Nemáš pravdu, netrefil jsi se skoro v níčem. První by jsi si mohl zjistit správně skutečnosti a až pak sem něco psát..matyaspilz píše:Nevim kam, ale r.p určitě hl+mo+ko, plf hl, pv mo su sa+ži. Nejdřív rekonstruují dvůr, pak se půjde na haly-asi za "objízdnou" kolejí zrušej barák-aby mohly 15t projet, aby bylo objízdná úplně.JANEK L. píše:Přátelé, nemá prosím někdo ev.č. vozů které byly přesunuty z vozovny Vokovice a do kterých vozoven byly přesunuty? Děkuju moc
Vozovny - všeobecná diskuze
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Vozovny - všeobecná diskuze
- matyaspilz
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nevim kam, ale r.p určitě hl+mo+ko, plf hl, pv mo su sa+ži. Nejdřív rekonstruují dvůr, pak se půjde na haly-asi za "objízdnou" kolejí zrušej barák-aby mohly 15t projet, aby bylo objízdná úplně.JANEK L. píše:Přátelé, nemá prosím někdo ev.č. vozů které byly přesunuty z vozovny Vokovice a do kterých vozoven byly přesunuty? Děkuju moc
-
JANEK L.
- Uživatel
Přátelé, nemá prosím někdo ev.č. vozů které byly přesunuty z vozovny Vokovice a do kterých vozoven byly přesunuty? Děkuju moc
- Bobik
- Uživatel
Dokumentačně (mobilem) aktuálně z Vokovic, prostřední loď:

-
Fanda Brynda
- Uživatel
Děkuji za odkazy i kontakt, určitě se bude hodit 
Skus se též obrátit na archív DP Praha, který sídlí na adrese U Vozovny 6, v areálu Ústředních dílen v Hostivaři u konečné l.č. 7. Vedoucím archívu je Mgr. Pavel Fojtík, který je velmi fundovaný.Fanda Brynda píše:Zdravím,
Jsem studentem ČVUT, Fakulty stavební, zpracovávám model + dokumentaci skořepinového zastřešení, vybral jsem si vozovnu Hloubětín, která je zastřešena konoidy.
Chtěl bych Vás poprosit o radu, kde by se dali sehnat informace o hale (hlavně zastřešení.) Hlavně bych potřeboval zjistit jaká je výška oblouků u těch konoidů?
Z mapy jsem zjistil šířku oblouku 19 m (5 kolejí) a délku 8 m. Stačí mi přesnost cca 0,5 m.
Budu rád za každý odkaz, ať už na webovou stránku, tištěnou publikaci, nebo radu, kde tyto informace hledat.![]()
Předem díky.
Tel. na ústřednu, která by tě na něj mohla přepojit nebo říci telefon je: 222-611-111
-
gabuliatko
- Uživatel
Tohle jsi četl?
http://hl.ospea.info/modules.php?name=N ... cle&sid=53
http://www.hl.ospea.info/modules.php?na ... cle&sid=51
http://hl.ospea.info/modules.php?name=N ... cle&sid=53
http://www.hl.ospea.info/modules.php?na ... cle&sid=51
-
Fanda Brynda
- Uživatel
Zdravím,
Jsem studentem ČVUT, Fakulty stavební, zpracovávám model + dokumentaci skořepinového zastřešení, vybral jsem si vozovnu Hloubětín, která je zastřešena konoidy.
Chtěl bych Vás poprosit o radu, kde by se dali sehnat informace o hale (hlavně zastřešení.) Hlavně bych potřeboval zjistit jaká je výška oblouků u těch konoidů?
Z mapy jsem zjistil šířku oblouku 19 m (5 kolejí) a délku 8 m. Stačí mi přesnost cca 0,5 m.
Budu rád za každý odkaz, ať už na webovou stránku, tištěnou publikaci, nebo radu, kde tyto informace hledat.
Předem díky.
Budu rád za každý odkaz, ať už na webovou stránku, tištěnou publikaci, nebo radu, kde tyto informace hledat.
Předem díky.
Ve Vokovicích na dvoře se již vybalují věci potřebné na rekonstrukci..
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
9001: Var1 = zachovává defakto celou vozovnu nejen průčelí.
