Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 06.1.2015 22:20

Filip:
1. část - jistě již víš, že 100% souhlasí naše názory na daný úsek TT
2. část - Vršovická
a) úsek Otakarka - Minská již viditelně přežívá = pokud se nepodaří letos plánovaná REKO, tak bude hodně zle
b) K-I-N - Slavia - zase je to jeden z ještě lepších úseků BKV, co nějaký rok vydrží
c) Slavia - Kubáň - když se pár panelů podfoukne (výjimečně vymění), tak bude platit co o předchozím úseku
+ REKO posledních dvou uvedených úseků má jistě složitější papírování/schvalování - je potřeba/vhodné posunout osovou vzdálenost trati do středu ulice = k jihu (z výše uvedeného je špatné čekat s reko 1. úseku na připravení reko těch dvou dalších úseků)

Ovšem uvědomil jsem si, že mne spíše dost trápí stav nedalekého poměrně krátkého úseku křižovatka Průběžná - zastávka Strašnická. Co a na kdy se plánuje s ním?

Filip

Příspěvek od Filip » 06.1.2015 21:16

MMM - měl jsem na mysli úsek od Táborské po zastávku Michelská. Někde jsem četl, že se chystá rekonstrukce, tak se ptám jestli se s tím ještě letos počítá.

Škoda, že nebude i úsek od K-I-N po Kubánské náměstí a ideálně s novým SSZ (zejména pro výjezdy ze smyčky je současný stav peklo)

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 06.1.2015 21:04

Filip píše:A co oprava křižovatky Otakarova, Masaryčka - Bílá Labuť ? Ty omezené rychlost tam jsou otravné.

Reko Nuselská radnice - Pražák nebude ? A co Michelská ?
k otázce se přidávám a rozšiřuji ji, protože
1.) loni byla zaměřena tato kolejová křížení (či jejich části):
- Otakarova
- Senovážné nám. k Masaryčce
- Stírka (respektive podle přilehlé historické usedlosti Vlachovka) - ke KO
2.) dále je skutečně problematické křížení TT u Imperialu k Masaryčce, kde jsou ty OR pro vadný levý oblouk l.3 a 14 DC a levý oblouk l. 5, 24 a 26 ZC - zejména jejich vzájemné křížení

Ovšem nevím, co máš proti stavu Michelské = u TRAM pouze zastávky, spíše je třeba se ptát na REKO takřka celého úseku TT v ulici Nuselské (od křižovatky s ul Táborskou (respektive Vladimírovou - páč na Mapy.cz to viditelně, podle čísel orientačních okolních domů, je špatně vyznačeno) po konec kolejového oblouku v křižovatce s ulicí Michelskou - zejména poslední část od zastávek Pod Jezerkou je výživná nejen pro TRAM, ale i IAD, pro opakovaně se odchlipující plechové žlaby BKV.

Naopak úsek Michelská - Chodovská řadím mezi jedny z lepších z BKV a i ten úsek BKV mezi zastávkami Nuselská radnice - Pražského povstání pár let určitě ještě vydrží.

Filip

Příspěvek od Filip » 06.1.2015 19:35

A co oprava křižovatky Otakarova, Masaryčka - Bílá Labuť ? Ty omezené rychlost tam jsou otravné.

Reko Nuselská radnice - Pražák nebude ? A co Michelská ?

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 06.1.2015 15:54

P_V píše:
MOp píše:K teto informaci se priblizne minimalne 4 roky neda externe legalne dostat.
DPP je přeci instituce podléhající zákonu o svobodném přístupu k informacím, takže stačí poslat ofiko dotaz a dostane se ofiko odpověď.
Už mnohokrát se dokázalo, že to se dá poměrně snadno obejít... Takže tenhle zákon je celkem k prdu...

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 06.1.2015 15:19

MOp píše:K teto informaci se priblizne minimalne 4 roky neda externe legalne dostat.
DPP je přeci instituce podléhající zákonu o svobodném přístupu k informacím, takže stačí poslat ofiko dotaz a dostane se ofiko odpověď.

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 06.1.2015 13:10

von Špilberk píše: Zrovna na tomhle dotazu nevidím nic špatného. Když se něco naplánuje, a pak to není, tak otázka, co se stalo, že akce vypadla, mi přijde úplně legitimní. U posunu termínu se to ještě přežije snadno, ale když byla naplánována nějaká RTT, a pak neproběhla vůbec, tak důvod potom chtěli vědět skoro všichni. Takže jestli je důvodem utajení tohoto dokumentu to, aby "se nikdo na nic neptal", tak je to opravdu smutné.

MŠ: Pro mě zcela dostačují info (bez přesných termínů to přežiju). Děkuji. =D> =D> @3644
souhlas a pripojuji se s dikem!

