KT8D5 a KT8D5.RN2P

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 29.10.2005 22:01

Tombus píše:
9001 píše:http://www.ckdpragoimex.cz/cz/contents/ ... o/page.htm
Vlastně tenhle nápad už dostal ČKD Pragoimex :wink:
Mě to moc čela RT8D5M nepřipomíná..
Na tom obrázku mají jiný vůz než na výkrese.

Tombus
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tombus » 29.10.2005 21:12

9001 píše:http://www.ckdpragoimex.cz/cz/contents/ ... o/page.htm

Mě to moc čela RT8D5M nepřipomíná..

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 29.10.2005 18:44

Praze už je to celkem jedno. Kačena projede prakticky všude.

Karotka
Uživatel

Příspěvek od Karotka » 29.10.2005 18:01

Kačena má myslím čela z plechu, a ne laminátovou skořápku jako T3, takže by výměna něco stála navíc.

Kvatro nevypadá zle, ale bohužel je stavěné jako KT8B,D, kdežto pro Prahu by bylo lepší provedení A, C (kvůli průjezdnosti).

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 29.10.2005 17:01

http://www.ckdpragoimex.cz/cz/contents/ ... o/page.htm

PvvS
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 29.10.2005 13:11

Nemyslim ze by novy cela zdvihly nejak zvlast cenu rekonstrukce.

Honzík
problémový jedinec
Kontaktovat uživatele:

pěkné

Příspěvek od Honzík » 29.10.2005 13:08

Jsou pěkné, ale myslím, že by to bylo zbytečně dražší ne?

PvvS
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 29.10.2005 11:54

Mno mam trochu dotaz. Jak by se vam libily pri rekonstrukci novy cela ALA Manila ? Mohlo by to vypadat asi takhle nejak . Puvodni foto PRT.
/files/rt8d5m-04.jpg

fricoolinek2
Uživatel
Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fricoolinek2 » 29.10.2005 0:45

Jak je na tom momentálně ???

Už jí uvedli do takovýho stavu, aby mohla konečně zase jezdit ???

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 21.10.2005 10:20

u metra si neseřizují snad nic, podle toho co jsem viděl v jejich kabině, tak je to trochu něco jiného - nemluvě o tom, že třeba na C to ani neřídí (a opravdu nepořebují zrcátka na hlídání aut, chodců, průjezdního profilu)

máš pravdu, že s tím seřizováním jsem se nevyjádřil přesně - takže asi takhle: v prvním případě (třeba na 26 teď) jezdí s provizoriem jen řidič dělající přestávky - takže ten to vydrží a střídaný řidič má vždycky vše OK

zatímco pokud se půjde na jinou soupravu, tak to bude mít každý vždycky špatně - víš jak to myslím? jsem neobratný ve formulacích (je rozdíl jet někam na okraj Prahy, kde v podstatě nepotkáš problém a je rozdíl vystřídat na Andělu a jet DC - pár minut jízdy se to dá, ale když máš přes sebou 40 minut po centru tak moc ne - ten střídající přestávky je srozumněný s tím, že 1 až 2 dny v měsíci to nebude mít pohodlné a vydrží to, ale pokud by to bylo tak jak píšeš, tak to musí vydržet všichni každý den)

ještě jednou - já chci střídané přestávky, ale radši bych byl, kdyby se při tom měnila souprava jen výjmečně, pokud to jinak nejde - nevím kolik by se tím uspořilo navíc, ale imho by to za to nestálo

KM

Příspěvek od KM » 21.10.2005 9:53

ad radek31: Jo, nezklamals :-) Ale jistě, ono těch problémů může být spousta a nakonec se přijde na to, že to třeba skutečně nejde (střídání, vozovny), ale mělo by se to zamítnout poté co to někdo spočítá a vyjmenuje, a ne proto, že "se to doteď nedělalo" nebo že to "řidičům nevyhovuje" jak byla zejména na tomto fóru ještě donedávna převažující argumentace.
Trošku je ale i z tvého příspěvku znát účelovost - tak v jednom případě řidič může "provizorně dojet" bez seřizování a v druhém si to musí seřídit vše na místě střídání? To je celkem rozpor, za kterým cítím spíš "nechce se mi".
Jinak ale přeci střídání na trase je/bylo běžné, takže to co popisuješ se přeci stejně děje, ne? A u metra se tomu nikdo nediví. Právě tak jako těm lístkům u autobusů nebo u tramvají v Ostravě, nebo přenocování lokomotiv mimo "domov". Jen v Praze a jen s řidiči tramvají něco neustále nejde, proto do toho tak reju :-)

radek31
Moderátor

Re: Proč

Příspěvek od radek31 » 21.10.2005 1:50

Martin-KT8D5.RN2P píše:Radku,ale to co tady píšeš, zrcátka a tak, by se mělo dít i naté smaé soupravě, když tě vystřídá holčina měřící 165 cm a ty máš dejem tomu 190cm?? to je přece totéž ne?
není, uvedu příklad z linky 26 - cesta do Hostíku a zpět je krátká a bezproblémová, takže rozumný řidič střídající přestávky na nastavení zrcátek a sedačky v podstatě nesahá (pokud to teda není úplná krize, že se to nedá) - střídaný řidič se vrátí na svojí tramvaj a má jí v téměř stejném stavu v jakém jí opustil - může si tam nechat některé svoje věci (potah sedačky, talismany, rukavice, u T6 nebo KT nějaký ten "hadr" na průhlednou zadní stěnu kabiny

na druhou stranu pokud se bude muset 3x za směnu balit a vše seřizovat znova, tak bude otrávenej a bude ho práce pěkně štvát - ještě jsem nepotkal řidiče, kterého by těšilo střídání nebo výměna soupravy, ale pokud se ví, že se vrátíš na "svojí" nastavenou tramvaj to dělá snesitelnější
představ si to asi tak, že jedeš někam autem, kde máš všechno upravené tak, abys byl spokojený a během 100km musíš přesednout do 2 jiných aut a zase si zvykat, nastavovat a tak - asi by to byla otrava, že?

