Noční linkové vedení - připomínky a návrhy

Archiv starých nebo neaktuálních příspěvků. Příspěvky, které přinášejí informace, jejíchž poselství již bylo naplněno v minulosti.

Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM

Zamčeno
Pajda
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajda » 23.12.2005 23:15

Martin-KT8D5.RN2P píše:A co by z toho mělo?? Zbavilo by se placení dotazí, které tvoří ... % příjmu dp.
Žádám Pajdu, nechť sdělí kolik procent je příjem dp od města.
DP je opravdu akciovka vlastněná městem. Příjem z jízdného tvoří asi 20-30% z příjmu DP, tedy skoro bych řekl nepodstatnou část rozpočtu. Zbytek jsou peníze od MHMP.
MP se řídí zákonem o MP, kde je definované její použití. Z hlavy nevím, zda by bylo reálné, aby MP dělala průvodčí u soukromé firmy (DP) bez nějaké finanční kompenzace.
Faktem je, že teď si MČ P5 najala soukromou agenturu na udržování pořádku okolo Anděla. Myslím, že je to znát, ale finančně je nonstop služba asi 3 lidí finančně dost náročná. Na to by DP určitě neměl.
Pokud by někdy město prodávalo akcie DP (což se asi nestane) tak by se musela oddělit podobně jako na železnici údržba kolejí od vlastní přepravy.

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 23.12.2005 22:52

A co by z toho mělo?? Zbavilo by se placení dotazí, které tvoří ... % příjmu dp.
Žádám Pajdu, nechť sdělí kolik procent je příjem dp od města.

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 23.12.2005 22:50

Anonymous píše: ne MP neni akciovka, proc to sem motas? , rikam ze ma stejnyho zrizovatele. Jinak to chci videt jak by mesto prodavalo DPP, max. minimalni podily. A co si myslis, ze by z toho melo? Prdlacku tak max. zhorseni soucasneho stavu a plivani na radnici. Snizeni dotaci na rozvoj a vseho ostatniho, pak z toho vyplivajici mozny totalni kolaps IAD. To by musela byt hodne moc bohata firma, aby si mohla dovolit financovat takovej kolos. A uz vidim ten bordel a slozitosti .... provoz zajistuje ne´kdo jinej, zastavky spravuje nekdo jinej, koleje a useky metra sou ve vlastnictvi mesta - pouze nekdo jiny zajistuje provoz ..... To bych chtel videt to je dost kruta utopie. Jediny co se mozna tak zmeni, ze se bude zestihlovat autobusova doprava, zajistovana DPP a prevadeni licenci na jine dopravce, co se jiz defacto deje.
DP je akciová společnost, to že ji vlastní město je dáno podílem akcií, tak jako se otevírá trh na dráze tak bude i tohle prodají se třeba autobusy, to neni žádná utopie, ale mám pocit, že se asi moc nevyznáš. Bohatá firma to bejt musí, ale těch po světě je, když ti řeknu, tak dopravní podnik může koupit třeba Connex, Amtrak byť to zní bizardně. A to, že se prodají tratě a vozy každému někomu jinému, ale ano a neni to nereálné (ŽSR a ZSSK) např. že? Na tu policii jsem se ptal protože, ta je skutečně města, ale dopravní podnik je zatím města pouze protože město vlastní akcie. Víc se nebavim, nemá to toiž moc cenu. 8-)

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 23.12.2005 22:39

Martin-KT8D5.RN2P píše:
Anonymous píše: DPP neni soukroma spolecnost, jak by mohla kdyz je ve vlastnictví města a je to veřejná služba a mestska policie ma stejnyho zrizovatele. I kdyz kazde je placene z jine casti kasicky.
A městská policie je akciovka?? To, že město vlastní majoritní většinu akcií, je dočasný stav :!:
ne MP neni akciovka, proc to sem motas? , rikam ze ma stejnyho zrizovatele. Jinak to chci videt jak by mesto prodavalo DPP, max. minimalni podily. A co si myslis, ze by z toho melo? Prdlacku tak max. zhorseni soucasneho stavu a plivani na radnici. Snizeni dotaci na rozvoj a vseho ostatniho, pak z toho vyplivajici mozny totalni kolaps IAD. To by musela byt hodne moc bohata firma, aby si mohla dovolit financovat takovej kolos. A uz vidim ten bordel a slozitosti .... provoz zajistuje ne´kdo jinej, zastavky spravuje nekdo jinej, koleje a useky metra sou ve vlastnictvi mesta - pouze nekdo jiny zajistuje provoz ..... To bych chtel videt to je dost kruta utopie. Jediny co se mozna tak zmeni, ze se bude zestihlovat autobusova doprava, zajistovana DPP a prevadeni licenci na jine dopravce, co se jiz defacto deje.

