KT8D5 a KT8D5.RN2P
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: KT8D5.RN2P (Částečně nízkopodlažní vůz)
Už se mi na šumperáku v horkých letních dnech několikrát stalo, že se dveřní řídící jednotka přehřeje a pak náhodně ukazuje dveře jako otevřené, ačkoliv jsou zavřené - i za jízdy. Předpokládám, že KTN má dvření řídící jednotku se šumperákem totožnou, tudíž bych si tipnul, že se přehřála a začal zlobit. Pokud MČ-TÚT mají na autě náhradní, tak mi jí vyměňovali. 
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vím, právě proto mě to překvapilo a ptám sedemon píše:oznamuje zavření dveří (připravenost k odjezdu), což předpokládam víš
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Za jízdy? Tenhle zvuk? Týbrďo, to teda netuším, jak by se mohl ozvat za jízdy :-O. Ale jak píše démon, je to oznámení o zavření dveří. I 14T to umí taky, leč je to trochu rychlejší, ale taky je to tenhle akord.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tohle u KTN a T6 2. a 3.série oznamuje zavření dveří (připravenost k odjezdu), což předpokládam víš, ale proč se to ozvalo za jízdy netušim, jelikož se mi to nikdy nestalo...kruťák píše:Tady jsem si dovolil ten zvuk nahrát:
http://www.youtube.com/watch?v=j_lBra3IHpc
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Asi jo, přesně tak jsem si to vysvětloval já. Chtěl jsem se zeptat zdejších řidičů, jestli se jim to někdy stalo a při čem...DavidD píše:A nemohl jen na krátko se rozepnout kontakt na dveřích? Nebo jen na chvilku odskočit jejich relé?
A nemohl jen na krátko se rozepnout kontakt na dveřích? Nebo jen na chvilku odskočit jejich relé?kruťák píše:Ale né, tohle byl fakt zvuk toho elektronického domácího zvonku. Ani cvrlikání (to vím, co znamená, a popsal to i Willyjeff), ani jednotónové pískání (výpadek napájení), anóbrž tá-dá-dá.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ale né, tohle byl fakt zvuk toho elektronického domácího zvonku. Ani cvrlikání (to vím, co znamená, a popsal to i Willyjeff), ani jednotónové pískání (výpadek napájení), anóbrž tá-dá-dá.
Tady jsem si dovolil ten zvuk nahrát:
Tady jsem si dovolil ten zvuk nahrát:
Naposledy upravil(a) kruťák dne 23.8.2011 20:03, celkem upraveno 1 x.
crrr crrr je znamení o výstupu s kočárkem
-
gabuliatko
- Uživatel
Není to over ve vysílačce ?trainzjohny píše:Crr to je, ale krátké a vždy 2x za sebou.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Crr to je, ale krátké a vždy 2x za sebou.willyjeff píše:Tak to se přiznám ač s KTN jezdím často, tak se mi nikdy neozval zvuk domácího zvonku (myslíte jako takový to BIM--BAM?). Cvrlikání : výstraha řidiči, výstraha nad dveřmi mají stejný zvuk. Výpadek sítě je takový příšerně hnusný pískání...Ne každá porucha se oznamuje i zvukově. Jo teď mě napadlo, domácí zvonek jako fakt zazvonění crrrrrrr ostrý, výrazný, je u starýho KT8 jako znamení řidiči, nespletli jste si typ vozu?
-
matejbrozek
- ovocnář
To ostrý crrrrrr je občas slyšet i v T6.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to se přiznám ač s KTN jezdím často, tak se mi nikdy neozval zvuk domácího zvonku (myslíte jako takový to BIM--BAM?). Cvrlikání : výstraha řidiči, výstraha nad dveřmi mají stejný zvuk. Výpadek sítě je takový příšerně hnusný pískání...Ne každá porucha se oznamuje i zvukově. Jo teď mě napadlo, domácí zvonek jako fakt zazvonění crrrrrrr ostrý, výrazný, je u starýho KT8 jako znamení řidiči, nespletli jste si typ vozu? 
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Je fakt že tenhle zvuk už jsem taky párkrát slyšel (bez výpadku trakce) a to napříč typama vozů. A opravdu to není výstraha dveří (závada).
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No prave, v KT taky je to "bllllm bllllm", ale tohle byl fakt zvuk dveri a.k.a. "domaciho zvonku", prave proto me to udivilo...
já teda nevim, jak je to u KTN, ale u našich R.P je stejnej zvuk když je nějaká závadička, i při výpadku proudu a naprosto totožnej cvrlikot je i když někdo dává znamení