Příspěvek
od Karosák » 28.8.2018 16:23
Gab: Psal to tu i DavidD - u tramvaje stačí víceméně vyjmout podvozek, povolit matku a sejmout kolo. U 15T musíš odstrojit úplně všechno - motory, brzdové střadače, možná i ty chladicí rozvody.... nevím co ještě, také mi to bylo jen řečeno na podvozkárně a zkrátka jsem zřel, že kolo je to poslední, co se z toho dá sundat, takže to fakt nejde udělat ani na vozovně se zvedáky, ale musí to na podvozkárnu, která je rovněž zahlcena, jako celý ÚD.
Co se úprav týče o DE kolech nic nevím, ČB snad takovou paseku nezpůsobí, neb účinkuje na vnější obruči a nemá co utrhnout, max, vytvoří plochy, ale úprava regulace ČB již proběhla a dochází k poměrně měkkému přistání. Problémem je kroutící moment při rozjezdu a zastavování, kdy ta pružná vložka nezvládá takový krouťák přenášet z náboje na obruč a obráceně a utrhne - protočí se to. To snad měl trochu eliminovat nový SW na faceliftech, který v kritickém okamžiku krouťák omezuje. Také by mohlo pomoci při dobržďování si pomoci ČB, jako u tyri. Ale to je divoká karta, bo větší riziko ploch, hrozba opětovného zastavování "do zdi" nárůst spotřeby brzdových destiček, jejichž (ne) životnost je také želízkem v ohni.
Podotýkám, že nejsem od fochu, takže u mě si nestěžujte.