Chování zaměstnanců DP

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 25.1.2006 19:44

jara píše:já nevím když jdu do hospody tak se kouknu v kolik mi tam od tamtud jede tramvaj či bus. Večer stejně vše jezdí taktově(stejný interval) Tak si řeknu 9 a vím že to jede v 09,29,49 a nemám problém a pak případně vím že poslední jede v 0:29 a pak až v 0:54nočka tak pojedu tou. Nemám problém a taxikem jsem jel naposledy když mi bylo asi 5 let a to ještě z nějakého plesu naší příbuzné. A vůbec mi to nevadí že s ním ted nejezdím.
Ale vy to převádíte jinam. Z 60% nevíte v kolik ta tramvaj jede, nebo máte snad na každý zastávce čidlo?? Já se ptám zda je fér, odjíždět před nosem.
Yvona píše:Možná mi to nebudeš věřit, ale když jdu z hospody a vím, že se budu vracet večer, tak opravdu mám zjištěné spoje. Myslím, že je lepší si zjistit spoj, nežli strkat peníze zlodějským taxikářům, co okrádají, jak můžou.
No jestli DP zdraží na 4 pěkty, tak taky okrádá. Nemá cenu moc o tom diskutovat, ale prostě občas to nevyjde. No a když máš taxikáře známý :wink: , tak to neni tak hrozný.

jara
Uživatel
Příspěvky: 2303
Registrován: 16.11.2003 17:38
Bydliště: Dejvice jsou pěkné bydlí nás tu víc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 25.1.2006 19:27

Martin-KT8D5.RN2P píše:Kušuj, jdeš z hospody, tak asi každou chvíli koukám na hodiny. Byl to příklad, ale nechápu, proč obhajuješ, že je super odjet někomu před xichtem.
P.S. Já se večer dopravuji vozem, eventuelně taxislužbou :wink:
já nevím když jdu do hospody tak se kouknu v kolik mi tam od tamtud jede tramvaj či bus. Večer stejně vše jezdí taktově(stejný interval) Tak si řeknu 9 a vím že to jede v 09,29,49 a nemám problém a pak případně vím že poslední jede v 0:29 a pak až v 0:54nočka tak pojedu tou. Nemám problém a taxikem jsem jel naposledy když mi bylo asi 5 let a to ještě z nějakého plesu naší příbuzné. A vůbec mi to nevadí že s ním ted nejezdím.

Yvona

Příspěvek od Yvona » 25.1.2006 18:58

Martin-KT8D5.RN2P píše:Kušuj, jdeš z hospody, tak asi každou chvíli koukám na hodiny. Byl to příklad, ale nechápu, proč obhajuješ, že je super odjet někomu před xichtem.
P.S. Já se večer dopravuji vozem, eventuelně taxislužbou :wink:
Možná mi to nebudeš věřit, ale když jdu z hospody a vím, že se budu vracet večer, tak opravdu mám zjištěné spoje. Myslím, že je lepší si zjistit spoj, nežli strkat peníze zlodějským taxikářům, co okrádají, jak můžou.

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 25.1.2006 18:50

Yvona píše:"kdo stojí dál už je opodál" Pokud vím, že se budu vracet ve večerních hodinách, zjistím si odjezdy tramvají ze zastávky.
Lidská blbost je někdy opravdu k smíchu a bohužel u široké veřejnosti na prvním místě, což je zase k pláči.
Kušuj, jdeš z hospody, tak asi každou chvíli koukám na hodiny. Byl to příklad, ale nechápu, proč obhajuješ, že je super odjet někomu před xichtem.
P.S. Já se večer dopravuji vozem, eventuelně taxislužbou :wink:

Yvona

Příspěvek od Yvona » 25.1.2006 18:42

Martin-KT8D5.RN2P píše:Já mluvil víc obecně, ne o Národní třídě, nebo Karlovu náměstí, ale třeba o... Z:idea: zastávce Sazka Aréna, kolem 22 hodiny, v tomhle mrzolu, tak řikám to je svinstvo nepočkat.
"kdo stojí dál už je opodál" Pokud vím, že se budu vracet ve večerních hodinách, zjistím si odjezdy tramvají ze zastávky.
Lidská blbost je někdy opravdu k smíchu a bohužel u široké veřejnosti na prvním místě, což je zase k pláči.

