Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Příspěvek od Proxy » 21.7.2012 14:35

9001 píše:Ale k tématu. Docela zasadní otázka jak dlouho vydrží úsek po Nádraží Strašnice. Ten je místy taky dost rozmasakrovaný a jestli bude tužší zima tak na jaře máme 22 zase na Kubáni, takže tohle není řešení. Jestli by se neměl někdo v DP zamyslet a radši udělat vlastními silami úsek po Radošovickou, aby se dala točit M22 a pak si dodělat ten zbytek.
Myslíš, že by se současný projekt měl hodit do koše a vypsat nové výběrové řízení? Já myslím, že tohle je úplně ta poslední možnost, protože je to zároveň nejdražší možné řešení :oops:

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 21.7.2012 13:36

Člověk si na týden zmizí na Mallrocu a jak vidím všechno zůstalo při starém. I čuník se uchytil :prase :lol:

Ale k tématu. Docela zasadní otázka jak dlouho vydrží úsek po Nádraží Strašnice. Ten je místy taky dost rozmasakrovaný a jestli bude tužší zima tak na jaře máme 22 zase na Kubáni, takže tohle není řešení. Jestli by se neměl někdo v DP zamyslet a radši udělat vlastními silami úsek po Radošovickou, aby se dala točit M22 a pak si dodělat ten zbytek.

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 21.7.2012 12:29

majkrosoft918 píše:Jak smyčka Nádraží Hostivař tak i dneska se dočkala zastávka Hostivařská tramvajového sloupku ,asi se pomaličku začínají vracet . Jinak některá zábradlí na zastávkách jsou očesány od plastových vln a je natřeno na bílo .Jinak mrtvo .Na Na Padesátém už zavezli štěrkem .Opravdu mi připadá že se udělá jen to havarijní jinak asi nic.
Oficiální vyjádření DP zní: ""Dopravní podnik si nyní začne trať opravovat sám, alespoň ta nejkritičtější místa," řekl technický ředitel Dopravního podniku Jan Šurovský. Tím je třeba oblouk u zastávky Na Padesátém. Díky opravě těchto míst by měla být na konci prázdnin trať sjízdná.
Rozhodne se ale podle toho, jak dopadne probíhající výběrové řízení. Pokud bude firma vybrána do konce prázdnin, její dělníci na trať nastoupí a dokončí celkovou rekonstrukci. To by ovšem zároveň znamenalo, že by tramvaje do Hostivaře v září rozhodně nevyjely a výluka by trvala mnohem déle."
Zdroj: http://praha.idnes.cz/oprava-tramvajove ... zpravy_sfo

Z toho vyplývá, že výběr zhotovitele celkové rekonstrukce potrvá nejméně do konce srpna - takže během prázdnin nelze očekávat nic jiného než havarijní opravu vybraných částí

majkrosoft918
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkrosoft918 » 20.7.2012 17:10

Jak smyčka Nádraží Hostivař tak i dneska se dočkala zastávka Hostivařská tramvajového sloupku ,asi se pomaličku začínají vracet . Jinak některá zábradlí na zastávkách jsou očesány od plastových vln a je natřeno na bílo .Jinak mrtvo .Na Na Padesátém už zavezli štěrkem .Opravdu mi připadá že se udělá jen to havarijní jinak asi nic.

Pepa
Uživatel

Příspěvek od Pepa » 20.7.2012 16:26

Ráno jsem jel okolo oblouku u zast. Na 50 a již tam byly připraveny bezžlábkové kolejnice.

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 20.7.2012 15:16

situaci na jihovychode povazuji taky za neuveritelnou. jak je mozne, ze se ohlasena akce nakonec neuskutecni a ze do posledni chvile neni jasne, co bude? a kdo za to zodpovida? fakt amaterismus^n...

