Vozovny - všeobecná diskuze

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
DavidD
Uživatel

Re: Vozovny - všeobecná diskuze

Příspěvek od DavidD » 05.8.2013 18:41

matyaspilz píše:
JANEK L. píše:Přátelé, nemá prosím někdo ev.č. vozů které byly přesunuty z vozovny Vokovice a do kterých vozoven byly přesunuty? Děkuju moc
Nevim kam, ale r.p určitě hl+mo+ko, plf hl, pv mo su sa+ži. Nejdřív rekonstruují dvůr, pak se půjde na haly-asi za "objízdnou" kolejí zrušej barák-aby mohly 15t projet, aby bylo objízdná úplně.
Nemáš pravdu, netrefil jsi se skoro v níčem. První by jsi si mohl zjistit správně skutečnosti a až pak sem něco psát..

matyaspilz
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matyaspilz » 05.8.2013 18:36

JANEK L. píše:Přátelé, nemá prosím někdo ev.č. vozů které byly přesunuty z vozovny Vokovice a do kterých vozoven byly přesunuty? Děkuju moc
Nevim kam, ale r.p určitě hl+mo+ko, plf hl, pv mo su sa+ži. Nejdřív rekonstruují dvůr, pak se půjde na haly-asi za "objízdnou" kolejí zrušej barák-aby mohly 15t projet, aby bylo objízdná úplně.

JANEK L.
Uživatel

Příspěvek od JANEK L. » 30.6.2013 19:40

Přátelé, nemá prosím někdo ev.č. vozů které byly přesunuty z vozovny Vokovice a do kterých vozoven byly přesunuty? Děkuju moc

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 11.5.2013 6:58

Dokumentačně (mobilem) aktuálně z Vokovic, prostřední loď:
Obrázek Obrázek Obrázek

Fanda Brynda
Uživatel

Příspěvek od Fanda Brynda » 15.4.2013 18:28

Děkuji za odkazy i kontakt, určitě se bude hodit =D>

Jenda1989
Uživatel

Příspěvek od Jenda1989 » 15.4.2013 16:01

Fanda Brynda píše:Zdravím,
Jsem studentem ČVUT, Fakulty stavební, zpracovávám model + dokumentaci skořepinového zastřešení, vybral jsem si vozovnu Hloubětín, která je zastřešena konoidy.
Chtěl bych Vás poprosit o radu, kde by se dali sehnat informace o hale (hlavně zastřešení.) Hlavně bych potřeboval zjistit jaká je výška oblouků u těch konoidů?
Z mapy jsem zjistil šířku oblouku 19 m (5 kolejí) a délku 8 m. Stačí mi přesnost cca 0,5 m.
Budu rád za každý odkaz, ať už na webovou stránku, tištěnou publikaci, nebo radu, kde tyto informace hledat. :wink:
Předem díky.
Skus se též obrátit na archív DP Praha, který sídlí na adrese U Vozovny 6, v areálu Ústředních dílen v Hostivaři u konečné l.č. 7. Vedoucím archívu je Mgr. Pavel Fojtík, který je velmi fundovaný.

Tel. na ústřednu, která by tě na něj mohla přepojit nebo říci telefon je: 222-611-111

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 15.4.2013 15:00

Fanda Brynda
Uživatel

Příspěvek od Fanda Brynda » 15.4.2013 10:24

Zdravím,
Jsem studentem ČVUT, Fakulty stavební, zpracovávám model + dokumentaci skořepinového zastřešení, vybral jsem si vozovnu Hloubětín, která je zastřešena konoidy.
Chtěl bych Vás poprosit o radu, kde by se dali sehnat informace o hale (hlavně zastřešení.) Hlavně bych potřeboval zjistit jaká je výška oblouků u těch konoidů?
Z mapy jsem zjistil šířku oblouku 19 m (5 kolejí) a délku 8 m. Stačí mi přesnost cca 0,5 m.
Budu rád za každý odkaz, ať už na webovou stránku, tištěnou publikaci, nebo radu, kde tyto informace hledat. :wink:
Předem díky.