DPmPET

Příspěvek od DPmPET » 25.1.2006 18:32

dušan píše:štros je jedna velká problémová křižovatka, na rovinu říkám, že tam hrozně nerad jezdím. plně tě KMe chápu, ale jsou dva možné postupy, oba se mi stali. jde o kontakty na vyhybky a oba v tom hrají roli. jistě jsi si všiml, že pokud přijede na štros sólo, z kteréhokoliv směru, tram za ním stojí s mezerou. a to tak lidi nadávají, že musí jít ten kus , proč nestojím za tou první blíž. abych se toho vyvaroval, nevjedu do zastávky a poslouchám, že lidi pro změnu chtějí stihnout tu tram přede mnou. poraď, co je lepší. děkuju
Já nevím ale tohle se dá eliminovat štíhlejma výměnama,pravda trochu delšíma.Viz Stírka nebo Harfa.Pak by bylo po problémech s kontakty.Což v Praze s tímto typem výměn moc nehrozí. 8-)

Uživatelský avatar
dušan
Uživatel
Příspěvky: 655
Registrován: 03.4.2004 10:02
Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP

Příspěvek od dušan » 25.1.2006 18:25

KM píše:když řidič zastaví před zastávkou, aby si mohl přehodit výhybku elektricky na první pokus, i když by mohl zastavit ZA předchozí tramvají
štros je jedna velká problémová křižovatka, na rovinu říkám, že tam hrozně nerad jezdím. plně tě KMe chápu, ale jsou dva možné postupy, oba se mi stali. jde o kontakty na vyhybky a oba v tom hrají roli. jistě jsi si všiml, že pokud přijede na štros sólo, z kteréhokoliv směru, tram za ním stojí s mezerou. a to tak lidi nadávají, že musí jít ten kus , proč nestojím za tou první blíž. abych se toho vyvaroval, nevjedu do zastávky a poslouchám, že lidi pro změnu chtějí stihnout tu tram přede mnou. poraď, co je lepší. děkuju

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 25.1.2006 18:15

Yvona píše:Neotáčím, pouze mluvím z pozice řidiče tramvaje. Udělej si papíry na tramvaj, jezdi pár dní v Pze a pak budeš mluvit podobně jako já.
Já mluvil víc obecně, ne o Národní třídě, nebo Karlovu náměstí, ale třeba o... Z:idea: zastávce Sazka Aréna, kolem 22 hodiny, v tomhle mrzolu, tak řikám to je svinstvo nepočkat.

Yvona

Příspěvek od Yvona » 25.1.2006 18:13

Martin-KT8D5.RN2P píše:Ty to zase votáčíš :x :lol: :lol:
Neotáčím, pouze mluvím z pozice řidiče tramvaje. Udělej si papíry na tramvaj, jezdi pár dní v Pze a pak budeš mluvit podobně jako já.

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 25.1.2006 18:07

Yvona píše:A proč běžíš, jako vocas? :lol: Počkám na další tramvaj nebo jsem na zastávce v dostatečné časové rezervě. Žádný stres.

