Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Preference / antipreference MHD
Ony se tam bumlíky už nevejdou, neboť zasahují do obalových křivek kloubáku nadjíždějícího si směrem dc a případné NAD vyjíždějící z Rumunské zc.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Bobik
- Uživatel
Tak se nám přestali vrtat v křižovatce na Kubánském nám. a SSZ opšt vesele svítí celou noc. Asi když se tam v noci honí akorát vítr a mráz, aby se nám nesrazili. Taková sražená studená fronta.....
Ještě poznatek k Francouzská x Blanická ZC - dříve tam v noci projely na jeden cyklus dvě tram - 51 vlevo a za ní 59 ještě krásně stíhala volno přímo. To teď už nestíhá, jsou nějaké zkrácené cykly. Jenom postřeh, nějak nečekám, že by s tím někdo něco smysluplného dělal (třeba to na noc vypnul).
Jo a dotaz - kdy bude vrácena ta část chybějících bumlíků nezi Mírákem a Blanickou ZC (u Retra)? Hlavně v noci je to tam s především špatně parkujícími (nabírajícími lidi) taxikáři v zákazu zastavení a následným objížděním po kolejích dost o hubu.
Dobře, odpovím si sám - NIKDY. Právě proto ty bumly zmizely, aby se stojící v zákazu zastavení dali objíždět. Takže - podle stejného klíče - pokud někde budem dost dlouho ignorovat semafor, měl by logicky ten semafor po čase zmizet. Nebo ne?
Ještě poznatek k Francouzská x Blanická ZC - dříve tam v noci projely na jeden cyklus dvě tram - 51 vlevo a za ní 59 ještě krásně stíhala volno přímo. To teď už nestíhá, jsou nějaké zkrácené cykly. Jenom postřeh, nějak nečekám, že by s tím někdo něco smysluplného dělal (třeba to na noc vypnul).
Jo a dotaz - kdy bude vrácena ta část chybějících bumlíků nezi Mírákem a Blanickou ZC (u Retra)? Hlavně v noci je to tam s především špatně parkujícími (nabírajícími lidi) taxikáři v zákazu zastavení a následným objížděním po kolejích dost o hubu.
Dobře, odpovím si sám - NIKDY. Právě proto ty bumly zmizely, aby se stojící v zákazu zastavení dali objíždět. Takže - podle stejného klíče - pokud někde budem dost dlouho ignorovat semafor, měl by logicky ten semafor po čase zmizet. Nebo ne?
Ale jo, dolů je to opravdu v klidu a se 100% jistotou že to vyjde na volnoBobik píše:Ale jo, plížením plazením vpřed a krásně to vyjde.Grossák píše:Horní Mírák: měl jsem pocit, že ten pevný program je aspoň v koordinaci do centra...
Jinak Grossáku, děkuji Ti za Spartu i za Motol. Obě SSZ už běhají jak mají
Ještě mám jedno přání, poznatek z dnešního rána. Týká se křižovatky Milady Horákové x U Brusnice. Stalo se mi že jsem najížděl s 22 od Prašňáku na Brusnici. Křižovatka dávala volno rovně, navolil jsem se v pořádku do světel a čekal. Proti jela na volno od vozovny Střešovice 1, až po jejím vjezdu do křižovatky padlo na stůj, krátce na to padlo mě volno pro odbočení vlevo a než ta protijedoucí 1 přeskákala křížení v 15km/h bylo opět na stůj a potřeba jít s kličkou žádat o další volno... Dá se toto nárokované volno posunout aby byl delší vyklízecí čas pro průjezd protijedoucího vlaku, nebo delší samotné volno vlevo? Díky...
To samé prosím, šlo by prodloužit volno na Újezdě pro odbočení 22 na most Legií?:) To volno tam snad jen problikne:D Dnes 2x po zavření dveří na Újezdě DC blikala výzva, následoval můj svižný rozjezd ze zastávky a než jsem ujel těch pár metrů bylo na stůj. Volno rovně i volno pro odbočení šetky i devítky od Újezda na most je v pořádku a dá se krásně stihnout, ale 22 tam má pech.
Jinak za vše ostaní vážně moc děkuji
- Bobik
- Uživatel
Ale jo, plížením plazením vpřed a krásně to vyjde.Grossák píše:Horní Mírák: měl jsem pocit, že ten pevný program je aspoň v koordinaci do centra...
Dolní Mírák je za běžného provozu v pevném řízení bez preference, ve slabším provozu v dynamickém řízení bez preference a ve velmi slabém provozu v izolovaném řízení s pokusem o preferenci.
Horní Mírák: měl jsem pocit, že ten pevný program je aspoň v koordinaci do centra...
Horní Mírák: měl jsem pocit, že ten pevný program je aspoň v koordinaci do centra...
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dolní Mírák je asi nejvíc naprdlačku. Je naprosto nevyzpytatelný, tam byl skutečně lepší pevný cyklus, bo člověk věděl kdy může začít slaňovat ze zastávky, nebo jak má spěchat od Tyláku. Horní napevno budiž, pro odjezd ze zastávky to není špatné a Blanická má cyklus ultrakrátký, takže moc nezdržuje, ale tam snad SSZ ani není třeba, protože podle mně jednoduché dopravní poměry a pro rychlé střídání fází na sebe účastníci beztak často čekají-resp. dodržuji-li 10 do odbočky v oblouku 10+16, zvláště s takovým 14T, tak nez to celé přelezu, už je další volno...
