Orientační a informační systémy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Orientační a informační systémy
Tady to jede, koukám že Filip a MMMM se našli
Copa nato HoFinka?
-
Filip
Důrazně se musím zastat kolegy MMM a 9001 by byl první, co by řval, proč tam ta tramvaj stojí tak nesmyslně dlouho v zastávce Březiněveská DC (pokud by se chtěl dostat před 17).
Dispečink moc dobře zná taková místa, i např. Kubáň a přijde mi nedůstojné ptát se řidiče, proč jede pozdě o 70sekund, když moc dobře ví, že je tam SSZ a prostě to nevychází.
Z Kubáně jsem jednou odjížděl o 4 minuty pozdě jenom kvůli tomu, že dvě minuty přede mnou zatahovaly dvě tramvaje do vozovny. Jo to jsem už volal, neboť tvrdím, že volat budu až nad 3 minuty. Ale volat kvůli minutě ? Ať si to dispečeři vyřídí s tvůrci jízdních řádů, proč večer musí být 3 a 17 na cca stejný čas DC v Březiněveské a netahají do toho řidiče. Jiný případ je, když se pozdě vyjede třeba z Modřan nebo já nevím z Ďáblic, kde opravdu jinak není důvod k pozdnímu odjezdu (pokud nebyl pozdní příjezd do konečné, což opět vidí dispečer).
A jak správně píše MMM, tak já ve smyčce Březiněveská opravdu nevidím situaci na PK, takže vyjedu standardních cca 50 sekund před odjezdem tak, abych se v zastávce nezdržoval dlouho a pokud mi tam vlítne 17, tak s tím bohužel já nic nenadělám.
Dispečink moc dobře zná taková místa, i např. Kubáň a přijde mi nedůstojné ptát se řidiče, proč jede pozdě o 70sekund, když moc dobře ví, že je tam SSZ a prostě to nevychází.
Z Kubáně jsem jednou odjížděl o 4 minuty pozdě jenom kvůli tomu, že dvě minuty přede mnou zatahovaly dvě tramvaje do vozovny. Jo to jsem už volal, neboť tvrdím, že volat budu až nad 3 minuty. Ale volat kvůli minutě ? Ať si to dispečeři vyřídí s tvůrci jízdních řádů, proč večer musí být 3 a 17 na cca stejný čas DC v Březiněveské a netahají do toho řidiče. Jiný případ je, když se pozdě vyjede třeba z Modřan nebo já nevím z Ďáblic, kde opravdu jinak není důvod k pozdnímu odjezdu (pokud nebyl pozdní příjezd do konečné, což opět vidí dispečer).
A jak správně píše MMM, tak já ve smyčce Březiněveská opravdu nevidím situaci na PK, takže vyjedu standardních cca 50 sekund před odjezdem tak, abych se v zastávce nezdržoval dlouho a pokud mi tam vlítne 17, tak s tím bohužel já nic nenadělám.
- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ale prd zcela jných. VozKo je furt VozKo, ať už zastavíš ve smyčce, v Klapkově, v podsvětí nebo třeba na Proximě Centauri. To samý VozPa, Palmovka, Kotlářka, StaHl atd...MM-Mikulovsky píše:...l.18 a 53 zatahující na PA či l. 17 a 55 zatahující do KO přece právě zastavují pro výstup v občasných = FYZICKY ZCELA JINÝCH KONEČNÝCH ZASTÁVKÁCH/NÁSTUPIŠTÍCH NEŽ PRAVIDELNĚ...
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM: To co napíšu ti asi nedocvakne, ale zkusím to...
Když to vezmu ze svého pohledu šéfa týmu 9 lidí. Je to hodně o tom, jak to řekneš... Pokud jim to řekneš stylem, že to hlásíš podle předpisu a že požaduješ okamžité řešení, protože to je přece životně ohrožující provoz a uděláš k tomu scénu, tak bych se k tobě taky choval přesně podle předpisu...
2) A co že jim to vadí? Pochybuji, že by pánové na dispečinku si sami přidělávali práci "buzerací" řidičů... Ale ODPOVÍŠ MI konečně kdo jiný, kromě tebe z toho měl průser na výplatní pásce?