Mayk
Uživatel

Příspěvek od Mayk » 07.4.2013 11:07

Ve Vokovicích na dvoře se již vybalují věci potřebné na rekonstrukci..

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 28.3.2013 16:58

9001: Var1 = zachovává defakto celou vozovnu nejen průčelí.
Var.2 = v případě chránění pouze průčelí není problém jej zachovat a konstrukce nadstavby = jeho 1. patro postavit za ním s tím, že sklon zastřešené částí vozovny mimo nadstavbu by byl předurčen zachovaným průčelím.
Var.3 = je naprosto nesmyslná.

Obchodní či kancelářská budova v tom místě majícím problém s dopravou - zejména "v klidu" (při stání) je nesmysl.

Brněnská Vaňkovka je značně špatný příklad, jež by města nemalě opakovat, protože:
1.) doslova "vysává" potenciál "žití" okolních ulic
2.) ten zachovaný zlomeček z původní zástavby nestojí takřka za řeč
3.) táhne do centra města další IAD

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 28.3.2013 16:43

MM: Další problém je, že průčelí je památkově chráněno, takže stejně tu řešíme nereálné věci. Takže jestli jednou tramvaje odejdou, tak doufám ve Střešovice II v horším případě to bude jako Karlínská vozovna a nebo brněnská Vankovka. Zachované stěny, ale střeva podle potřeba.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 28.3.2013 16:37

P_V píše:Kde v ÚDu by mohla být ta vozovna? Připadá mi, že je to tam dosti zastavěné, a jediné volné místo je zasypané horou navážek.
Dobrá připomínka - myslím si, že mne tady na to v minulosti přímo upozorňoval.
9001 píše:Podstatný rozdíl je v tom, že tohle je komplet novostavba. Tady by se to dělalo na 100 let starou budovu...
Možná jo, možná ne - dovedu si představit minimálně 3 různě velké možnosti přestavby SA:
1.) nejmenší zásah do vozovny jako takové = dolní vodorovné konstrujce nadstavby v úrovni nad hřebeny vozovny = ponechání pod nimi současných krovů, s tím, že v místech mimo nadstavbu by nesly nové prosklené zastřešení
2.) snížení současné vozovny o její zastřešení = celé krovy a štíty = dolní vodorovné konstrukce nadstavby v úrovni nad stávajícím TV v hale - s tím, že šikmé zastřešení částí vozovny mimo nadstavbu by bylo kotveno cca v rozmezí horní půlky dolního podlaží nadstavby
3.) velký zásah do vozovny - ponechání z haly vozovny jen půdorysného řešení, ale postavení ji zcela nově nad "stávajícími" (respektive zároveň zrekonstruovanými) kolejemi.

PS: Postup č.1 je nejcitlivější k historii haly, postup č.2 je asi nejpraktičtější - netřeba znovu stavět místnosti v hale a jejím těsném okolí + maximální využití jinak nevyužitého prostoru, který se však v zimě vytápí.

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 28.3.2013 16:10

Kde v ÚDu by mohla být ta vozovna? Připadá mi, že je to tam dosti zastavěné, a jediné volné místo je zasypané horou navážek.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 28.3.2013 14:19

von Špilberk píše:Zde (http://www.novemetro.cz/stanice/depo-pisnice) se můžete podívat na parkoviště P+R na střeše depa metra D v Písnici.
Schválně, co bude dříve :?: :D Jestli opravdu nejsou peníze na reko VO, tak si o nové vozovně můžeme nechat zdát. A stavba metra D začne do pěti let, což se říká už 20 let.
Podstatný rozdíl je v tom, že tohle je komplet novostavba. Tady by se to dělalo na 100 let starou budovu...

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 28.3.2013 14:06

Zde (http://www.novemetro.cz/stanice/depo-pisnice) se můžete podívat na parkoviště P+R na střeše depa metra D v Písnici.
Schválně, co bude dříve :?: :D Jestli opravdu nejsou peníze na reko VO, tak si o nové vozovně můžeme nechat zdát. A stavba metra D začne do pěti let, což se říká už 20 let.

Odpovědět