Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
MM: Pokud si dobře pamatuješ, tak přechod tam byl. Ale upřímně nechápu kdo tam přebíhá... Na druhé straně není prakticky nic kam by se mohlo jít.
Ten kdo chce z nových bytovek k nádraží může na již existující přechod u zastávky tram (zacházka minimální) a to samé platí pro směr Otakarova. Taky k prvnímu možnému cíli vede přechod z jejich strany.
IAD tam jezdí tak 60 možná někteří 70, ale v noci tam takový pojedou stejně i v zúžení... V dobách kdy TT ještě byla v dobrém stavu, tak to rozpálily i tramvaje a to především směrem k nádraží.
Ten kdo chce z nových bytovek k nádraží může na již existující přechod u zastávky tram (zacházka minimální) a to samé platí pro směr Otakarova. Taky k prvnímu možnému cíli vede přechod z jejich strany.
IAD tam jezdí tak 60 možná někteří 70, ale v noci tam takový pojedou stejně i v zúžení... V dobách kdy TT ještě byla v dobrém stavu, tak to rozpálily i tramvaje a to především směrem k nádraží.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
9001: Hele já se nenudím - já jen náhodou (díky mne došlému upozornění na nějaké jiné téma) narazil na zajímavé problematiky, které mají (mimo jiné) souvislost s bezpečností provozu TRAM!
V místě vídám opakovaně nebezpečné situace, jejichž všechny typy jsou v podstatě popsány v mém odkazu - možná až na nehodovost TRAM - IAD na přejezdu přes TT u benzinky a neojedinělé riskantní, ovšem velmi pochopitelné přebíhání chodců přes širokou vozovku bez ochranných ostrůvků (pro řešení jedině dlouhou obchůzkou) a to mezi opravdu rychle "valícími" auty (ta nejsou ojedinělá - nesčetněkrát tam mou TRAM jedoucí 50km/h auta "v mžiku předhánějí")!
Takže osobně musím souhlasit s jediným názorem v diskuzi pod tématem (od JŠ z 15.10.2012 v 16:31), který jako řešení uvádí zúžení vozovky na jeden průběžný pruh v každém směru+ zavedení zejména odbočovacích pruhů a (až ve zbytku prostoru podél průběžného pruhu) parkovací místa a nějaké zábrany proti rychlé jízdě - těmi by mohly být také např. (u benzinky nyní podstatně chybějící) ochranné ostrůvky pro chodce po stranách TT.
S panem Čechem mohu souhlasit jedině v bodě, že cyklo pruh podél parkovacích míst je nebezpečný - ovšem zároveň jsem příznivcem názoru, že v ul. Vršovické je cyklopruh nebezpečný i v místech mimo parkovací místa = takže i v úseku mezi zastávkami Otakarova - Vršovické nádraží. Pravdivost tohoto tvrzení je potvrzena mizivou využívaností onoho cyklopruhu!
V místě vídám opakovaně nebezpečné situace, jejichž všechny typy jsou v podstatě popsány v mém odkazu - možná až na nehodovost TRAM - IAD na přejezdu přes TT u benzinky a neojedinělé riskantní, ovšem velmi pochopitelné přebíhání chodců přes širokou vozovku bez ochranných ostrůvků (pro řešení jedině dlouhou obchůzkou) a to mezi opravdu rychle "valícími" auty (ta nejsou ojedinělá - nesčetněkrát tam mou TRAM jedoucí 50km/h auta "v mžiku předhánějí")!
Takže osobně musím souhlasit s jediným názorem v diskuzi pod tématem (od JŠ z 15.10.2012 v 16:31), který jako řešení uvádí zúžení vozovky na jeden průběžný pruh v každém směru+ zavedení zejména odbočovacích pruhů a (až ve zbytku prostoru podél průběžného pruhu) parkovací místa a nějaké zábrany proti rychlé jízdě - těmi by mohly být také např. (u benzinky nyní podstatně chybějící) ochranné ostrůvky pro chodce po stranách TT.
S panem Čechem mohu souhlasit jedině v bodě, že cyklo pruh podél parkovacích míst je nebezpečný - ovšem zároveň jsem příznivcem názoru, že v ul. Vršovické je cyklopruh nebezpečný i v místech mimo parkovací místa = takže i v úseku mezi zastávkami Otakarova - Vršovické nádraží. Pravdivost tohoto tvrzení je potvrzena mizivou využívaností onoho cyklopruhu!