Radek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek » 06.1.2015 12:14

Stručná zpráva od DPP k rekonstrukcím a novostavbám: http://www.metro.cz/v-metropoli-se-leto ... e-deje_row

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 06.1.2015 10:26

U Hlávkova mostu se taky čeká na vybudování kolektoru pod Vltavou, kam se mají přesunout sítě, aby se vůbec nějaká rekonstrukce mostu mohla dělat. Zatím mám dojem, že Hlávkův most bude až po rekonstrukci Libeňáku. Takže nějakou repanelizaci na Hlávkově mostě by to rozhodně chtělo, protože rekonstrukce mostu samotného je v nedohlednu. [-o<
(Navíc se pak může krásně spojit rekonstrukce - tedy uzavření - mostu s omezením provozu na SJM, IAD se přesune do Blanky ráda a bez represí. 8-[ )

Blaueminence
Uživatel

Příspěvek od Blaueminence » 06.1.2015 10:12

Martin Šubrt píše: Z hlediska nějaké formy repanelizace, ale to hádám, bych čekal nějaké krátkodobější úpravy v Nádražní, v Revoluční, na Hlávkově mostě a v oblouku u Bulhara.

edit: Ještě jsem zapomněl na poslední úsek Plynární mezi Nádr. Holešovice a Komunardů a na Sokolovskou od Urxovy po Palmovku a od Palmovky (U Balabenky) po Balabenku, ale tam si nejsem jistý, zda to hrozí letos.
U Hlávkova mostu se čeká na rekonstrukci mostu samotného, podobně jako u Libeňského mostu? Přijde mi to jako jeden z nejhorších úseků vůbec.

A úsek Výstaviště Holešovice - Strossmayerovo náměstí nehrozí? Zdejší trať mi přijde mimojiné i na BKV poměry mimořádně hlučná a řada panelů je naskrz děravá a následně vyspravená asfaltem.

Plynární bych se nedivil, když se zdejší trať opravovala po třetinách, tak by ji do třetice mohli letos dokončit.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 06.1.2015 10:07

Martin Šubrt píše:Střešovická a Na Petřinách celá od křižovatky s Patočkovou po konečnou
O úseku u Vozovny Střešovice něco náhodou nevíte :?:

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 06.1.2015 8:55

gabuliatko píše:
m@rtin píše:Ale nelegálně by se snad na tram fóru objevit mohla, ne? :)
Aby se pak kinderšotouši ptali proč ta a ta není od tehdy když se to v lednu psalo?
Zrovna na tomhle dotazu nevidím nic špatného. Když se něco naplánuje, a pak to není, tak otázka, co se stalo, že akce vypadla, mi přijde úplně legitimní. U posunu termínu se to ještě přežije snadno, ale když byla naplánována nějaká RTT, a pak neproběhla vůbec, tak důvod potom chtěli vědět skoro všichni. Takže jestli je důvodem utajení tohoto dokumentu to, aby "se nikdo na nic neptal", tak je to opravdu smutné.

MŠ: Pro mě zcela dostačují info (bez přesných termínů to přežiju). Děkuji. =D> =D> @3644

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 05.1.2015 20:03

Nedokážu říci termíny, ale obecně by mohly proběhnout RTT:
Bělehradská od Rumunské po Otakarovu
Vršovická od Zámecké po Minskou
Střešovická a Na Petřinách celá od křižovatky s Patočkovou po konečnou
Na Zlíchově od přemostění železnice po smyčku Hlubočepy
Plzeňská mezi Bertramkou a Klamovkou
Evropská mezi Thákurovou a Bořislavkou (Na Pískách)
Z hlediska nějaké formy repanelizace, ale to hádám, bych čekal nějaké krátkodobější úpravy v Nádražní, v Revoluční, na Hlávkově mostě a v oblouku u Bulhara.

edit: Ještě jsem zapomněl na poslední úsek Plynární mezi Nádr. Holešovice a Komunardů a na Sokolovskou od Urxovy po Palmovku a od Palmovky (U Balabenky) po Balabenku, ale tam si nejsem jistý, zda to hrozí letos.
Naposledy upravil(a) Martin Šubrt dne 06.1.2015 9:35, celkem upraveno 1 x.

chalupnyjirka
Uživatel

Příspěvek od chalupnyjirka » 05.1.2015 16:49

Jen jsem slyšel že se mají rekonstruovat Vršovice a asi Smíchov.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 05.1.2015 15:25

m@rtin píše:Ale nelegálně by se snad na tram fóru objevit mohla, ne? :)
Aby se pak kinderšotouši ptali proč ta a ta není od tehdy když se to v lednu psalo?

Odpovědět