Škoda 15T ForCity

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Škoda 15T ForCity

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 12.6.2013 19:27

chlapecx píše:ještě k těm dveřím, protože jsou tam různý typy, nevysondovali jste někdo, kterej typ to dělá? jeslti všechny, nebo jen některý?
já jen, že původní osazovanej typ, kterej zase tak extra hlučnej nebyl, jen akorát asi jak v M1, měl na podlaze zapadávací žlábky....do kterejch zapadnou... a ty nejnovější, který sou sice víc než tichý, což zase v tlačenici neslyšíte, že se opravdu zaklaply, ty žlábek nemaj a vysunujou se "nahoru" :-)))
já mám určo zkušenost s chybovostí jen "původního" typu dveří 15T - ovšem také díky její opakovanosti vím o možnostech nápravy více než od seznámení s vozem.

chlapecx
problémový jedinec

Příspěvek od chlapecx » 12.6.2013 1:25

ještě k těm dveřím, protože jsou tam různý typy, nevysondovali jste někdo, kterej typ to dělá? jeslti všechny, nebo jen některý?
já jen, že původní osazovanej typ, kterej zase tak extra hlučnej nebyl, jen akorát asi jak v M1, měl na podlaze zapadávací žlábky....do kterejch zapadnou... a ty nejnovější, který sou sice víc než tichý, což zase v tlačenici neslyšíte, že se opravdu zaklaply, ty žlábek nemaj a vysunujou se "nahoru" :-)))

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 08.6.2013 19:58

podle mýho opírač těm dveřim nevadí. Dveřim bude vadit spíš někdo, kdo do nich vší silou vrazí.
K těm mejm rozbitejm dveřim nešel, nic jim nebylo, zavřený byly, po cca minutě závada zmizela, pokračovali jsme v jízdě ;)

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 08.6.2013 17:26

chemik píše:u mě to byly poslední dveře
Zákon schválnosti. Chtěly, aby ses prošel :D

P_V: Přesně souhlasím, takto tvrdé brzdění je zbytečné, možná bych řekl, že i nebezpečné. Náhodný opírač nevypadne hned, páč dveře se neotevřou zcela, jen "vypadnou ze zámku" a vytvoří cca 5cm štěrbinku. A kdo by je náhodou násilím roztrhnul za jízdy celé, tak ať si klidně vypadne, ale ať tim nezdržuje ostatní :D

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 08.6.2013 16:32

Nechápu proč to vůbec brzdí. Vždyť u T3 to jen vypnulo akceleraci, a to je to nejlepší, co se dá dělat. Na zbytek rozhodnutí je tam řidič. Pokud by se třeba někdo opíral o dveře a ty povolily, tak tím bržděním by mohl i vypadnout.

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 08.6.2013 16:17

kruťák píše:Aha, dík za osvětlení situace. Mimochodem byly to vždycky první dveře, nebo kterékoliv?
u mě to byly poslední dveře

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 08.6.2013 16:16

Aha, dík za osvětlení situace. Mimochodem byly to vždycky první dveře, nebo kterékoliv?

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 08.6.2013 16:06

Takže bych to shrnul s tím, že to se prostě tramvaji za 60 mega stává, že si z ničehonic aktivuje NB, že lidi můžou popadat, zranit se... Přitom by stačilo jenom oznámit a případně začít brzdit dynamikou a né takhle natvrdo, když to nikdo nečeká...
Ale asi bych toho chtěl moc. Předpokládám, že 14T bude mít stejně blbou zelenou linku, jako 15T

[ironie] Hlavní přece je, že se tramvaj nemůže rozjet s otevřenejma dveřma [/ironie] =D> =D> =D>

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 08.6.2013 13:22

To umí očividně i KT8N, už 2x mám takovou zkušenost...Prostě najednou nasadí bezpečák, protože se ta tramvaj nějak divně otřese. Jednou to bylo na vyhybkách a křížení u Imperialu a podruhé nedávno při sjezdu do podjezdu u Elektrárny...Od té doby tam radši těch 50 nejezdim 8-[

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 08.6.2013 7:52

jo, to je ta fantastická zelená linka dveří, respektive její přerušení. Mam podobnou zkušenost, také z linky 11, ale z úseku mezi vinohradskym krchovem a strašnickejma pecema. To tam byly ještě panely a povolená rychlost 40. Z ničeho nic zvonek, brzda a tramvaj stála na místě. U dveří a ani v blízkém okolí nikdo nebyl..

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 07.6.2013 21:02

Dotaz :) Dnes jsem jel nějakou patnáctkou (bohužel jsem během dne vytratil číslo) na lince 11 a za křížením Otakarova/NBS směr Nuselské schody nastoupila nečekaně NB v plném znění s titulky. Chvíli jsem myslel, že mu tam někdo vjel, tak to zašlápnul na bačkory, ale po chvíli řidič prošel dveřmi do salounu, "roztrhnul" první dveře, z kabiny je zavřel a jelo se dál. Zaslechl jsem cosi ve smyslu, že "jak to drncalo, tak vypadly ze zámku". Nikdo se o ně neopíral. Tedy se ptám, setkali jste se už s něčím takovým? Je to výjimečná závada daného jednotlivého vozu, nebo jsou ty dveře udělány tak chatrně všude :shock: Pro faktickou přesnost musím ještě podotknout, že dveře se neotevřely úplně, jen jedno křídlo "povyskočilo", tedy i kdyby se někdo opíral, o zdraví nešlo.

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 07.6.2013 20:14

Karosák píše:... přiznávám, že už nesčetněkrát jsem vyhlásil Palmovku při dobržďování na BZM od Krejcárku. Přiznejte se, komu škube taky? A to si na to kolikrát i myslím, a stejně ta ruka škubne :D...
:lol: 8-[ jemně se hlásím...a mám na to takový grif, že před zastavením si dám ruku do klína, abych náhodou nevědomky zastávku neodhlásil...Ale to je spíš taková příhoda pro zasmání :) Jinak co říkáš je pravda, taky sem se pak na to hlášení soustředil a když nebylo potřeba zastávku neodhlásil...

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 06.6.2013 23:38

Snažil jsem se na hlášení dnes víc soustředit a "nekazit" ho vyhlášením zastávky, zastihlo mě 2x na Evropské, takže výhybky nebyly problém a pak jsem se srovnal polohou, párkrát mě dorovnalo čidlo. Ale s tím automatickým škubáním prstu při vyhlašování zastávek, se přiznávám, že už nesčetněkrát jsem vyhlásil Palmovku při dobržďování na BZM od Krejcárku. Přiznejte se, komu škube taky? A to si na to kolikrát i myslím, a stejně ta ruka škubne :D V tomto světle mi pak přijde úplně zbytečné řešit automatické vyhlašování, protože spolehlivost bude určit nižší, než mentálně-manuální "automatika" :D

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 06.6.2013 19:51

thriller2 píše:V půlce toho ale řidič ohlásil zastávku a hlášení se tak přerušilo, pokračovalo jen v kabině řidiče.
Ale Plho, o čem zde již drahnou dobu diskutujeme...

thriller2
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thriller2 » 06.6.2013 17:23

chemik píše:domnívám se, že když už tady ta funkce hlášení do salónu je, tak by bylo žádoucí, aby to fungovalo a né aby to na erpéčkách šlo a na 15T ne
Není to sice z 15T, ale k rozběhlé diskuzi to je. Včera jsem dvakrát v různých R.P slyšel začátek hlášení do salonu. V půlce toho ale řidič ohlásil zastávku a hlášení se tak přerušilo, pokračovalo jen v kabině řidiče.

Odpovědět