Orientační a informační systémy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Orientační a informační systémy
Na Vinohradské ve směru na Olšany již včera večer visely na několika zastávkách linky 11 a 13 (v opačném směru ne).
A jedna zajímavost -- leták u jř informuje cestující, že linka 13 je v provozu "trvale od soboty 29. 6. 2013" -- přitom linka o víkendu nejezdí.
A jedna zajímavost -- leták u jř informuje cestující, že linka 13 je v provozu "trvale od soboty 29. 6. 2013" -- přitom linka o víkendu nejezdí.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jsem zapomělPetrpes píše:Tahle informace je základní součástí všech desek na vývěsky a víc se asi neřeší... Nějaký AE, co to je?
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tahle informace je základní součástí všech desek na vývěsky a víc se asi neřeší... Nějaký AE, co to je?
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jenda: Jenže AE má všude svoje extra sloupky, takže informaci o tarifu tady beru jako zbytečnou a matoucí. Pokud turista bude chtít mít info bude na zastávce "klasické" MHD, v metru a nebo netu.
To že to není klasická linka MHD je pravda, ale pokuď mně paměť neklame tak zastavuje né u modrých sloupků, které jsou určeny pro meziměstské linky (viz. Hradčanská), ale u červených sloupků a zde je standardem poskytovat cestujícím kteří naši metropoli navštíví informace o základním jízdném. A i cestující, který pojede l. AE z Letiště chce vědět kolik ho při jeho toulkách po Praze bude stát základní jízdné v MHD.XSC píše:Proč by musela, vždyť to není klasická linka MHD. Když budu provozovat busy MHD i dálkové linky, tak taky nemám povinnost dát na sloupek pro dálkové linky informace o jízdném na mnou provozovaných linkách MHD .Jenda1989 píše:To že základní jízdné na l. AE neplatí je sice pravda, ale informace o základním jízdném musí být k dostání všude (sloupky l. AE nevýmaje). Apropo i v cizině jsou základní informace vyvěšené na speciálních linkách.
Proč by musela, vždyť to není klasická linka MHD. Když budu provozovat busy MHD i dálkové linky, tak taky nemám povinnost dát na sloupek pro dálkové linky informace o jízdném na mnou provozovaných linkách MHD .Jenda1989 píše:To že základní jízdné na l. AE neplatí je sice pravda, ale informace o základním jízdném musí být k dostání všude (sloupky l. AE nevýmaje). Apropo i v cizině jsou základní informace vyvěšené na speciálních linkách.
To že základní jízdné na l. AE neplatí je sice pravda, ale informace o základním jízdném musí být k dostání všude (sloupky l. AE nevýmaje). Apropo i v cizině jsou základní informace vyvěšené na speciálních linkách.
- Bobik
- Uživatel
No, já si vzpomínám, že se to asi třikrát měnilo (a byl v tom samozřejmě čím dál větší guláš). Na jednom školení to řikali tak, na jinym o nějakou dobu později zas onak. Ovšem na to co řikaj kluci si taky matně pamatuju. Matně proto, protože poté, co jsem zjistil, že nám na školení cpou do hlavy prokazatelné bludy (a následně se ohledně toho - samozřejmě s nulovým výsledkem - i pohádal, a ne jednou), ke školení přistupuju jako k něčemu, co po mě chce zaměstnavatel abych tam chodil a co mi platí. Tak tam teda chodim, ale to je tak všechno, víc ať po mě nikdo nechce.
Osobně se řídím tím "oběžníkovým" pravidlem, takže tím pádem např. trojka do Kobylis inverzi mít nemá.
