Ale vždyť třeba zrovna u NP kachny výraznej bílej pruh je !cwapa píše:Jistě to by bohatě stačilo. Něco podobného jsem měl na mysli. Já jsem psal ,že by stačil nějaký pruh.
NP kachna vs.klasická...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Tak to dobelhání jsem myslel na sebe. Já taky tu kachnu rozpoznám ,ale musím se pořádně podívat. Ona by to zrovna nemusela byt jiná barva ,ale kdyby byl na předku nějaký pruh tak by to bylo viditelnější. Vy jste většinou tady mladí lidi co dobře chodíte a většinou i dobře vidíte ,ale co já starej dědek? Na starý lidi by se mělo taky koukat a ne jen ,že DPP má tento nátěr a basta.Absolut píše:Ad cwapa:U nízké kachny by bohatě stačilo na čele logo invalidy a nápis "3 dveře" nebo "uprostřed vozu" nebo něco takového, popřípadě u dveříé se schodama šipka na bezbariérový vstup. Tohle není o tom to vozidlo nějak odlišit, tohle je o toleranci k lidem, kteří vozidlo neznají. Nějak mě děsí ta věta "čekat až dobelhají na ten prostředek" ... jsme jenom lidi a ne stroje a musíme se tolerovat.
to je trochu nesmysl, ne? pokud chodíš s bílou holí, tak má řidič povinnost zastavit u sloupku, pokud stanicoval jako druhý - tak proč někam běhat?2217 píše:Ala Videň bych to nedělala. Už takhle lítám po zastávkách jak zběsilá, když mi zastaví dvě linky za sebou...![]()
po jednom kolečku se to stalo, nebo jsi s tou závadou kolo odjezdil? protože s něčím tak vážným imho není možné udělat nic jiného než okamžitě ty dveře vypnout a nejlépe vysadit lidi a odstavit se/zatáhnout (protože to může být závada v ovládání všech dveří a ne jen 1willyjeff píše:Závadička byla doopravdy povedená, za jízdy se mi otevíraly dveře na článku "B". Po jednom kolečku jsem vyměnil za 9052
Z trochu větší dálky (nebo při horším zraku) jsou kachna v novém nátěru, NP kachna a T6 skoro stejné. Ale neviděl bych to na jinou barvu. Kdyby místo obloučku byla na čele třeba výrazná lomená čára, rozlišení by se zlepšilo.demon píše:Nízká kachna je zepředu natolik odlišná, že odlišení změnou barvy nepovažuji za vhodné.
Co až budou ve větší míře v CVR, nebude to mást ?
Pokud jsou kaštani schopni poznat pouze barvu, tak potom NP kachna nabízí výrazně větší bílou plochu na čele (větší kontrast černá-bílá), pokud to nestačí, tak pánbůh s nimi..
Nízká kachna je zepředu natolik odlišná, že odlišení změnou barvy nepovažuji za vhodné.Oskar píše:Takový, že tohle jsou poznávací znaky pro šotouše, nikoli kaštany. Ti jsou schopni poznat právě a jenom barvu laku
nj, jenže vychýlením páky (jsou-li některé dveře otevřené), dojde k jejich zavření stejně jako při stisknutí tlačítka, čili se dá předpokládat, že vychýlením páky k odbrždění bude toto fungovat stejně.Oskar píše:Kdybych to vymýšlel já, vymyslel bych to tak, že stisknutí tlačítka uvolnění okamžitě způsobí ztrátu kontroly zavření dveří a k jejímu obnovení je třeba stisknout "zavření". Tak by se zajistilo, že tramvaj se rozjede pouze ve stavu "zavřeno" a v žádném jiném. :-]