No omlouvat se nikomu rozhodně nemusíš...admirak píše:Samozřejmě, jestli jsi to myslel jako, že to dělají omylem tak se omlouvám.
Myslel jsem to tak, že si tam stoupnou neumyslně...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Tak to bych neřek, vidím denně jak to dělaj jak v kloubových autobusech, tak i v KT8D5R.N2P i ve 14T... Samozřejmě to dělají děti školního věku...DavidD píše:Ale oni se to rychle naučí, uvidíš.Prostě si všimnou, že se to vyklání.Taky každej ví, že se ten půlkruh na zemi otáči a nikdo si nestoupne jednou nohou na půlkruh a druhou na normální zem.
Ale oni se to rychle naučí, uvidíš.Prostě si všimnou, že se to vyklání.Taky každej ví, že se ten půlkruh na zemi otáči a nikdo si nestoupne jednou nohou na půlkruh a druhou na normální zem.P_V píše:No jo, ale ten šok, zejména když je to dítě. Kdo má dítě nebo ho hlídá, bude to vnímat jinak, stejně jako to děcko které nečeká útok zdivočelé stěny.
No jo, ale ten šok, zejména když je to dítě. Kdo má dítě nebo ho hlídá, bude to vnímat jinak, stejně jako to děcko které nečeká útok zdivočelé stěny.DavidD píše:Ale no tak pánové, nenafukujte to tolik. Ten kloub nikoho zranit nemůže, maximálně to bude pro toho cestujícího nepříjemné.No a tak jednou to zkusí a zmáčkne ho to a podruhý tam nevleze a nebo mu to vadit nebude a stoupne si tam znovu.
Rozhodne to neni na nejake vazne zraneni. Ale neprijemne to muze byt docela dost.DavidD píše:Ale no tak pánové, nenafukujte to tolik. Ten kloub nikoho zranit nemůže, maximálně to bude pro toho cestujícího nepříjemné.No a tak jednou to zkusí a zmáčkne ho to a podruhý tam nevleze a nebo mu to vadit nebude a stoupne si tam znovu.
Ale no tak pánové, nenafukujte to tolik. Ten kloub nikoho zranit nemůže, maximálně to bude pro toho cestujícího nepříjemné.No a tak jednou to zkusí a zmáčkne ho to a podruhý tam nevleze a nebo mu to vadit nebude a stoupne si tam znovu.Honza Šlehofer píše:V Plzni už jsem viděl jak se tam jedna holčička toho dost polekala a její babička pak dost histerčila na celou tramvaj.
Viděl jsem i kluky, kteří se tam jako by nechali mačkat, že bude sranda. Naštěstí je to moc nemačkalo, nebo nezalezli daleko, ale dobrej pocit jsem z toho neměl.
O žádném zranení nevím, ale ani u těch Aster mi to nepřijde pro ty děti úplně bezpečné, protože si do toho kloubu stoupají dost často.
Ale v těch autobusech to bylo... přesně "Nepřidržujte se dveří, nebezpečí úrazu".Absolut píše:Nenapadne. Je tam totiž jasně poznat, že je to mezera mezi jednou a druhou zábranou. Samozřejmě, abych nehaněl jen 14T, v KT8 se Ti taky může stát, že si skřípneš ruku při držení u měchu.
Vidíš, v autobusech by klidně mohlo být všude napsané neopírejte se o dveře, pozor na skřípnutí dveřmi apod. Jenže některé věci prostě lověku dojdou. Nikoho nenapadne se cpát v B741 do té mezírky mezi zábradlíčkem v článku a na točně, ale ve 14T to vypadá v přímé jako bezpečné místo k stání.
Pojď se svézt 14T a uvěříš
MOp píše:Pokud to dobře chápu, celý problém se točí kolem této možnosti stoupnut í si k tyči - díky jednomu nejmenovanému figurantovi, máte možnost si prohlédnout, jak to vypadá.
Zdá se mi, že je celá aféra trošku nafouknutá. Pakliže se tam takto člověk či dítě vmáčkne, v oblouku se jen mírně zvýší tlak na tělo a zároveň dojde silou k ´zatlačení´ měchu dozadu. Takže vždy tam je místo. Osobně jsem to zkoušel..
Přesně to jsem chtěl napsat, jen jsem byl líný to popisovat, tak jsem čekal až to tu někdo napíšeMOp píše:Pokud to dobře chápu, celý problém se točí kolem této možnosti stoupnut í si k tyči - díky jednomu nejmenovanému figurantovi, máte možnost si prohlédnout, jak to vypadá.
Zdá se mi, že je celá aféra trošku nafouknutá. Pakliže se tam takto člověk či dítě vmáčkne, v oblouku se jen mírně zvýší tlak na tělo a zároveň dojde silou k ´zatlačení´ měchu dozadu. Takže vždy tam je místo. Osobně jsem to zkoušel..
mechurav píše:já to ale nemyslel takhle...
Na 03T to vypada takhle: http://bmhd.goo.cz/foto.php?i-1809int_ma:20050614Jabberwocky píše:Lepší fotka: http://www.prazsketramvaje.cz/obrazky/v ... 11-175.jpg