Škoda 15T ForCity
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Škoda 15T ForCity
Jako včera.
Tak na jakým pořadí jezdí dnes a jaká?
fólie jsou třeba v berlínském metru a podle mých zkušeností fungují perfektně. naopak starší série tramvají je nemají a podle toho to taky vypadá.
- Sergejevicz
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Čas stále nemám. Až 15T potkám, nafilmuju to, komentář pak bude kratší.
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
S ohledem na vachrlatost plastové konstrukce přináší jediné - snažší možnost uražení přístrojejannnn píše:jojo, todle jsem četl, spíš jsem se chtěl/měl zeptat: "co v současnosti přináší tyto nové označovače pro pražany..?" Vzhledem k tomu, jak opencard (ne)funguje, mě právě žádné smysluplné využití nenapadá..
jojo, todle jsem četl, spíš jsem se chtěl/měl zeptat: "co v současnosti přináší tyto nové označovače pro pražany..?" Vzhledem k tomu, jak opencard (ne)funguje, mě právě žádné smysluplné využití nenapadá..Oskar píše:Načítat čipové karty Mifare (včetně 0penC4rd), ukládat na ně jízdenky, komunikovat s cestující veřejností pomocí dotykového LCD displeje. Je toho hodně. Stačí se zajet podívat třeba do Liberce, Plzně, či Hradce Králové a Pardubic, kde se za městské karty dalo podstatně méně peněz a přesto (nebo proto?) fungují mnohem efektivněji...
http://www.mikroelektronika.com/odbavov ... acovace#29
Pracnost sundání/nalepení fólie není nikterak velká. Slouží k tomu speciální zařízení (přísavky s horkou párou), kterým se fólie dá sloupnout během chvilky. Přesto nevěřím tomu, že taková fólie stojí tolik co lepené sklo. Pokud v autobusech lepené boční sklo stojí 30 tisíc korun, v drážním prostředku to bude ještě víc. Pochybuju, žž by se cena takové fólie pohybovala v řádech desítkách tisíc.
V metru asi zapomněli přihodit tučný úplatek těm správným lidem, proto se tam přestaly dávat...vs-metrak píše:Tyto fólie se testovaly i na metru, kde se od toho upustilo, neboť údajně cena fólií byla takřka totžná s cenou skel.m@rtin píše: Fólie na sklech proti rýpancům se používají skoro po celém světě. Dá se do toho rejpat, pak to jednoduše sundat a nalepit tam novou fólii. Cena je mi neznámá.
Edit: Proč by potom někdo takové fólie vůbec vyráběl, kdyby cenou byly podobné novému sklu... Stejně by někdo musel jít, fólii pracně sundat a opět potom přilepit novou (fólie se snadnou manipulací by tam asi dlouho nevydržela)... Jenom by se to na rozdíl od skla dalo zvládnout snad kdekoliv, ale to přece není argument koupit za x tisíc sklo a za stejných xtisíc fólii na něj...
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
9212 dnes pokračuje na 2/18.
Tyto fólie se testovaly i na metru, kde se od toho upustilo, neboť údajně cena fólií byla takřka totžná s cenou skel.m@rtin píše:Fólie na sklech proti rýpancům se používají skoro po celém světě. Dá se do toho rejpat, pak to jednoduše sundat a nalepit tam novou fólii. Cena je mi neznámá.gabuliatko píše:bod 1 vidim osobně dost bledě, uvidíme
Načítat čipové karty Mifare (včetně 0penC4rd), ukládat na ně jízdenky, komunikovat s cestující veřejností pomocí dotykového LCD displeje. Je toho hodně. Stačí se zajet podívat třeba do Liberce, Plzně, či Hradce Králové a Pardubic, kde se za městské karty dalo podstatně méně peněz a přesto (nebo proto?) fungují mnohem efektivněji...
Co umí navíc ty nové označovače jízdenek v 15T? Kromě toho že pro náhodné cestující je mnohem méně zřetelný otvor pro jízdenku a zelená šipka svítí naprosto nesmyslně někam doleva...?
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
jelikoz jiz davno nefotim, tak je mi to jedno. navic na muj soucasny fotak tato vymozenost neexistuje.krtinek píše:MOp: Z vlastní zkušenosti doporučuju cirkulární polarizační filtr. Od doby vnitřních cedulí a hlavně digi-panelů by měl patřit do základu každého šotouše
samozřejmě že do té fólie jde rýt, ale nezrejou sklo (testováno na všech 14T)
5) při destrukci skla se drobné úlomky nezrozprsknou po salónů. Pěkně to zůstane pohromadě přilepené k té fólii a jako celek to spadne na zem.
5) při destrukci skla se drobné úlomky nezrozprsknou po salónů. Pěkně to zůstane pohromadě přilepené k té fólii a jako celek to spadne na zem.
Fólie na sklech proti rýpancům se používají skoro po celém světě. Dá se do toho rejpat, pak to jednoduše sundat a nalepit tam novou fólii. Cena je mi neznámá.gabuliatko píše:bod 1 vidim osobně dost bledě, uvidíme