3) Tak máš vyjet o 90s dřív a ne o 60... Ty si porušil předpis o odjezdu... Máš oznámit pozdní odjezd z konečné a to si viděl minimálně minutu dopředu, protože si tu soupravu viděl a samozřejmě si veděl, že SSZ, ROV, IAD atd....
A schválně zkus uhádnout, kdyby tam seděl normální řidič, ne ty, dostal by takový kouř od PDT a nebo by tam byl lidštějí přístup? Smiř se s tím, že když ty jedeš podle papíru, bude to samé vyžadované od tebe...
Když to vezmu ze svého pohledu šéfa týmu 9 lidí. Je to hodně o tom, jak to řekneš... Pokud jim to řekneš stylem, že to hlásíš podle předpisu a že požaduješ okamžité řešení, protože to je přece životně ohrožující provoz a uděláš k tomu scénu, tak bych se k tobě taky choval přesně podle předpisu...
2) A co že jim to vadí? Pochybuji, že by pánové na dispečinku si sami přidělávali práci "buzerací" řidičů... Ale ODPOVÍŠ MI konečně kdo jiný, kromě tebe z toho měl průser na výplatní pásce?
3) Tak máš vyjet o 90s dřív a ne o 60... Ty si porušil předpis o odjezdu... Máš oznámit pozdní odjezd z konečné a to si viděl minimálně minutu dopředu, protože si tu soupravu viděl a samozřejmě si veděl, že SSZ, ROV, IAD atd....
A schválně zkus uhádnout, kdyby tam seděl normální řidič, ne ty, dostal by takový kouř od PDT a nebo by tam byl lidštějí přístup? Smiř se s tím, že když ty jedeš podle papíru, bude to samé vyžadované od tebe...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
9001: 1.) PDT obecně vadí, že jej moc "otravuji" - hlásím MNOU ZJIŠTĚNÉ (stane se, že si toho všimnu až tzv. poslední kolo) ZÁVADY NA TT jako např. odcizené (1x po upozornění cestujícího opomenutý starý/neplatný) ZJŘ, poškozené/ztracené DZ SOUVISEJÍCÍ S DOPRAVOU TRAM (dávající ji přednost, označující její zastávky)
toto vše (a ještě víc) v předpisech je, že se má hlásit PDT
2.) naráz jim bez varování začalo vadit, že jim řidiči včetně mne PŘEDEM nehlásili pozdní odjezdy z konečných - jak máme předem očekávat, že nás na odjezdu z obratiště provozní situace (pohyb ostatních ůčastníků provozu na PK jenž obratiště minimálně křižuje nebo chování cestujících) zdrží o 10 až 90 sekund proti toleranci +60s
3.) a jak mám odjet z nástupní zastávky pro jednu soupravu zároveň s jiným spojem, který ji má nácestnou, při vjezdu do ní přednost a po odjezdu toho předchozího vlaku z ní musím vyčkat odblokování ROV nalézající se v jejím prostoru = s kontakty ještě kousek před ní
(případně tato nemusela také správně či vůbec odblokovat pro následnou jízdu IAD za tou předchozí TRAM.)
2.) naráz jim bez varování začalo vadit, že jim řidiči včetně mne PŘEDEM nehlásili pozdní odjezdy z konečných - jak máme předem očekávat, že nás na odjezdu z obratiště provozní situace (pohyb ostatních ůčastníků provozu na PK jenž obratiště minimálně křižuje nebo chování cestujících) zdrží o 10 až 90 sekund proti toleranci +60s
3.) a jak mám odjet z nástupní zastávky pro jednu soupravu zároveň s jiným spojem, který ji má nácestnou, při vjezdu do ní přednost a po odjezdu toho předchozího vlaku z ní musím vyčkat odblokování ROV nalézající se v jejím prostoru = s kontakty ještě kousek před ní
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Takže přeloženo do řeči lidí...
PDT začal hlídat odjezdy stylem "Pane řidiči, proč jedete pozdě? Proč jste nám nevolal?" 99% řidičů řeklo, sry důvod xy a život šel dál...
Jenom jednou zavolali MM a už byl ohen na střeše...
