polovina, nebo sloučení nějaké jedničky a dvojky do jednoho předpisu, nebo první část ze dvou, či co vlastně to lomítko znamená?
Leckdo to tu vyslovuje "dé půlka", ale taky by mě to zajímalo - mj. vzhledem k tomu, že velká dráha používá D2, kteréžto pojmenování vypadá příbuzně.P_V píše:Jak se správně vyslovuje D 1/2 ?![]()
Je to polovina, nebo sloučení nějaké jedničky a dvojky do jednoho předpisu, nebo první část ze dvou, či co vlastně to lomítko znamená?
Jak se správně vyslovuje D 1/2 ?
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na idnes je anketa o zbouraných stavbách v ČR - je tam za Prahu i Denisovo nádraží na Těšnově
- Vojta Tramvaj
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ad Absolut: tak fotky jsem zjistil, že jsou nyní na nějaké výstavě a mohlo by tam být i staré stanoviště v centru. Zítra tam asi půjdu, tak udělám foto.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Neměla by nějaká dobrá duše článeček nebo odkaz na stránku o školení nebo cvičkách? 
- Vojta Tramvaj
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No, ale teď se nedivím, že ten Mělnický radní nadával na to že se za to utratila hromada peněz. Jsou tu 2. Ale 2. věc co prones, že když je to naftový, tak že by se ro mělo vyhodit, že to zamořije město(má to Euro 5 EEV) 
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ani ne Citybus svého času stál cca 7 000 000.Vojta Tramvaj píše:Dík, to je ale palba.