Kdysi tu proběhlo, že se plánuje právě korodinace s Blanickou. Jinak se přidávám, náměstí Míru je teď super... Čeká se na čočky u Blanické, popojede se k Míráku a zase se čeká, pak se dojede do zastávky a odstanicuje a na výjezdu opět čočky na stůj...
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zatím? Bude třeba s obnovou Blanické, nebo nafurt? Každopádně díky, tohle je zrovna dost stěžejní a praktická provozní informace. Diky
Měl by to být pevný program. Bohužel.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Prosím pěkně, co to běhá na horním Míráku? Tváří se to děsně preferenčně, ale nemá to problém mi to zamáznou odshora a to je věru nepěkná věc. Jestli je tam zatím pevno, beru, ale svítí a blikají výzvy a vesele se mlátí bačkorama. Odshora jsem velmi nespokojen 
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tak té by jsem se zase bál já - jde jen o skutečnost, že v obou uvedených (a určitě i dalších) místech vedlejší komunikace jsou opticky širší než hlavní a navíc značky "dej přednost v jízdě!" jsou na nich umístěny tak, že mohou být řidiči IAD snadno přehlédnuty či opomenuty (případně ve stejném místě hrozí obě možnosti) - pro umístění značně bokem zorného pole řidičů (nejlépe za parkovací místa na boku ulice) či moc s velkým předstihem před vlastní křižovatku.9001 píše:MM: Pokud bude správná lobby tak bych se nebál SSZ...
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM: Pokud bude správná lobby tak bych se nebál SSZ...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Někdo by řekl, že to patří spíše do diskuze k tisku, ale jsme ve fóru o TRAM a tento příspěvek přímo souvisí s jejich preferencí:
Včera jsem dal (mimo jiné) odkaz na zprávu o reko ulice Na Florenci a dnes v metro hlídači našel s ní související:
Demolice přístřešků -Oblíbené místo bezdomovců už je skoro konečně pryč. - http://www.metro.cz/me-hlidac.aspx?idc=13111722172
V souvislosti s těmito zprávami jsem si vzpomenul, že v křížení ulice Na Florenci s provozovanou TT v Havlíčkově ul. je dosud "zaděláno" na MU TRAM x IAD, protože TRAM jede po opticky užší ulici a na opticky širších komunikacích (Na Florenci a V Celnici) z nich vyjíždí většina IAD je snadno přehlédnutelné DZ "dej přednost v jízdě!" a pevně doufám, že při současné reko ul. Na Florenci bude tento nebezpečný stav napraven.
Musím tu v té souvislosti opět připomenout stále nenapravení obdobně rizikové situace na křížení IAD jedoucí ul. Opletalovou (obou směrně) s TT Bolzanova - Senovážné nám.
Včera jsem dal (mimo jiné) odkaz na zprávu o reko ulice Na Florenci a dnes v metro hlídači našel s ní související:
Demolice přístřešků -Oblíbené místo bezdomovců už je skoro konečně pryč. - http://www.metro.cz/me-hlidac.aspx?idc=13111722172
V souvislosti s těmito zprávami jsem si vzpomenul, že v křížení ulice Na Florenci s provozovanou TT v Havlíčkově ul. je dosud "zaděláno" na MU TRAM x IAD, protože TRAM jede po opticky užší ulici a na opticky širších komunikacích (Na Florenci a V Celnici) z nich vyjíždí většina IAD je snadno přehlédnutelné DZ "dej přednost v jízdě!" a pevně doufám, že při současné reko ul. Na Florenci bude tento nebezpečný stav napraven.
Musím tu v té souvislosti opět připomenout stále nenapravení obdobně rizikové situace na křížení IAD jedoucí ul. Opletalovou (obou směrně) s TT Bolzanova - Senovážné nám.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
to sice jó, ale:Bobek píše:Jo jako takhle, že by tam nesměli plácnout tu dodatkovku... No, tak to bude nejspíš spadat do kategorie "dva právníci = tři názory".
1.) zákaz by měl být zákaz - z důvodu zajištění bezpečnosti provozu a ne vlastně označení vyhrazeného parkování pro určitou skupinu vozidel (případně jakékoliv vozy v omezenou dobu)!
2.) je veřejně známo (jak opakovaně padlo i zde na TF), že v Praze se z vyhrazených parkovišť (převážně tzv. parkovacích/modrých zón) vozy bez příslušného povolení odtahují "o sto šest", ale porušení zákazů stání (ať již obecných - dle zákona či místních - daných DZ) se převážně toleruje = přeměna zákazů stání/zastavení s výjimkami na P - reservé by přinesla větší kontrolu a tedy i dodržování předpisů, což by v případech podél TT mělo mít kladný vliv i na provoz TRAM (případně i BUS jezdící po TT)!
Jo jako takhle, že by tam nesměli plácnout tu dodatkovku... No, tak to bude nejspíš spadat do kategorie "dva právníci = tři názory".