Nevidíš náhodou problém v tom, že když je prudíš ty kvůli každému prdu, tak oni budou prudit tebe a když budou mluvit s tebou tak vytáhnou doslovný význam předpisu... aneb jak říkal už můj profesor na střední... Když budu chtít, tak Vás dostanu na čemkoli... To platí i v práci...
PDT začal hlídat odjezdy stylem "Pane řidiči, proč jedete pozdě? Proč jste nám nevolal?" 99% řidičů řeklo, sry důvod xy a život šel dál...
Jenom jednou zavolali MM a už byl ohen na střeše...
Nevidíš náhodou problém v tom, že když je prudíš ty kvůli každému prdu, tak oni budou prudit tebe a když budou mluvit s tebou tak vytáhnou doslovný význam předpisu... aneb jak říkal už můj profesor na střední... Když budu chtít, tak Vás dostanu na čemkoli... To platí i v práci...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Právě, že (jak jsem uved) PDT začal bez předešlého varování (= upozornění, že požaduje oznamovat pozdní odjezdy z konečné, které jaksi řidič z provozních důvodů nedokáže často předem správně odhadnout - pro "nevypočitatelný" cyklus SSZ, bránění odjezdu/zavření dveří dobíhající skupinou cestujících atd.) volat řidičům s dotazy "Proč jste odjel z konečné X o víc jak Y sekund/minut pozdě a proč jste nám to neoznámil?"9001 píše:MM: A byl někdo za pozdní odjezd potrestaný nebo PDT zavolal ve stylo "Co se děje?" V pořádku...
A to jsme tu již tehdy řešili - včetně toho, že mé vysvětlení blokováním mé nástupní zastávky Březiněveská DC spojem l.17, kterému jsem musel při vjezdu do zastávky dát (dle DZ) přednost NEUZNAL
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM: A byl někdo za pozdní odjezd potrestaný nebo PDT zavolal ve stylo "Co se děje?" V pořádku...
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
dovoluji si upřesnit - nehlásil jsem OO ani jeden svůj pozdní odjezd z konečné, ale SPOR S PDT O OPRÁVNĚNOST DŮVODU JEDNOHO MÉHO POZDNÍHO ODJEZDU Z KONEČNÉ (NAVÍC PŘED STŘÍDÁNÍM - ASI SCHVÁLNĚ SE BUDU ZDRŽOVAT, KDYŽ MI TO ŽÁDNOU DRUHOU STRAVENKU "NEHODÍ"Petrpes píše:Filip: Ty už jsi jak Milan... Ty jsi byl kvůli své orientaci na odborech? MMM jim také hlásí všechno, např. když odjede pozdě z konečné
Kdo jiný než OO má řešit spor(y) svých členů se zaměstnavatelem
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No musím ti poblahopřát, že jsi ten rozum konečně dostal... 
Z Milana už je pankrácká buňka zcela mimo
Z Milana už je pankrácká buňka zcela mimo
-
Filip
Kvůli inverzi při zatažení jsem opravdu na odborech nebyl. Používám zdravý rozum.Petrpes píše:Filip: Ty už jsi jak Milan... Ty jsi byl kvůli své orientaci na odborech? MMM jim také hlásí všechno, např. když odjede pozdě z konečné
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Filip: Ty už jsi jak Milan... Ty jsi byl kvůli své orientaci na odborech? MMM jim také hlásí všechno, např. když odjede pozdě z konečné 
- Bába Foutéř
- Šťoura
Ano, stížnosti organizace ROPID například na použití inverze u zatahujících vlaků do vozovny Motol nejsou zz říše bájí...9001 píše:A podstatná věc?
Šlape za to někdo po Vás? Pokud prudí jenom Milana, tak to chápu...
-
Filip
Od toho máme odbory. A naštěstí fungující odbory.9001 píše:To se mi na DP prostě líbí![]()
![]()
Do krve se hádají o tom jestli má být nemá být inverze, ale aby řešili opravdu podstatné věci, které podstatně ovlinují řidiče to ne
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To se mi na DP prostě líbí
Do krve se hádají o tom jestli má být nemá být inverze, ale aby řešili opravdu podstatné věci, které podstatně ovlinují řidiče to ne