Samozřejmě, jestli jsi to myslel jako, že to dělají omylem tak se omlouvám.DavidD píše:Ale ti to dělaj naschvál i já jako malej jsem to v KT dělal..
Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
admirak
-
admirak
Tak to bych neřek, vidím denně jak to dělaj jak v kloubových autobusech, tak i v KT8D5R.N2P i ve 14T... Samozřejmě to dělají děti školního věku...DavidD píše:Ale oni se to rychle naučí, uvidíš.Prostě si všimnou, že se to vyklání.Taky každej ví, že se ten půlkruh na zemi otáči a nikdo si nestoupne jednou nohou na půlkruh a druhou na normální zem.
Ale oni se to rychle naučí, uvidíš.Prostě si všimnou, že se to vyklání.Taky každej ví, že se ten půlkruh na zemi otáči a nikdo si nestoupne jednou nohou na půlkruh a druhou na normální zem.P_V píše:No jo, ale ten šok, zejména když je to dítě. Kdo má dítě nebo ho hlídá, bude to vnímat jinak, stejně jako to děcko které nečeká útok zdivočelé stěny.
No jo, ale ten šok, zejména když je to dítě. Kdo má dítě nebo ho hlídá, bude to vnímat jinak, stejně jako to děcko které nečeká útok zdivočelé stěny.DavidD píše:Ale no tak pánové, nenafukujte to tolik. Ten kloub nikoho zranit nemůže, maximálně to bude pro toho cestujícího nepříjemné.No a tak jednou to zkusí a zmáčkne ho to a podruhý tam nevleze a nebo mu to vadit nebude a stoupne si tam znovu.
Rozhodne to neni na nejake vazne zraneni. Ale neprijemne to muze byt docela dost.DavidD píše:Ale no tak pánové, nenafukujte to tolik. Ten kloub nikoho zranit nemůže, maximálně to bude pro toho cestujícího nepříjemné.No a tak jednou to zkusí a zmáčkne ho to a podruhý tam nevleze a nebo mu to vadit nebude a stoupne si tam znovu.
Jinak jsem se cestou domu podival, jak to maji udelane Citadisy - maji "harmoniku" i zevnitr.
Ale no tak pánové, nenafukujte to tolik. Ten kloub nikoho zranit nemůže, maximálně to bude pro toho cestujícího nepříjemné.No a tak jednou to zkusí a zmáčkne ho to a podruhý tam nevleze a nebo mu to vadit nebude a stoupne si tam znovu.Honza Šlehofer píše:V Plzni už jsem viděl jak se tam jedna holčička toho dost polekala a její babička pak dost histerčila na celou tramvaj.
Viděl jsem i kluky, kteří se tam jako by nechali mačkat, že bude sranda. Naštěstí je to moc nemačkalo, nebo nezalezli daleko, ale dobrej pocit jsem z toho neměl.
O žádném zranení nevím, ale ani u těch Aster mi to nepřijde pro ty děti úplně bezpečné, protože si do toho kloubu stoupají dost často.
- Honza Šlehofer
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V Plzni už jsem viděl jak se tam jedna holčička toho dost polekala a její babička pak dost histerčila na celou tramvaj.
Viděl jsem i kluky, kteří se tam jako by nechali mačkat, že bude sranda. Naštěstí je to moc nemačkalo, nebo nezalezli daleko, ale dobrej pocit jsem z toho neměl.
O žádném zranení nevím, ale ani u těch Aster mi to nepřijde pro ty děti úplně bezpečné, protože si do toho kloubu stoupají dost často.
- Karotka
- Uživatel
Ale v těch autobusech to bylo... přesně "Nepřidržujte se dveří, nebezpečí úrazu".Absolut píše:Nenapadne. Je tam totiž jasně poznat, že je to mezera mezi jednou a druhou zábranou. Samozřejmě, abych nehaněl jen 14T, v KT8 se Ti taky může stát, že si skřípneš ruku při držení u měchu.
Vidíš, v autobusech by klidně mohlo být všude napsané neopírejte se o dveře, pozor na skřípnutí dveřmi apod. Jenže některé věci prostě lověku dojdou. Nikoho nenapadne se cpát v B741 do té mezírky mezi zábradlíčkem v článku a na točně, ale ve 14T to vypadá v přímé jako bezpečné místo k stání.
