Prosím tě, jdi už s demagogií někam:MF píše:.... Když by bylo nutné tam někoho protáhnout, tak tramvaje popojedou (jako ve Spálené).
....
Když už bych zde sázel nějaké dopravní značení, tak tedy Zákaz vjezdu s mimo MHD a časovým omezením.
1.) zastávky Lazarská ve Spálené
a) mají každá vždy (při běžném linkovém stavu) pojmout jen dvě TRAMvaje - na rozdíl od ul. Lazarské, kde v jedné zastávce stojí vždy 3 TRAM (a to by se ještě teoreticky mohlo stát, že v celou či půl se až za 2 sóla od Václaváku postaví čímkoliv zdržená l.58, která má dle JŘ projet/obsloužit jejich zastávku Lazarská v Lazarské před nimi a vyčkávat na přestup v zastávce Lazarská k Národní třídě ve Spálené ul.)
b) nejsou "proti sobě" (protijedoucí TRAMvaje nestojí vedle sebe - jako ve stálých/celodenních zastávkách Lazarská v Lazarské ul.), ale jsou odsazeny -i přes skutečnost, že dvě sóla od Národní třídy potřebují mezi sebou delší rozestup (kvůli kontaktu ROV), tak IAD - tedy i IZS dokáže mezi protisměrně stanicujícími TRAMvajemi prokličkovat a 2 z nich (které měla původně před sebou) objet zleva (tak jak jsem to dnes před jednou viděl/vytušil u záchranky - než jsem stihl doběhnout za roh, kde mi zmizela, tak 4 TRAM byly na místě, mezi volnými prostory vedle jejich levých boků průjezd a odlesk blikajících majáku až na Národní třídě)
2.) Jak jsem již už psal (2x se ti snažil vysvětlit) u DZ (dodatkové tabulky) není jedno co se napíše prvně a co později, protože to:
a) zcela mění až obrací význam: "zákaz vjezdu MIMO MHD 0:15 - 5.30" = povolen vjezd jen MHD a to pouze mezi 0.15 až 5.30 = mezi 5.30 až 0.15 tama nesmí nic - ani (denní) MHD!
b) případně bude poměrně matoucí pro řidiče IAD a ti (svým předpokládaným zbytečným otáčením se před DZ) budou blokovat/zdržovat MHD/TRAM: "zákaz vjezdu MIMO MHD, MIMO 5.30 - 0.15" = DZ/zákaz vjezdu MIMO MHD neplatí mezi 5.30 až 0.15, ale k přečtení této informace někteří řidiči (i v inkriminovanou dobu) nedoujdou!