KT8D5 a KT8D5.RN2P

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: KT8D5.RN2P (Částečně nízkopodlažní vůz)

Příspěvek od demon » 14.5.2008 15:13

cwapa píše:Jistě to by bohatě stačilo. Něco podobného jsem měl na mysli. Já jsem psal ,že by stačil nějaký pruh.
Ale vždyť třeba zrovna u NP kachny výraznej bílej pruh je !
NP kachna vs.klasická...

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 14.5.2008 13:29

Jistě to by bohatě stačilo. Něco podobného jsem měl na mysli. Já jsem psal ,že by stačil nějaký pruh.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 14.5.2008 13:02

Ha! Tak to jsem moc rád, že máme mezi sebou taky někoho, kdo má s "belháním k np části" osobní zkušenosti. No, stejně si myslím, že by bylo nejlepší, aby měly všechny vozy stejnej nátěr a ty NP můžou mít třeba v rámci toho nátěru nějaký odlišení. Třeba v Ostravě je základní nátěr modrobílej a NP vozy tam jeden čas měly všechny žlutej pruh - viz foto. To by stačilo? Bohužel poslední dobou jsou ty žlutý proužky míň nápadný - nejhezčí byly na Astrách a Triích (celej nárazník) a na Citybusech...

DavidD
Uživatel

Příspěvek od DavidD » 14.5.2008 12:45

Dnes na zkušební jízdě 9079. Právě se prohání někde kolem Kubánského náměstí....

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 14.5.2008 12:30

Absolut píše:Ad cwapa:U nízké kachny by bohatě stačilo na čele logo invalidy a nápis "3 dveře" nebo "uprostřed vozu" nebo něco takového, popřípadě u dveříé se schodama šipka na bezbariérový vstup. Tohle není o tom to vozidlo nějak odlišit, tohle je o toleranci k lidem, kteří vozidlo neznají. Nějak mě děsí ta věta "čekat až dobelhají na ten prostředek" ... jsme jenom lidi a ne stroje a musíme se tolerovat.
Tak to dobelhání jsem myslel na sebe. Já taky tu kachnu rozpoznám ,ale musím se pořádně podívat. Ona by to zrovna nemusela byt jiná barva ,ale kdyby byl na předku nějaký pruh tak by to bylo viditelnější. Vy jste většinou tady mladí lidi co dobře chodíte a většinou i dobře vidíte ,ale co já starej dědek? Na starý lidi by se mělo taky koukat a ne jen ,že DPP má tento nátěr a basta.

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 14.5.2008 12:06

2217 píše:Ala Videň bych to nedělala. Už takhle lítám po zastávkách jak zběsilá, když mi zastaví dvě linky za sebou... :x
to je trochu nesmysl, ne? pokud chodíš s bílou holí, tak má řidič povinnost zastavit u sloupku, pokud stanicoval jako druhý - tak proč někam běhat?

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 14.5.2008 12:04

willyjeff píše:Závadička byla doopravdy povedená, za jízdy se mi otevíraly dveře na článku "B". Po jednom kolečku jsem vyměnil za 9052 :-)
po jednom kolečku se to stalo, nebo jsi s tou závadou kolo odjezdil? protože s něčím tak vážným imho není možné udělat nic jiného než okamžitě ty dveře vypnout a nejlépe vysadit lidi a odstavit se/zatáhnout (protože to může být závada v ovládání všech dveří a ne jen 1

2217
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 2217 » 14.5.2008 10:14

Ala Videň bych to nedělala. Už takhle lítám po zastávkách jak zběsilá, když mi zastaví dvě linky za sebou... :x
Nízkou kachnu, vysokou kachnu a T6 od sebe poznám i já. Kromě toho, že každá je trochu jiná (uznávám, kdybych nebyla šotouš, bude to hořší), tak každá jinak hučí. :wink:
KOnkrátně: VP kachna: T6 s celým PTG a širší opticky. NP kachna: jiný zvuk výzbroje, poloPTG. T6: Hučí o něco výš než kachna, poloPTG.
Vyřešeno.

PvvS
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 14.5.2008 9:54

No mozna by to resilo reseni ALA Viden. Sloupek uprostred ostruvku a vuz si zasatavi tak nejak okolo. Lidi by se aspon rozptylili , pac by nikdo netusil kde jsou dvere .