Řidič tramvaje nemůže tušit, jestli běžíš před něčím nebo jestli běžíš zrovinka do jeho tramvaje. Křišťálovou kouli s sebou nevozíme :lol:
Ty to zase votáčíš :x :lol: :lol:

Yvona

Příspěvek od Yvona » 25.1.2006 18:03

Martin-KT8D5.RN2P píše:No dobře, ale když už běžim jako vocas, tak je přeci jen slušnost počkat. Třeba večer, když je interval nerozumně nastaven na 20 minut, při teplotě - 15, skutečně ujede, jen hovado. Já mám třeba kladnou zkušenost, v nedli ráno na nás s kámošem počkal řidič na Slánské s 10 (čelní vůz 8681 tušim, MOp ho má ve fotožurnálu, tkaovej ten šedej děda :wink: )
A proč běžíš, jako vocas? :lol: Počkám na další tramvaj nebo jsem na zastávce v dostatečné časové rezervě. Žádný stres.

Řidič tramvaje nemůže tušit, jestli běžíš před něčím nebo jestli běžíš zrovinka do jeho tramvaje. Křišťálovou kouli s sebou nevozíme :lol:

Uživatelský avatar
Filippl
Uživatel
Příspěvky: 129
Registrován: 17.9.2005 21:01
Bydliště: Zabrze-POLSKO

Příspěvek od Filippl » 25.1.2006 17:47

fakt kdyz ujede tak prijede pristi, ale my v polsku mame intervaly na nekterych linkach 20 minut ve spicce(kdyz je jednokolejeny usek)
a busy maji o vikendu interval 60 minut a vic...
tak kdyz mi ujede tram do skoly jdu pesky 10 minut do centra, ne ma cenu cekat

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 25.1.2006 16:56

Yvona píše:Máš pravdu důvod ke spěchu je "rakvička a hrobeček"

Zde Ti unikla také jedna podstatná věc, a to "zdraví psychické"(stres, napětí adt)
No dobře, ale když už běžim jako vocas, tak je přeci jen slušnost počkat. Třeba večer, když je interval nerozumně nastaven na 20 minut, při teplotě - 15, skutečně ujede, jen hovado. Já mám třeba kladnou zkušenost, v nedli ráno na nás s kámošem počkal řidič na Slánské s 10 (čelní vůz 8681 tušim, MOp ho má ve fotožurnálu, tkaovej ten šedej děda :wink: )

Uživatelský avatar
Tonda Ježek
Uživatel
Příspěvky: 1080
Registrován: 30.11.2003 22:54
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda Ježek » 25.1.2006 16:53

Vždy není chyba na straně zaměstnance. Někteří cestující dokáží člověka tak otrávit, když ho přijdou seřvat za něco, za co si vlastně mohou sami. Nádherný příklad jsou plošiny v metru. Dost lidí si nepřečte návod a pak začnou řvát (a to někdy i doslova) a nadávat nejbližšímu zaměstnanci. Když se pak člověk s někym takovýmhle setká, ochota ho okamžitě přejde. Ale pak je samozřejmě i druhá skupina lidí, kteří se velice slušně zeptají a poděkují. Ale bohužel těch prvních je nějak více. Ale snažit se o jejich nápravu nebo se je snažit morálně vychovávat - přejdeš na červenou nepojedeš se mnou - je blbost a opak je naprosto opačný a odnesou to ostatní kolegové.
Je třeba si uvědomit, že zaměstnanec není stroj a že taky nemusí vždy ok. To neplatí na notorická hovada (např. níže popisovaný řidič busu), ale já věřim, že většina provozních pracovníků je slušná. Cestující má po zaplacení jízdného právo na slušné zacházení, ale s některými to prostě není možné, díky jejich chování. To jen tak obecně :wink:

Yvona

Příspěvek od Yvona » 25.1.2006 16:46

Martin-KT8D5.RN2P píše:-jaktože neni?? Kolikrát si u tohohle podniku člověk nemůže bejt jistej nicčim, zvlášť po co nějací filutové zrušili ixka.

Máš pravdu důvod ke spěchu je "hrob"

Heslo dne:
Utíkej co to jde, děláš to pro zdraví.

Máš pravdu důvod ke spěchu je "rakvička a hrobeček"

Zde Ti unikla také jedna podstatná věc, a to "zdraví psychické"(stres, napětí adt)

Odpovědět