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 23.12.2005 22:21

radek31 píše:
DP dělá s revizorama a policajtama zátah
jezdím noční do práce poslední rok a 1/2 skoro pořád a zažil jsem to 1 - takže bych to radši moc nezdůrazňoval - jedna taková akce do roka, kdy chytí tak maximálně pár lidí bez lístku/občanky/pasu je naprosto na nic

já to řeším důkladnou selekcí cestujících na konečné a dalších pár zastávkách (dojdou klidně až na Geologickou) a za posledních cca 10 nočních mi proklouzlo tak 5 bezdomáčů maximálně - a ty pak pěkně vymrznou na konečné, protože už je nikdo neodveze - linky 54 a 59

a malá poznámka k cestujícím - do tramvaje mi nastoupil smraďoch (od pohledu to nebylo poznat), ale já jsem zavřenej, tak to nevím, oni se tam dusí až na Lazarskou a pak mi jedna paní, když vystupuje,říká, že tam je smrad, tak jsem ho vyrazil - ale nepochopím, proč tam v tom dobrovolně jede a nic neřekne dřív - ještě nikdy nikdo nepřišel upozornit, jen to trpně snáší - jejich chyba, já neuhlídám všechno - na druhou stranu na konečných, když to třídím před nástupem, tak nikdo slušnej zatím neměl blbé řeči, to beru

příplatek na noční (10%) je jednak docela malá částka a jednak to imho není primárně za riziko, ale za ten nepravidelnej režim + kompenzace, že noční je hodně krátká a kdo je jezdí přichází o hodně peněz

já mám noční docela rád, je klid a dá se jet :-)
ale když mám pak během 4 dnů sérii ranní+noční, noční, šejdr tak to pěkně rozhodí organismus a ten poslední den jsem večer už byl docela hotovej - i když jsem se snažil dostatečně spát před nočníma i po nich
je to docela mrtvej den, když půlku jezdíš a druhou musíš spát před noční a druhý den jsi utahanej, tak zase skoro všechno volno prochrápeš - prostě si nevybereš :-)

(jo a pro Martina KT - jestli zase budeš mít nutkání psát nějaký komentář, že si stěžuju, tak se na to vykašli a radši nepiš nic, díky)
Vyjimenčně Tě musím pochválit, za tvoji obětavou práci, jsi slušnej málokdy se to vidí. A kupodivu si sprdnul revizory. Dneska za deset bodů. :D

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 23.12.2005 22:06

DP dělá s revizorama a policajtama zátah
jezdím noční do práce poslední rok a 1/2 skoro pořád a zažil jsem to 1 - takže bych to radši moc nezdůrazňoval - jedna taková akce do roka, kdy chytí tak maximálně pár lidí bez lístku/občanky/pasu je naprosto na nic

já to řeším důkladnou selekcí cestujících na konečné a dalších pár zastávkách (dojdou klidně až na Geologickou) a za posledních cca 10 nočních mi proklouzlo tak 5 bezdomáčů maximálně - a ty pak pěkně vymrznou na konečné, protože už je nikdo neodveze - linky 54 a 59

a malá poznámka k cestujícím - do tramvaje mi nastoupil smraďoch (od pohledu to nebylo poznat), ale já jsem zavřenej, tak to nevím, oni se tam dusí až na Lazarskou a pak mi jedna paní, když vystupuje,říká, že tam je smrad, tak jsem ho vyrazil - ale nepochopím, proč tam v tom dobrovolně jede a nic neřekne dřív - ještě nikdy nikdo nepřišel upozornit, jen to trpně snáší - jejich chyba, já neuhlídám všechno - na druhou stranu na konečných, když to třídím před nástupem, tak nikdo slušnej zatím neměl blbé řeči, to beru

příplatek na noční (10%) je jednak docela malá částka a jednak to imho není primárně za riziko, ale za ten nepravidelnej režim + kompenzace, že noční je hodně krátká a kdo je jezdí přichází o hodně peněz

já mám noční docela rád, je klid a dá se jet :-)
ale když mám pak během 4 dnů sérii ranní+noční, noční, šejdr tak to pěkně rozhodí organismus a ten poslední den jsem večer už byl docela hotovej - i když jsem se snažil dostatečně spát před nočníma i po nich
je to docela mrtvej den, když půlku jezdíš a druhou musíš spát před noční a druhý den jsi utahanej, tak zase skoro všechno volno prochrápeš - prostě si nevybereš :-)

