Orientační a informační systémy

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
DG7021
Uživatel

Re: Orientační a informační systémy

Příspěvek od DG7021 » 23.6.2013 10:09

Na Vinohradské ve směru na Olšany již včera večer visely na několika zastávkách linky 11 a 13 (v opačném směru ne).
JzP13.jpg
A jedna zajímavost -- leták u jř informuje cestující, že linka 13 je v provozu "trvale od soboty 29. 6. 2013" -- přitom linka o víkendu nejezdí.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 04.4.2013 23:26

Petrpes píše:Tahle informace je základní součástí všech desek na vývěsky a víc se asi neřeší... Nějaký AE, co to je?
Jsem zapoměl :lol: Oni nejsou ani správně pověsit JŘ. Občas je dají vzhůru nohama, občas označník nesedí. Chápu, že tohle je pod jejich rozlišovací schopnost

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 04.4.2013 23:24

Tahle informace je základní součástí všech desek na vývěsky a víc se asi neřeší... Nějaký AE, co to je?

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 04.4.2013 23:07

Jenda: Jenže AE má všude svoje extra sloupky, takže informaci o tarifu tady beru jako zbytečnou a matoucí. Pokud turista bude chtít mít info bude na zastávce "klasické" MHD, v metru a nebo netu.

Jenda1989
Uživatel

Příspěvek od Jenda1989 » 04.4.2013 21:34

XSC píše:
Jenda1989 píše:To že základní jízdné na l. AE neplatí je sice pravda, ale informace o základním jízdném musí být k dostání všude (sloupky l. AE nevýmaje). Apropo i v cizině jsou základní informace vyvěšené na speciálních linkách.
Proč by musela, vždyť to není klasická linka MHD. Když budu provozovat busy MHD i dálkové linky, tak taky nemám povinnost dát na sloupek pro dálkové linky informace o jízdném na mnou provozovaných linkách MHD .
To že to není klasická linka MHD je pravda, ale pokuď mně paměť neklame tak zastavuje né u modrých sloupků, které jsou určeny pro meziměstské linky (viz. Hradčanská), ale u červených sloupků a zde je standardem poskytovat cestujícím kteří naši metropoli navštíví informace o základním jízdném. A i cestující, který pojede l. AE z Letiště chce vědět kolik ho při jeho toulkách po Praze bude stát základní jízdné v MHD.

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 04.4.2013 18:42

Jenda1989 píše:To že základní jízdné na l. AE neplatí je sice pravda, ale informace o základním jízdném musí být k dostání všude (sloupky l. AE nevýmaje). Apropo i v cizině jsou základní informace vyvěšené na speciálních linkách.
Proč by musela, vždyť to není klasická linka MHD. Když budu provozovat busy MHD i dálkové linky, tak taky nemám povinnost dát na sloupek pro dálkové linky informace o jízdném na mnou provozovaných linkách MHD .

Jenda1989
Uživatel

Příspěvek od Jenda1989 » 04.4.2013 18:34

ElWapp píše:Autobusová zastávka Dejvická z centra. Ve vitrině je spolu s jízdním řádem linky AE vyvěšen přehled základního jízdného a informace o SMS jízdence. Přitom ani jedno na lince AE neplatí...
Obrázek
To že základní jízdné na l. AE neplatí je sice pravda, ale informace o základním jízdném musí být k dostání všude (sloupky l. AE nevýmaje). Apropo i v cizině jsou základní informace vyvěšené na speciálních linkách.

ElWapp
Uživatel

Příspěvek od ElWapp » 04.4.2013 18:21

Autobusová zastávka Dejvická z centra. Ve vitrině je spolu s jízdním řádem linky AE vyvěšen přehled základního jízdného a informace o SMS jízdence. Přitom ani jedno na lince AE neplatí...
Obrázek

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 26.3.2013 6:47

No, já si vzpomínám, že se to asi třikrát měnilo (a byl v tom samozřejmě čím dál větší guláš). Na jednom školení to řikali tak, na jinym o nějakou dobu později zas onak. Ovšem na to co řikaj kluci si taky matně pamatuju. Matně proto, protože poté, co jsem zjistil, že nám na školení cpou do hlavy prokazatelné bludy (a následně se ohledně toho - samozřejmě s nulovým výsledkem - i pohádal, a ne jednou), ke školení přistupuju jako k něčemu, co po mě chce zaměstnavatel abych tam chodil a co mi platí. Tak tam teda chodim, ale to je tak všechno, víc ať po mě nikdo nechce.