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 18.7.2012 11:14

Mně je také jasné, že je to příprava na linkové vedení od září. Jen mi vadí, že se z lidí dělají beze slova vysvětlení úplní blbci. A de.ilních dotazů bude v září stejně dost. Jednak tu řada lidí není a jednak ti pak řeknou: "panéé řidič, proč to tak jezdí dál, já myslel(a), že je to jen výluka?" A budeme za blbce stejně.
Průběžná: Ano je dobře obnovit provoz, když se nic neděje. Ale pokud to znamená odpískání REKO tak je to katastrofa. Lidé z dané oblasti si budou myslet, že se někdo úplně zbláznil. Sice za to asi DP nemůže, ale odnese to v očích všech cestujících. Takže jako reklama na téma: Používejte MHD je to vážně poněkud nešťastné.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 18.7.2012 11:01

von Špilberk píše:...
Tohle je vážně léto pod psa.
Výluka Dělnická: Já myslel, že výlukové linkové vedení není věc ROPIDU, ale DP.
Takže kdo ten iniciativní vlezdoropidista?
Průběžná: :prase
1.) celkové hodnocení - 100% souhlas
2.) Dělnická - žiji stále ve stejném přesvědčení
3.) osobně nevěřím (byť stále doufám) s tím, že rada HL.M.PRAHY (pod tlakem rozboru ČVUT) plány ROPIDu změní/zastaví = furt lepší, když DPP kaštany "přechodovým" LV alespoň trochu připraví, než aby po prázdninách furt měli "de.ilní" dotazy na věci jenž si lehce mohou přečíst
4.) průběžná (respektive obr. Radošovická) - dalo se (díky situaci) čekat a popravdě myslím si že je to správně

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 18.7.2012 10:47

Já už nějak nechápu nic. Tohle je vážně léto pod psa. #-o
Výluka Dělnická: Já myslel, že výlukové linkové vedení není věc ROPIDU, ale DP. Takže kdo je ten iniciativní vlezdoropidista?
Průběžná: :prase

m@rtin
Uživatel

Příspěvek od m@rtin » 18.7.2012 9:17

Syrda píše:http://www.ropid.cz/mimoradnosti/prazdn ... x1511.html
Tedy obnovení provozu Průběžná - Nádr. Strašnice a zahájení výluky Dělnická (bude se dělat něco i na Libeňském mostě?) A nepřímo i příprava na září (pokud rošáda bude - viz jiné vlákna).
Mám to chápat tak, že se letos úsek Průběžná-Radošovická dělat nebude? :shock:

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 17.7.2012 22:16

Brejšín píše: škoda jen že se nepovedla i od Želivského.
Trojitá splítka, to by bylo něco. =P~ Ale asi by se to mezi vstupy do metra nevešlo.

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 17.7.2012 22:10

Ad nové propojení Jičínská: Může se obnovit linka 2 v téměř historické trase jednosměrným objezdem Prahy přes Floru.

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 17.7.2012 22:06

Ono už toho je díky výlukám víc, 16 Lehovec, 5 Černokostelecká, atd.
Teď 14/24, 3 Kobylisy. To bude sranda, až se v září řekne (-X šotoušárna nebude...

Pepa z Nuslí
Uživatel
Bydliště: Blízko mě je obratiště Zvonařka a pod mým barákem je vedena železniční trať - tak kde to může být?
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepa z Nuslí » 17.7.2012 22:01

Brejšín píše:Flora - milé překvapení rozjezdová i sjezdová splítka v Jíčínské dolů. škoda jen že se nepovedla i od Želivského.
Přesně, resp. jinak. Kdyby se rekonstruovala i křižovatka na Olšanském náměstí, doplnil by se oblouk do Olšanské, bylo by to lepší, takhle se směr Orionka - Olšanské náměstí nevyužije, rozuměj zbytečně vyhozené prachy nás všech, tj. daňových poplatníků. :prase

Brejšín
Uživatel

Příspěvek od Brejšín » 17.7.2012 21:36

Flora - milé překvapení rozjezdová i sjezdová splítka v Jíčínské dolů. škoda jen že se nepovedla i od Želivského.

Odpovědět