(jo a pro Martina KT - jestli zase budeš mít nutkání psát nějaký komentář, že si stěžuju, tak se na to vykašli a radši nepiš nic, díky)

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 23.12.2005 22:00

Karotka píše:
Martin-KT8D5.RN2P píše:Ale já bych ty průvodčí zavedl, faktem je že když pojede v noci ženská + průvodčí (chlap) je to fakt totéž co sám řidič... :lol:
Ani bych se nedivil, kdyby se ti do auta oknem podívalo spřáhlo hloubětínské tramvaje :wink: .
Řidička může přece zatím zavolat policii, a dovedu si živě představit i případ, jak dvě ženy vyženou nepřizpůsobivého kaštana. Holt, na každého platí něco jiného.
Jojo čekám kačenu v mim autíčku... :lol: Já to nemyslel zle, ale prostě já osobně, a že to nemyslim jako nějakou diskriminaci, skutečně ne, bych teda noční zakázal ženám. Jenže to nejde. Ale asi jenom z obavy o jejich bezpečí.

Karotka
Uživatel

Příspěvek od Karotka » 23.12.2005 21:55

Martin-KT8D5.RN2P píše:
Karotka píše:Ta povinnost průvodčího kontrolovat lístky je blbost. Spousta kaštanů to bude brát jako osobní buzeraci a je to záminka k napadení. Průvodčí tam bude prostě pro případy, "kdyby něco", a bude muset spolupracovat s řidičem. Když se řidič zarýgluje v kabině a nechá v tom průvodčího samotnýho, tak jsme skoro tam, kde jsme byli.
Ale já bych ty průvodčí zavedl, faktem je že když pojede v noci ženská + průvodčí (chlap) je to fakt totéž co sám řidič... :lol:
Ani bych se nedivil, kdyby se ti do auta oknem podívalo spřáhlo hloubětínské tramvaje :wink: .
Řidička může přece zatím zavolat policii, a dovedu si živě představit i případ, jak dvě ženy vyženou nepřizpůsobivého kaštana. Holt, na každého platí něco jiného.

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 23.12.2005 21:49

Karotka píše:Ta povinnost průvodčího kontrolovat lístky je blbost. Spousta kaštanů to bude brát jako osobní buzeraci a je to záminka k napadení. Průvodčí tam bude prostě pro případy, "kdyby něco", a bude muset spolupracovat s řidičem. Když se řidič zarýgluje v kabině a nechá v tom průvodčího samotnýho, tak jsme skoro tam, kde jsme byli.
Ale já bych ty průvodčí zavedl, faktem je že když pojede v noci ženská + průvodčí (chlap) je to fakt totéž co sám řidič... :lol:

Karotka
Uživatel

Příspěvek od Karotka » 23.12.2005 21:47

Ta povinnost průvodčího kontrolovat lístky je blbost. Spousta kaštanů to bude brát jako osobní buzeraci a je to záminka k napadení. Průvodčí tam bude prostě pro případy, "kdyby něco", a bude muset spolupracovat s řidičem. Když se řidič zarýgluje v kabině a nechá v tom průvodčího samotnýho, tak jsme skoro tam, kde jsme byli.

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 23.12.2005 21:30

Anonymous píše:
Martin-KT8D5.RN2P píše:Tak to se pleteš, to není vůbec starost města, je to starost DP, není to veřejné prostranství, je to vlak soukromé společnosti. DP je akciová společnost, to jako kdybych já začal jezdit v noci linku a chtěl po městě, aby mi do ni dala policajty. To si nemyslim, že je starost města, jediné co DP může udělat je najmout "žoldáky" v podobě sekjůriťáků.
DPP neni soukroma spolecnost, jak by mohla kdyz je ve vlastnictví města a je to veřejná služba a mestska policie ma stejnyho zrizovatele. I kdyz kazde je placene z jine casti kasicky.
A městská policie je akciovka?? To, že město vlastní majoritní většinu akcií, je dočasný stav :!:

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 23.12.2005 21:27

Martin-KT8D5.RN2P píše:
Yvona píše: Za noční směnu je o nějakou tu korunu větší příplatek.Což je příplatek za to riziko. DP dělá s revizorama a policajtama zátah.Tady není ani problém DP k zajištění bezpečnsti řidiče na nočních, je to problém města, není schopen dát do tramky policemany. Stálo by to hodně korun a o tom se psalo hodně v tisku. Přitom si myslím, že policajt v noci by byl daleko účinější, nežli policajt ve dne hlídající přecházející chodne (tam jsou dva policajti na jednom přechodu, a to je kvůli řidičům debilům, co neznaj vyhlášku)
Tak to se pleteš, to není vůbec starost města, je to starost DP, není to veřejné prostranství, je to vlak soukromé společnosti. DP je akciová společnost, to jako kdybych já začal jezdit v noci linku a chtěl po městě, aby mi do ni dala policajty. To si nemyslim, že je starost města, jediné co DP může udělat je najmout "žoldáky" v podobě sekjůriťáků.
DPP neni soukroma spolecnost, jak by mohla kdyz je ve vlastnictví města a je to veřejná služba a mestska policie ma stejnyho zrizovatele. I kdyz kazde je placene z jine casti kasicky.