Osobně se řídím tím "oběžníkovým" pravidlem, takže tím pádem např. trojka do Kobylis inverzi mít nemá.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
a přitom existoval již loni krásný schematický plánek sítě TT se správně zanesenými daty - teď jen nevím jestli kdy s či kdy bez negativního čísla do všech vozovenFořtík píše:Potvrzuji a mám několik svědků na tvrzení, že na školení číslo 1 zazněla informace, že neinverzní zatažení je jen pro linku 17 a 55 z vozovny Kobylisy a pro linku 18 a 53 z vozovny Pankrác. Všude jinde s inverzí, ačkoliv je to nelogické.MM-Mikulovsky píše:Informace k negativním číslům při zátazích do KO - dnes mi tvrdil jeden tamní kolega, že ho v lednu na školení učili, že negativní číslo nepatří při zátahu k nim jen z l.17![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Potvrzuji a mám několik svědků na tvrzení, že na školení číslo 1 zazněla informace, že neinverzní zatažení je jen pro linku 17 a 55 z vozovny Kobylisy a pro linku 18 a 53 z vozovny Pankrác. Všude jinde s inverzí, ačkoliv je to nelogické.MM-Mikulovsky píše:Informace k negativním číslům při zátazích do KO - dnes mi tvrdil jeden tamní kolega, že ho v lednu na školení učili, že negativní číslo nepatří při zátahu k nim jen z l.17![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Informace k negativním číslům při zátazích do KO - dnes mi tvrdil jeden tamní kolega, že ho v lednu na školení učili, že negativní číslo nepatří při zátahu k nim jen z l.17

Prostě chybná je příslušná směrnice svojí složitostí - tím, že uvádí následující smysl: "Při jízdě do vozovny se na el. orientacích vlaků uvádí číslo linky v negativním zobrazení. Výše uvedené neplatí pokud trasa do vozovny vede přes (jmenovitě) všechny pravidelné zastávky linky." = Všichni si přečtou a zapamatují 1. hlavní pravidlo, ale nějaká následující výjimka je už "nezajímá"!
Znění předpisu má být výstižné a jasné = bez výjimek =
a) Při zachování současného významu nařízení: "Vlaky vybavené el. orientacemi se označují číslem linky v negativní verzi jedině při jízdě do vozovny vedené pouze přes část (jmených) zastávek aktuálně platné pravidelné trasy uvedené linky."
b) V případě lepšího odlišení pro cestující (na němž jsme se tu snad již na TF shodli): "Vlaky vybavené el. orientacemi se označují číslem linky v negativní verzi jedině při jízdě do vozovny vedené pouze přes část (jmených) zastávek aktuálně platné pravidelné trasy uvedené linky A ZÁROVEŇ DÁLE POKRAČUJÍCÍ PŘES 1 ČI VÍCE ZASTÁVEK LEŽÍCÍ MIMO NÍ."
Prostě chybná je příslušná směrnice svojí složitostí - tím, že uvádí následující smysl: "Při jízdě do vozovny se na el. orientacích vlaků uvádí číslo linky v negativním zobrazení. Výše uvedené neplatí pokud trasa do vozovny vede přes (jmenovitě) všechny pravidelné zastávky linky." = Všichni si přečtou a zapamatují 1. hlavní pravidlo, ale nějaká následující výjimka je už "nezajímá"!
Znění předpisu má být výstižné a jasné = bez výjimek =
a) Při zachování současného významu nařízení: "Vlaky vybavené el. orientacemi se označují číslem linky v negativní verzi jedině při jízdě do vozovny vedené pouze přes část (jmených) zastávek aktuálně platné pravidelné trasy uvedené linky."
b) V případě lepšího odlišení pro cestující (na němž jsme se tu snad již na TF shodli): "Vlaky vybavené el. orientacemi se označují číslem linky v negativní verzi jedině při jízdě do vozovny vedené pouze přes část (jmených) zastávek aktuálně platné pravidelné trasy uvedené linky A ZÁROVEŇ DÁLE POKRAČUJÍCÍ PŘES 1 ČI VÍCE ZASTÁVEK LEŽÍCÍ MIMO NÍ."
-
gabuliatko
- Uživatel
Estli nebude mít nový zaměstnanec papír na dyslexii.9001 píše:Zdá se mi to, nebo u zastávkové služby pracují čím dál větší blbci???
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já mám jednu pozitivní, že od loňska, kdy se začal Žižkov exhibovat na lince 4, jsou k vidění nové plechové cedule do čelních orientací, nyní i u nás a HL. Možná to jsou nejaké vyhrabané nepoužité železné zásoby, ale je to parádní. Určitě jsem viděl 4, 22, 26, 25, 16... 
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zdá se mi to, nebo u zastávkové služby pracují čím dál větší blbci???