Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Škoda 15T ForCity
Tak nesvítí ten LEDkový BUSE na přechodem? To je poměrně častá závada, že alespoň jeden je potmě 
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
neuhodl - boční LCDéčka jsou v pořádku (samolepka o financování a rožek vnějšího doplňkového číselného displeje jsou pod středním vnitřním LCDéčkem)Karosák píše:První displej je zhaslý a celé to má začínat právě v něm. Takže asi chybí zbytek výčtu zastávek a cíl, ne?
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
První displej je zhaslý a celé to má začínat právě v něm. Takže asi chybí zbytek výčtu zastávek a cíl, ne? 
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
mám tu jednu hádanku:
Co je špatně (chybí) na přiložené fotce?
PS: vyfoceno dnes kolem 15.h na l.3 na 9234 a zaručuji, že jsem tu samou chybu již jako cestují nedávno viděl (na l.17) a tehdy jsem na ni upozornil pracujícího kolegu, ať to zapíše do vozové knihy = je předpoklad k nápravě.
Co je špatně (chybí) na přiložené fotce?
PS: vyfoceno dnes kolem 15.h na l.3 na 9234 a zaručuji, že jsem tu samou chybu již jako cestují nedávno viděl (na l.17) a tehdy jsem na ni upozornil pracujícího kolegu, ať to zapíše do vozové knihy = je předpoklad k nápravě.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, myslím si že výkon si vymyslela ŠDT, případně měla říct, že ho není schopna ukočírovat.gabuliatko píše:Výkon vozu si vymyslela ŠDT?trainzjohny píše:Podle mě daň ....
Psal si někdy nějaký program? Zkoušel jsi někdy něco ladit s provozními pracovníky? Plnil si někdy přání zákazníka který neví co chce?
A mezi schopností a ochotou je taky veliký rozdíl.
PS: Znáš detaily, že takhle od stolu přesně víš kde je chyba?
Program jsem nepsal, ale mám představu jak se to dělá. Nejen, že jsem to zkoušel, ale i jsem to dělal, jako náplň mé práce. Nejen plnil, ale i jsem dostával "za uši" že neplním.
Pokud není problém ve schopnostech, ale v ochotě, tím hůř pro ŠDT.
PS: neznám, proto píšu "PODLE MĚ"
Nic to ale nemění na tom, že pro ŠDT je to pěkná ostuda a dost si tím i kazí reference, ale pokud jí to nevadí, že největší zákazník má jeden typ odstavený pro konstrukční vadu a druhý typ pořád propírají média jako špatný, tak ať.
Řekl bych, že zrovna funkce "elektronického diferenciálu" je závislá hlavně na fyzice, ne na přání zákazníka.
-
gabuliatko
- Uživatel
Výkon vozu si vymyslela ŠDT?trainzjohny píše:Podle mě daň za naprosto otřesný SW. Nechápu že ani po těch x letech nebyla škodovka schopná naučit tu tramvaj projíždět oblouky různou rychlostí na kolech. To že šáde neumí udělat pořádný SSO s tím souvisí. Chyba není v koncepci, ale v SW a poměrně vysokém výkonu vozu.
Psal si někdy nějaký program? Zkoušel jsi někdy něco ladit s provozními pracovníky? Plnil si někdy přání zákazníka který neví co chce?
A mezi schopností a ochotou je taky veliký rozdíl.
PS: Znáš detaily, že takhle od stolu přesně víš kde je chyba?
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
První 15T vyjela v roce 2008, takže to je 6 let. Chápu, že to není věc na den, na dva, ale ŠEST LET ?! To je skoro polovina životnosti té tramvaje.
Jestli to nebude tím, že odladit software pro řízení takové tramvaje bez reálných dvojkolí je dost komplikované. Nedávno o tom byl někde článek, že je to pořád ve vývoji.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Když odborníkům trvá přes měsíc najít chybu v programu křižovatky, která ji háže celou do červené... Tak se už ničemu nediviím...trainzjohny píše:Podle mě daň za naprosto otřesný SW. Nechápu že ani po těch x letech nebyla škodovka schopná naučit tu tramvaj projíždět oblouky různou rychlostí na kolech. To že šáde neumí udělat pořádný SSO s tím souvisí. Chyba není v koncepci, ale v SW a poměrně vysokém výkonu vozu.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě daň za naprosto otřesný SW. Nechápu že ani po těch x letech nebyla škodovka schopná naučit tu tramvaj projíždět oblouky různou rychlostí na kolech. To že šáde neumí udělat pořádný SSO s tím souvisí. Chyba není v koncepci, ale v SW a poměrně vysokém výkonu vozu.
- Bobik
- Uživatel
Tady nebude problém v ojíždění, ale v plochách. Valná většina 15T je více či méně obutá. A protože nemá "nápravu", nýbrž kola jsou samostatně zavěšena (a aby se točila stejně tak řízena softwarově), jen tak se to nezmění a bude k tomu docházet nadále. Holt daň za 100% nízkopodlažnost.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Spíš mě napadá, že kola budou asi hodně souviset s NP vozem... Přece jenom stejný problém měla i liberecká RT6S, která taky měla nižší podlahu, ale taky kola se hodně ojížděly.Bobik píše:Pravděpodobně ano, ale pochybuju, že to někdo zveřejní. Důvod je snad jasný (když to popírá a marginalizuje i vlastní vedení).
- Bobik
- Uživatel
Pravděpodobně ano, ale pochybuju, že to někdo zveřejní. Důvod je snad jasný (když to popírá a marginalizuje i vlastní vedení).
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Existuje nějaké bližší info k těm dalším problémům na 15T?