Osobně se řídím tím "oběžníkovým" pravidlem, takže tím pádem např. trojka do Kobylis inverzi mít nemá.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 26.3.2013 5:31

Fořtík píše:
MM-Mikulovsky píše:Informace k negativním číslům při zátazích do KO - dnes mi tvrdil jeden tamní kolega, že ho v lednu na školení učili, že negativní číslo nepatří při zátahu k nim jen z l.17 #-o #-o #-o :!: :!: :!:
Potvrzuji a mám několik svědků na tvrzení, že na školení číslo 1 zazněla informace, že neinverzní zatažení je jen pro linku 17 a 55 z vozovny Kobylisy a pro linku 18 a 53 z vozovny Pankrác. Všude jinde s inverzí, ačkoliv je to nelogické. 8-)
a přitom existoval již loni krásný schematický plánek sítě TT se správně zanesenými daty - teď jen nevím jestli kdy s či kdy bez negativního čísla do všech vozoven #-o #-o #-o

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 26.3.2013 1:26

MM-Mikulovsky píše:Informace k negativním číslům při zátazích do KO - dnes mi tvrdil jeden tamní kolega, že ho v lednu na školení učili, že negativní číslo nepatří při zátahu k nim jen z l.17 #-o #-o #-o :!: :!: :!:
Potvrzuji a mám několik svědků na tvrzení, že na školení číslo 1 zazněla informace, že neinverzní zatažení je jen pro linku 17 a 55 z vozovny Kobylisy a pro linku 18 a 53 z vozovny Pankrác. Všude jinde s inverzí, ačkoliv je to nelogické. 8-)

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 25.3.2013 22:22

Informace k negativním číslům při zátazích do KO - dnes mi tvrdil jeden tamní kolega, že ho v lednu na školení učili, že negativní číslo nepatří při zátahu k nim jen z l.17 #-o #-o #-o :!: :!: :!:

Prostě chybná je příslušná směrnice svojí složitostí - tím, že uvádí následující smysl: "Při jízdě do vozovny se na el. orientacích vlaků uvádí číslo linky v negativním zobrazení. Výše uvedené neplatí pokud trasa do vozovny vede přes (jmenovitě) všechny pravidelné zastávky linky." = Všichni si přečtou a zapamatují 1. hlavní pravidlo, ale nějaká následující výjimka je už "nezajímá"!
Znění předpisu má být výstižné a jasné = bez výjimek =

a) Při zachování současného významu nařízení: "Vlaky vybavené el. orientacemi se označují číslem linky v negativní verzi jedině při jízdě do vozovny vedené pouze přes část (jmených) zastávek aktuálně platné pravidelné trasy uvedené linky."
b) V případě lepšího odlišení pro cestující (na němž jsme se tu snad již na TF shodli): "Vlaky vybavené el. orientacemi se označují číslem linky v negativní verzi jedině při jízdě do vozovny vedené pouze přes část (jmených) zastávek aktuálně platné pravidelné trasy uvedené linky A ZÁROVEŇ DÁLE POKRAČUJÍCÍ PŘES 1 ČI VÍCE ZASTÁVEK LEŽÍCÍ MIMO NÍ."

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 25.3.2013 21:27

9001 píše:Zdá se mi to, nebo u zastávkové služby pracují čím dál větší blbci???
Estli nebude mít nový zaměstnanec papír na dyslexii. #-o Nevím kdo tama pracuje nový, spíš bych si tipnul že ty schopné v rámci racionalizace vyhodili.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 25.3.2013 21:06

Já mám jednu pozitivní, že od loňska, kdy se začal Žižkov exhibovat na lince 4, jsou k vidění nové plechové cedule do čelních orientací, nyní i u nás a HL. Možná to jsou nejaké vyhrabané nepoužité železné zásoby, ale je to parádní. Určitě jsem viděl 4, 22, 26, 25, 16... 8-)

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 25.3.2013 21:03

Zdá se mi to, nebo u zastávkové služby pracují čím dál větší blbci???

Odpovědět