Martin-KT8D5.RN2P

Příspěvek od Martin-KT8D5.RN2P » 21.10.2005 0:33

radek31 píše:
KM píše:Vzpomenete si na mě podruhé, až budete nastupovat po přestávce do JINÉ soupravy, než ze které jste slezli před přestávkou. Do roka a do dne.
to budou pro pražskou MHD smutné časy - jízdní doba se prodlouží minimálně o 2 minuty každým střídáním (nastavení sedačky trvá věčnost, to samé u zrcátek, převzetí vozu, sdělení co se děje na trati, ... a to ani nemluvím o povinostech řidiče co se nedělají - jako je okamžité podepsání vozové knihy, kontrola oprávnění k řízení) - já nemám nic proti střídaným přestávkám (naopak těším se až budou na linkách 9,10,..), ale všechno si nastavovat třeba 4x za den podle mě není řešení - to se dá dělat až bude všechno v elektrice - ne jako dneska kdy se 5 minut pereš se sedačkou, abys povolil dole šroub a mohl si jí dát nahoru (což je nezbytné pro bezpečnost provozu, jinak není vidět před tramvaj) nebo když 3x jdeš ven abys měl dobře nastavené zrcátko a viděl jak potřebuješ

a nezapomínej na některé pomalejší řidiče, kterým trvá vystřídání několik minut (než si přizpůsobí pracoviště k obrazu svému) a při tomhle "zlepšováku" jistě nebudou rychlejší - to se pak budou tvořit pěkné kolony a třeba z Anděla do Řep nebo na Barrandov budou jezdit tramvaje ještě častěji stylem 3 spolu a pak 10 minut nic

tak to by asi bylo všechno - je mi jasné, že jsi netrpělivě čekal co za problémy při aplikaci do praxe zase najdu, tak tě nemůžu zklamat :-)
Radku,ale to co tady píšeš, zrcátka a tak, by se mělo dít i naté smaé soupravě, když tě vystřídá holčina měřící 165 cm a ty máš dejem tomu 190cm?? to je přece totéž ne?

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 20.10.2005 18:44

2KM - musíš si vybrat - buď budeš spořit díky 1 vozovně na 1 typ tramvaje - viz. HL a KT8 nebo můžeš spořit na přejezdech a bude všechno všude (ale musíš platit další lidi, co budou proškolený na jiný typ, musíš tam mít náhradní díly atd.)
a k těm zatažením do jiné vozovny - asi by bylo docela složité, udělat to tak, aby se ti to líbilo, zvlášť když některé vozovny jsou tak z ruky (HL, VO), že by večer zůstaly poloprázdné a jiné bys měl přeplněné - nemluvě o tom, že řidič co bydlí třeba ve Stodůlkách a jezdí v Motole by ti moc poděkoval, když by se měl přepravit z HL v 1 ráno - domů by přijel tak ve 3 a věř mi, že by se ti na to vykašlal velmi rychle - já teď dojíždím do nejbližší vozovny (časově) a stejně to trvá 45-55 minut a to nepočítám čekání na tramvaj, které je v noci až 30 minut - zatažení v 1:06 pro mě znamená příjezd domů ve 2:30 a to mi jede tramvaj až před barák - pokud někdo bydlí za Prahou a jezdí do práce autem, tak by z HL. musel nejdřív pro auto do Motola a pak teprve domů - nevím jak ty, ale já bych nechtěl jet s řidičem, který tohle musí absolvovat každý den a k tomu 4x střídat tramvaj, aby byl KM spokojený - to by totálně pohřbilo i psychicky odolného jedince a veškeré potencionální úspory pak padnou na školení nových řidičů kvůli velké fluktuaci (a nový řidič = víc nehod, větší náklady na ošacení atp.)

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 20.10.2005 18:29

KM píše:Vzpomenete si na mě podruhé, až budete nastupovat po přestávce do JINÉ soupravy, než ze které jste slezli před přestávkou. Do roka a do dne.
to budou pro pražskou MHD smutné časy - jízdní doba se prodlouží minimálně o 2 minuty každým střídáním (nastavení sedačky trvá věčnost, to samé u zrcátek, převzetí vozu, sdělení co se děje na trati, ... a to ani nemluvím o povinostech řidiče co se nedělají - jako je okamžité podepsání vozové knihy, kontrola oprávnění k řízení) - já nemám nic proti střídaným přestávkám (naopak těším se až budou na linkách 9,10,..), ale všechno si nastavovat třeba 4x za den podle mě není řešení - to se dá dělat až bude všechno v elektrice - ne jako dneska kdy se 5 minut pereš se sedačkou, abys povolil dole šroub a mohl si jí dát nahoru (což je nezbytné pro bezpečnost provozu, jinak není vidět před tramvaj) nebo když 3x jdeš ven abys měl dobře nastavené zrcátko a viděl jak potřebuješ

a nezapomínej na některé pomalejší řidiče, kterým trvá vystřídání několik minut (než si přizpůsobí pracoviště k obrazu svému) a při tomhle "zlepšováku" jistě nebudou rychlejší - to se pak budou tvořit pěkné kolony a třeba z Anděla do Řep nebo na Barrandov budou jezdit tramvaje ještě častěji stylem 3 spolu a pak 10 minut nic

tak to by asi bylo všechno - je mi jasné, že jsi netrpělivě čekal co za problémy při aplikaci do praxe zase najdu, tak tě nemůžu zklamat :-)

Odpovědět