Pojď se svézt 14T a uvěříš
Pravda, upozornění by mohlo být všude... třeba na krytech pohonu dveří T3 (jau, moje lebka).
Dokonce jsem jednou viděl někoho, jak se drží toho úhelníku nahoře na křídle dveří - ve strašnickém voze, takže spíš "uhelníku"
Ale zpět ke 14T - podle mě taky záleží na tom, jak je měch poddajný. Figurant ho sice stlačí, ale celým tělem. Kdyby tam strčil jen hlavu, možná by to bylo méně příjemné.
MOp píše:Pokud to dobře chápu, celý problém se točí kolem této možnosti stoupnut í si k tyči - díky jednomu nejmenovanému figurantovi, máte možnost si prohlédnout, jak to vypadá.
Zdá se mi, že je celá aféra trošku nafouknutá. Pakliže se tam takto člověk či dítě vmáčkne, v oblouku se jen mírně zvýší tlak na tělo a zároveň dojde silou k ´zatlačení´ měchu dozadu. Takže vždy tam je místo. Osobně jsem to zkoušel..
1) byl tam figurant i při projíždění oblouku r=20m?
2) dítě je citlivější
3) jak byste reagovali vy a vaše dcerka, kdyby ji nečekaně začalo něco velkého jakoby drtit?
Přesně to jsem chtěl napsat, jen jsem byl líný to popisovat, tak jsem čekal až to tu někdo napíšeMOp píše:Pokud to dobře chápu, celý problém se točí kolem této možnosti stoupnut í si k tyči - díky jednomu nejmenovanému figurantovi, máte možnost si prohlédnout, jak to vypadá.
Zdá se mi, že je celá aféra trošku nafouknutá. Pakliže se tam takto člověk či dítě vmáčkne, v oblouku se jen mírně zvýší tlak na tělo a zároveň dojde silou k ´zatlačení´ měchu dozadu. Takže vždy tam je místo. Osobně jsem to zkoušel..
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to dobře chápu, celý problém se točí kolem této možnosti stoupnut í si k tyči - díky jednomu nejmenovanému figurantovi, máte možnost si prohlédnout, jak to vypadá.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
mechurav píše:já to ale nemyslel takhle...
Odpověď napsal třeba teď adam_r. Asi jiná konstrukce a vzdálenost. Třeba i větší poloměr oblouků v Praze?.. Daly by se určitě vymyslet i jiné... A proč až teď? Třeba proto, že je to otázkou času, než se něco takového stane? Stejně tak je otázkou času než se něco takového stane zas a dalo by se také ptát kolikrát už se něco takového stalo? Kdyby u toho někdo zdejší nebyl a nenapsal, ani o tom (zas) nikdo neví... Určitě už se něco takového stalo v menší míře (nic vážného) nesčetněkrát a jde jen o to, kam až to může zajít..
Na 03T to vypada takhle: http://bmhd.goo.cz/foto.php?i-1809int_ma:20050614Jabberwocky píše:Lepší fotka: http://www.prazsketramvaje.cz/obrazky/v ... 11-175.jpg
Jestli jsem si toh dobre vsimnul, tak je v 03T vic mista mezi tyci a mechem. Navic tim, ze je tyc rovna, tak to spis nekoho vytlaci ven z toho prostoru. Na 14T je tyc zatocena "spatnym smerem" a tim padem to chyta "jakoby do pasti".
Bohuzel 14T jsem nejel a ted se muzu podivat akorat jak je to udelane v Citadisu.
já to ale nemyslel takhle...ale tak, že tam to dítě podle vás může vlézt i v jiných městech a že si na to nikdo nestěžuje ani nepoukazujea psal jsem se, proč tomu tak je. a dostal jsem odpověď, že někde to povolí a někde ne, ale na to kde je to povolený jsem se neptal. psal jsem se na to, kolik lidí to zmáčkne v jedné Astře za 9 let provozu a kolik lidí to zabilo jak jste tu psaliPaulie píše:To bych sem vůbec nepletl. Když se podíváte trochu ke konkurenci ve stavebnictví, tak vám každý úřad v republice, kolikrát i různé MČ v jednom městě (ne)povolí něco jiného. Je to sice špatně, ale je to tak. V tomto případě by to podle mě nemělo být povoleno nikde, stalo se, což nemusí být vždy dobře. Natož zahraničí, tam mají svoje normy a ty mne po pravdě ani nezajímají, ty ať si hrají na svém písečku.