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tady je vidět, že se zase někdo nudí. Pan Čech jako nikdy nezklamal a má naprosto rozumný názor.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zbytečný pruh silnice na Vršovické ulici
http://chodcisobe.cz/praha/podnety/428/ ... icke-ulici
http://chodcisobe.cz/praha/podnety/428/ ... icke-ulici
Na ulici Vršovická, v krátkém úseku mezi tram. zastávkou Nádraží Vršovice a zastávkou Otakarova, je silnice čtyřproudá, byť k tomu není praktický důvod ...
-
T3_6892
- problémový jedinec
Na kterém oběhu lítá na trase B sanitka?
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Logo DPP na nové kolekci (jak ta už je dlouho, 3-4 roky ?) je jinak než na staré a tak už se revizorům nechává. Původní kolekce (nášivka na rukávu) se měla revizorům párat, ale v praxi se mnohdy stalo že se tak nestalo a nebo měl revizor uniformu od kamaráda odjinud a stejně tam logo měl a to nikdo neřešil. Tedy dřív se dalo z chybějícího loga na rukávu usuzovat že jde o revizora, ale nebylo to jisté a dnes nepoznáš nic.
Mmch, kdo mě kdy v práci v metru viděl, tak ví co jsem měl já na rukávu od bundy
logo DPP
Mmch, kdo mě kdy v práci v metru viděl, tak ví co jsem měl já na rukávu od bundy
-
gabuliatko
- Uživatel
Nemaj řidiči ma uniformě takový černý čtvereček se zkříženými ... alias logem DP? To jsem u řidičů viděl a u revizorů ne (ale může se jednat o jiný typ svršku)trainzjohny píše:Revizoři mají zcela obyčejné uniformy jako všichni ostatní zaměstnanci DPP, takže v tom bych fígl nehledal. Ale i revizoři se občas jenom přesouvají a nepracují, i když ...
Díky trainzjohnymu za upřesnění, řikal jsem si, že se tolik neliší moje bunda od té co má kolega na obrázku 
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Revizoři mají zcela obyčejné uniformy jako všichni ostatní zaměstnanci DPP, takže v tom bych fígl nehledal. Ale i revizoři se občas jenom přesouvají a nepracují, i když ...gabuliatko píše:S poslední větou souhlas, jinak mám pocit, že revizoři maj jiné ošacení než řidiči a na 90% to revizoři jsou.Pepa píše:A jak jde poznat, že to je revizor? To už zaměstnanec jedoucí z práce nemůže zamhouřit oka? To jsou příspěvky k bl...
-
gabuliatko
- Uživatel
S poslední větou souhlas, jinak mám pocit, že revizoři maj jiné ošacení než řidiči a na 90% to revizoři jsou.Pepa píše:A jak jde poznat, že to je revizor? To už zaměstnanec jedoucí z práce nemůže zamhouřit oka? To jsou příspěvky k bl...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já osobně -právě kvůli té kabele- jsem přesvědčen o této možnosti = redakce Metra se "nechala nachytat", že to uveřejnila už jen na webu (a jsem zvědav jestli to ještě neotisknou).Pepa píše:A jak jde poznat, že to je revizor? To už zaměstnanec jedoucí z práce nemůže zamhouřit oka? To jsou příspěvky k bl...
A jak jde poznat, že to je revizor? To už zaměstnanec jedoucí z práce nemůže zamhouřit oka? To jsou příspěvky k bl... 
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
obávám se, že tady neuspěješ z následujících důvodů:Fořtík píše:Další bič je v podobě zákona na ochranu osobnosti - popisek (autorka snímku) nijak nezakrývá, že jí jde o ty dva muže... A to je docela velký problém!
1.) foto nezveřejnila autorka (třeba jako na jutube), ale redakce společnosti mající tzv. zpravodajskou licenci (snad to nazývám správně - ale přesně tento tvar mi nedávno přišel v jiné souvislosti mailem od kolegy, co je na špatnou ČJ "jako pes")
2.) zákon 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů, § 5, odst. 2 "Správce může zpracovávat osobní údaje pouze se souhlasem subjektu údajů. Bez tohoto souhlasu je může zpracovávat, - odrážka f) "pokud poskytuje osobní údaje o veřejně činné osobě, funkcionáři či zaměstnanci veřejné správy, které vypovídají o jeho veřejné anebo úřední činnosti, o jeho funkčním nebo pracovním zařazení" - v uniformě jsme jasně rozeznatelní poskytovatelé veřejné služby ve veřejném prostoru = žel se dá na nás (dle právního výkladu) vztáhnout citovaná vyjímka ze zákona 101/2000 Sb.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM: Včera když jsem se vracel asi v 2 z Palmoky, tak nastoupili revizoři a měli takovéto brašny.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Další bič je v podobě zákona na ochranu osobnosti - popisek (autorka snímku) nijak nezakrývá, že jí jde o ty dva muže... A to je docela velký problém!