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 14.5.2008 9:38

Ještě že máme 14T a jejich neotevírací přední dveře :lol: Snad se časem pražští senióóři naučí chodit dále od sloupku aby se do vozidel dostali bez námahy. Přecijen lenost je nejlepší argument.

PvvS
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 14.5.2008 9:26

Tak to musim souhlasit, nekteri lidi se budou drat do schodu , i kdyby u strednich dveri hrala na zastavce kapela a lital ohnostroj. Hodne z toho ma mozna na svedomu (u duchodcu) zvyk platit u ridice , nebo nastup prednima.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 14.5.2008 7:55

Ad cwapa: Někteří lidi by poznali, kde nastoupit i kdyby byly všechny tramvaje černé a jiní se budou sápat vždycky a za každých okolností předníma dveřma. Tohle se nedá ošetřit nátěrem vozidla. V některých zemích se to dá ošetřit tak, že vozidlo vždycky zastaví NP vstupem na stajném místě, ale to u nás nejde, protože máme systém "čelo vozu musí stát u označníku".

Odlišovat cokoliv nátěrem je trošku divné. Spousta dopravních podniků se snaží o nějaký jednotný nátěr, který by spojoval všechna vozidla a byl součástí image firmy. Jenom Praha má už 4 různé "městské" laky - T3, T6+KT8, 14T, Wana ... a na 15T se samozřejmě chystá opět jiný "městský" lak. Jo, z hlediska šotouše je to hezké, to jo, ale jinak mi tam chybí logika. To snad i Brno má jednotnější vzhled vozidel... No a třeba v Plzni není problém, aby měly T3, Wany, K3, Astry a KT8 stejné barevné schéma.

U nízké kachny by bohatě stačilo na čele logo invalidy a nápis "3 dveře" nebo "uprostřed vozu" nebo něco takového, popřípadě u dveříé se schodama šipka na bezbariérový vstup. Tohle není o tom to vozidlo nějak odlišit, tohle je o toleranci k lidem, kteří vozidlo neznají. Nějak mě děsí ta věta "čekat až dobelhají na ten prostředek" ... jsme jenom lidi a ne stroje a musíme se tolerovat.

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 14.5.2008 7:32

demon píše:Nízká kachna je zepředu natolik odlišná, že odlišení změnou barvy nepovažuji za vhodné.
Co až budou ve větší míře v CVR, nebude to mást ?
Pokud jsou kaštani schopni poznat pouze barvu, tak potom NP kachna nabízí výrazně větší bílou plochu na čele (větší kontrast černá-bílá), pokud to nestačí, tak pánbůh s nimi.. :wink:
Z trochu větší dálky (nebo při horším zraku) jsou kachna v novém nátěru, NP kachna a T6 skoro stejné. Ale neviděl bych to na jinou barvu. Kdyby místo obloučku byla na čele třeba výrazná lomená čára, rozlišení by se zlepšilo.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 14.5.2008 6:28

Oskar píše:Takový, že tohle jsou poznávací znaky pro šotouše, nikoli kaštany. Ti jsou schopni poznat právě a jenom barvu laku 8-)
Nízká kachna je zepředu natolik odlišná, že odlišení změnou barvy nepovažuji za vhodné.
Co až budou ve větší míře v CVR, nebude to mást ?
Pokud jsou kaštani schopni poznat pouze barvu, tak potom NP kachna nabízí výrazně větší bílou plochu na čele (větší kontrast černá-bílá), pokud to nestačí, tak pánbůh s nimi.. :wink:

fibou
Uživatel

Příspěvek od fibou » 13.5.2008 23:51

Oskar píše:Kdybych to vymýšlel já, vymyslel bych to tak, že stisknutí tlačítka uvolnění okamžitě způsobí ztrátu kontroly zavření dveří a k jejímu obnovení je třeba stisknout "zavření". Tak by se zajistilo, že tramvaj se rozjede pouze ve stavu "zavřeno" a v žádném jiném. :-]
nj, jenže vychýlením páky (jsou-li některé dveře otevřené), dojde k jejich zavření stejně jako při stisknutí tlačítka, čili se dá předpokládat, že vychýlením páky k odbrždění bude toto fungovat stejně.

Odpovědět