MARV píše: ↑12.3.2021 12:19
Obávám se, že současné vedení na magoši má pouze vize a skutek jaksi utek. Od doby Béma se toho v Praze postavilo pro dopravu pramálo. Pouze sem tam nějaká rekonstrukce, do které jsou natlačeni neudržitelným stavem, ale o novostavbách se pouze mluví. Viz Václavák, Dědinu a ostatní. Těch pár metrů na Pankráci se snad ani moc počítat nedá. Takže zatím opravdu ve výstabě 0.
Ano, Bém některé věci dojel, některé si střihl, ale z hlediska městské dopravy o něm nejlépe hovoří to, co po něm zůstalo projekčně připravené k výstavbě, že. No nic.
Každopádně. Že se o novostavbách pouze mluví, si myslíte vy, protože do procesu přípravy staveb zřejmě příliš nevidíte, nebo si neumíte reálný stav a posuny příprav vyhledat. Bez urážky, prosím, nemyslím to zle - jen je fakt třeba se o to zajímat poněkud hlouběji. Pak najednou uvidíme, že se s lecčíms povedlo pohnout opravdu výrazně, navíc se také výrazně úspěšněji daří odblokovávat dřívější patové situace (nejčastěji stran pozemků). Já nepočítám Pankrác, také jsem tu trať, všimněte si, neuvedl.
Znova opakuju: Letos začíná Holyně, Libuš, smyčky Zahr. Město, Depo Hostivař, vozovna Hloubětín, to metro, probůh, trolejbusová trať 58, nakupují se trolejbusy, výrazně se pohnulo i s tím Václavákem, Dědinou, nic nemůže být pravdě vzdálenější pravdě než že se tam nic nedělá. A vznikají projekty na další stavby, elektrifikace autobusových linek na levém břehu, koukal jsem, že jede projekční příprava na Malešice, Strahov a podobně. Tedy nejen že se aktuálně skutečně rozjíždí výstavba (a asi každý snad pochopí, že se nedá stavět týden poté, co o nějakém projektu začněte mluvit), ale připravují se i projekty pro budoucnost, pracuje se kontinuálně na více frontách. Za mě spokojenost, takovou podporu veřejné dopravy jsme tu od města opravdu dlouho neměli.
Osobně mě velmi tíží jen spící Jižní tramvajová tangenta, tam by se dle mého mohlo dělat víc, považuju to za infrastrukturní prioritu.
Čili - nepovažuju stav za ideální, ale rozhodně nejlepší za opravdu dlouhá léta. A pokud to takhle půjde dál, výrazně změním své dosavadní voličské zvyklosti, protože i přes nesoulad s některými prosazovanými věcmi musím říct, že za posun v oblasti veřejné dopravy jim to tam za dva roky hodím.