Var.2 = v případě chránění pouze průčelí není problém jej zachovat a konstrukce nadstavby = jeho 1. patro postavit za ním s tím, že sklon zastřešené částí vozovny mimo nadstavbu by byl předurčen zachovaným průčelím.
Var.3 = je naprosto nesmyslná.
Obchodní či kancelářská budova v tom místě majícím problém s dopravou - zejména "v klidu" (při stání) je nesmysl.
Brněnská Vaňkovka je značně špatný příklad, jež by města nemalě opakovat, protože:
1.) doslova "vysává" potenciál "žití" okolních ulic
2.) ten zachovaný zlomeček z původní zástavby nestojí takřka za řeč
3.) táhne do centra města další IAD
Var.2 = v případě chránění pouze průčelí není problém jej zachovat a konstrukce nadstavby = jeho 1. patro postavit za ním s tím, že sklon zastřešené částí vozovny mimo nadstavbu by byl předurčen zachovaným průčelím.
Var.3 = je naprosto nesmyslná.
Obchodní či kancelářská budova v tom místě majícím problém s dopravou - zejména "v klidu" (při stání) je nesmysl.
Brněnská Vaňkovka je značně špatný příklad, jež by města nemalě opakovat, protože:
1.) doslova "vysává" potenciál "žití" okolních ulic
2.) ten zachovaný zlomeček z původní zástavby nestojí takřka za řeč
3.) táhne do centra města další IAD
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM: Další problém je, že průčelí je památkově chráněno, takže stejně tu řešíme nereálné věci. Takže jestli jednou tramvaje odejdou, tak doufám ve Střešovice II v horším případě to bude jako Karlínská vozovna a nebo brněnská Vankovka. Zachované stěny, ale střeva podle potřeba.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dobrá připomínka - myslím si, že mne tady na to v minulosti přímo upozorňoval.P_V píše:Kde v ÚDu by mohla být ta vozovna? Připadá mi, že je to tam dosti zastavěné, a jediné volné místo je zasypané horou navážek.
Možná jo, možná ne - dovedu si představit minimálně 3 různě velké možnosti přestavby SA:9001 píše:Podstatný rozdíl je v tom, že tohle je komplet novostavba. Tady by se to dělalo na 100 let starou budovu...
1.) nejmenší zásah do vozovny jako takové = dolní vodorovné konstrujce nadstavby v úrovni nad hřebeny vozovny = ponechání pod nimi současných krovů, s tím, že v místech mimo nadstavbu by nesly nové prosklené zastřešení
2.) snížení současné vozovny o její zastřešení = celé krovy a štíty = dolní vodorovné konstrukce nadstavby v úrovni nad stávajícím TV v hale - s tím, že šikmé zastřešení částí vozovny mimo nadstavbu by bylo kotveno cca v rozmezí horní půlky dolního podlaží nadstavby
3.) velký zásah do vozovny - ponechání z haly vozovny jen půdorysného řešení, ale postavení ji zcela nově nad "stávajícími" (respektive zároveň zrekonstruovanými) kolejemi.
PS: Postup č.1 je nejcitlivější k historii haly, postup č.2 je asi nejpraktičtější - netřeba znovu stavět místnosti v hale a jejím těsném okolí + maximální využití jinak nevyužitého prostoru, který se však v zimě vytápí.
Kde v ÚDu by mohla být ta vozovna? Připadá mi, že je to tam dosti zastavěné, a jediné volné místo je zasypané horou navážek.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Podstatný rozdíl je v tom, že tohle je komplet novostavba. Tady by se to dělalo na 100 let starou budovu...von Špilberk píše:Zde (http://www.novemetro.cz/stanice/depo-pisnice) se můžete podívat na parkoviště P+R na střeše depa metra D v Písnici.
Schválně, co bude dříve![]()
Jestli opravdu nejsou peníze na reko VO, tak si o nové vozovně můžeme nechat zdát. A stavba metra D začne do pěti let, což se říká už 20 let.
-
von Špilberk
- Uživatel
Zde (http://www.novemetro.cz/stanice/depo-pisnice) se můžete podívat na parkoviště P+R na střeše depa metra D v Písnici.
Schválně, co bude dříve
Jestli opravdu nejsou peníze na reko VO, tak si o nové vozovně můžeme nechat zdát. A stavba metra D začne do pěti let, což se říká už 20 let.
Schválně, co bude dříve