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 23.12.2005 20:44

Yvona píše: Za noční směnu je o nějakou tu korunu větší příplatek.Což je příplatek za to riziko. DP dělá s revizorama a policajtama zátah.Tady není ani problém DP k zajištění bezpečnsti řidiče na nočních, je to problém města, není schopen dát do tramky policemany. Stálo by to hodně korun a o tom se psalo hodně v tisku. Přitom si myslím, že policajt v noci by byl daleko účinější, nežli policajt ve dne hlídající přecházející chodne (tam jsou dva policajti na jednom přechodu, a to je kvůli řidičům debilům, co neznaj vyhlášku)
Tak to se pleteš, to není vůbec starost města, je to starost DP, není to veřejné prostranství, je to vlak soukromé společnosti. DP je akciová společnost, to jako kdybych já začal jezdit v noci linku a chtěl po městě, aby mi do ni dala policajty. To si nemyslim, že je starost města, jediné co DP může udělat je najmout "žoldáky" v podobě sekjůriťáků.

Yvona

Příspěvek od Yvona » 23.12.2005 20:41

Martin-KT8D5.RN2P píše:
Yvona píše: Péťa má pravdu, v dnešní humus době se řidiči berou jako ten póvl. Já tedy neměla negativní zkušenosti z noční linky (jezdím 51). Vůči ženám jsou trochu tolerantnější, ale jsem připravená na vše. Budím kličkou a se sprejákem v ruce. Když šmejd kaštanní nechce vystoupit, máme jakousi linku 156 a ta je tam coby dup. DP to vyřešil tím, že přes prvni dveře se přes průvodčí nikdo bez jízdenky nedostane, je to fajn, protoože se zbavíme těch humáčních smradlavců.
Neříkám, že Petr nemá pravdu, ale je to chyba vašeho zaměstnavatele, že vám nezajistí bezpečné pracoviště, místo toho, že si dupete o zvednutí tarifu cca o 5 korun (nevim kecal bych) tak bych prostě chtěl mít v kolektivní smlouvě i cosi ochraně na nočních linkách místo toho bůra. Ale to je můj názor no.
Za noční směnu je o nějakou tu korunu větší příplatek.Což je příplatek za to riziko. DP dělá s revizorama a policajtama zátah.Tady není ani problém DP k zajištění bezpečnsti řidiče na nočních, je to problém města, není schopen dát do tramky policemany. Stálo by to hodně korun a o tom se psalo hodně v tisku. Přitom si myslím, že policajt v noci by byl daleko účinější, nežli policajt ve dne hlídající přecházející chodne (tam jsou dva policajti na jednom přechodu, a to je kvůli řidičům debilům, co neznaj vyhlášku)

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 23.12.2005 20:34

Yvona píše:
Martin-KT8D5.RN2P píše:Petře ty tady říkáš, že zlámané ruce, ale za to může dp, že vám nezajistí bezpečné pracoviště, nikdo jinej.
Péťa má pravdu, v dnešní humus době se řidiči berou jako ten póvl. Já tedy neměla negativní zkušenosti z noční linky (jezdím 51). Vůči ženám jsou trochu tolerantnější, ale jsem připravená na vše. Budím kličkou a se sprejákem v ruce. Když šmejd kaštanní nechce vystoupit, máme jakousi linku 156 a ta je tam coby dup. DP to vyřešil tím, že přes prvni dveře se přes průvodčí nikdo bez jízdenky nedostane, je to fajn, protoože se zbavíme těch humáčních smradlavců.
Neříkám, že Petr nemá pravdu, ale je to chyba vašeho zaměstnavatele, že vám nezajistí bezpečné pracoviště, místo toho, že si dupete o zvednutí tarifu cca o 5 korun (nevim kecal bych) tak bych prostě chtěl mít v kolektivní smlouvě i cosi ochraně na nočních linkách místo toho bůra. Ale to je můj názor no.

Zamčeno