Taky mi to přijde úsměvné. Když chci rychle vystoupit, zmáčknu si poptávku už dávno před stanicí a stojím u dveří (v 15T nebo v metru, kde jsou tlačítka přímo na dveřích) a další cestující mě začnou nervózně odstrkovat, aby TO v zastávce mohli zmáčkonutwillyjeff píše:Hm, mě asi na prvním místě zaráží, kolik lidí vážně čeká s předvolbou dveří až vůz zastaví. Pozoruju to v zrcátku. Mají palec připravený do poslední chvíle až vlak cukne a stojí. Vážně se bojí, že by se jim dveře otevřely za jízdy?Karosák píše:Množství lidí jimž DVC systém uniká mě stále prekvapuje...
Ale ono se tomu není co divit, když to v různých vozidlech hraje různými barvami a chová se to jinak!
Já umím jen tramvaje T3R.P... + kačeny - tam je to nejjednodušší - zelené tlačítko svítí = poptávka zadána, zelené tlačítko zhasnuté = poptávka nezadána. U kačen možno zadat i u protisměrných dveří - to kdybych si na TF dříve nepřečetl, nenapadlo by mě to.
V metru pravidelně jezdím jen C - soupravy Siemens: svítí červeně = bude otevřeno, svítí zeleně = poptávka nezadána, bliká zeleně = poptávka zadána. Funguje libovolně dopředu, jednotlivé strany odděleně: když chci vystupovat na Florenci, můžu zmáčknout už při odjezdu z Vltavské, když chci vystupovat na Hlavním n., můžu zmáčknout už při odjezdu ze Střížkova (!). Tzn., musím vědět, na které straně se budou otevírat dveře (na rozdíl od kačen