Jinak tohle je opravdu směšné...
P_V : Za prvé tě vykostí místní, protože jim zmizí jeden pruh, za druhé politici = peníze...
A pak je otázka, jak pak tram vést. Doleva k metru a pak tím ostrým obloukem k metru? To ho budou měnit co rok?
Moderátor: TRAM-FÓRUM
24.05.2026 Napojí se trať do Zdib do dlouhé zóny 30?
V Klapkově ulici v Praze 8 musí tramvaje nově jezdit rychlostí do 30 km/h. V úseku Kobylisy – Vozovna Kobylisy, kde došlo k postupné rekonstrukci trati a následně vozovek a chodníků, byly umístěny značky zóna 30 s dodatkovou tabulku MIMO TRAM. Nyní byly podtabulky odstraněny a omezení tak začalo platit i pro tramvaje. Klapkova ulice není od 80. let 20. století páteřní komunikací pro automobilovou dopravu. Jsou jí však vedeny tramvaje, tedy páteř veřejné povrchové dopravy. Trať rovněž napojuje vozovnu Kobylisy na tramvajovou síť. Příští rok by měla být zahájena výstavba trati do Zdib, která bude zapojena právě do Klapkovy. Významné omezení na 850 metrů dlouhém úseku snižuje konkurenceschopnost veřejné dopravy a zvyšuje její provozní náklady. Na páteřní komunikaci pro silniční dopravu, kterou v místě tvoří Horňátecká ulice, je stanovena nejvyšší dovolená rychlost 50 km/h. Reálně tak hrozí, že po výstavbě trati do Zdib bude rychlejší autobus nahrazen pomalejší tramvají. Na řadě míst v Praze, kde je silniční dopravní značkou snížena rychlost, je z omezení tramvajová doprava vyjmuta. Platí to rovněž v některých místech, kde auta jezdí přímo po kolejích. Jedná se o oblast Karlína a Štefánikovu ulici. Kromě Klapkovy musí tramvaje dodržovat silniční třicítku také v nedaleké v Trojské ulici. Oproti tomu mají tramvaje vlastní omezení stanovené drážními předpisy a návěstmi, které neplatí pro silniční dopravu.
Jako dobrý, minimálně ve směru Újezd jde určitě o velkej posun k lepšímu, ale ve směru od Újezda jsem si žádné extra změny nevšiml, možná by chtělo ten předvýběr trochu doladit, takto mi přijde výběr stůj až příliš častý...
Zábradlí na mostě TSK, takže určitě problém...
Vánoční dáreček...Signalizace u Tyršova domu je s preferencí. Po 24 letech! SSZ 1.108 Újezd – Hellichova funguje s preferencí tramvají.
Dneska jsem se tam zaměřil na jednu věc - při jízdě se 14 od Těšnova k Labuti jsem u stopčáry/čoček pro výjezd z obratiště (u jídelny) hodil voko, že je v podhledu magistrály vidět výhybkové návěstidlo od výhybky na inkriminovaném odbočenívon Špilberk píše: ↑29.11.2025 6:55Jistě...
...akorát, že když zkombinujete šero, tmu, umělé osvětlení a autobusy na kolejích pod mostem DC (nebo i tramvaj DC) stojící na červené, tak l.7 pod mostem ZC (a snažící se nacpat do smyčky) není přes ty stojící autobusy (tramvaj) z l. 12 na Těšnově vidět, páč je tak nějak zakrytá.![]()
![]()