to se jen na dispecinku asi nekomu moc libily me fotky..Markýz píše: Vyhánění "škodováka" z kabiny mi připadá jako dobrý kocourkov
holt dej funkci...
Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
MOp
Já to nemyslel ve zlém vůči řidiči (tedy možná přímo Vám) - ale cestující nejblíž sloupku k předním dveřím vykročili najisto hned.Pavela píše:To nebylo slovíčko, ale konflikt - hrubá výtka, že byl předtím pracovník Škody v kabině řidiče a pracoval... A v takových situacích se pak stane, že člověk zapomene otevřít dveře...
.
Vyhánění "škodováka" z kabiny mi připadá jako dobrý kocourkov
holt dej funkci...
Už se tu někdo ptal na slepce - jak je to s nimi? Je na ně nějak pamatováno? (třeba nějaký zvukový signál u nástupních dveří přidružený k obvyklému hlášení, jaká linka zrovna přijela?)
To je š/ŠkodaPetr píše:Bohužel by to byl asi problém. Nezaměnuj, prosím, podobu zásobníků písku s tím, co znáš z tramvají typu T - s ohledem na pneumatické pískovače je úplně jiné uspořádání zásobníku, přístup k brzdám by se také pod jedno sedadlo nevešel, k následnému ovládání je potřeba dost prostoru
dvere
Tak dneska sem jel zase 14T a nevim jestli ste si toho taky vsimli, ale ty dvere fungujou divne.. Krome toho ze vrzou se mi pri me ceste z Tesnova na Palmovku dvakrat stalo, ze se neotevrely zvolene dvere... Jednou ctvrte a jednou posledni... Jo a taky mela zpozdeni cca 6 minut - to je opravdu neudrzitelny stav - na Palmovce uz bylo v dohledu dalsi KT na 3... Takze zrychlit...
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel by to byl asi problém. Nezaměnuj, prosím, podobu zásobníků písku s tím, co znáš z tramvají typu T - s ohledem na pneumatické pískovače je úplně jiné uspořádání zásobníku, přístup k brzdám by se také pod jedno sedadlo nevešel, k následnému ovládání je potřeba dost prostoru8750 píše:Když tam jsou jen zásobníky písku a přístup k ovládání brzd, tak by snad šlo udělat uspořádání sedadel 1+1 (sedadla standardně u oken) a vešla by se tam ještě spooousta stojících kaštanů.
Když tam jsou jen zásobníky písku a přístup k ovládání brzd, tak by snad šlo udělat uspořádání sedadel 1+1 (sedadla standardně u oken) a vešla by se tam ještě spooousta stojících kaštanů.Petr píše:Lavice se sedadly je výklopná, neboť pod nimi je přístup k ovládání brzd na podvozích a zásobníky písku. Kdyby tam ten "parapet" nebyl, nebylo by kam sedadla zdvihnout, s ohledem na to, že se vyklapují nahoru i se sedákem, směrem k oknu
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Lavice se sedadly je výklopná, neboť pod nimi je přístup k ovládání brzd na podvozích a zásobníky písku. Kdyby tam ten "parapet" nebyl, nebylo by kam sedadla zdvihnout, s ohledem na to, že se vyklapujá nahoru i se sedákem, směrem k oknuJelen 80.188.53.59 píše:Můžu mít technický dotaz? Proč jsou v krajních článcích sedadla posunutá blíž ke středu a za nimi je tak 20 cm plastového „parapetu“. Aby se tam substrát tolik necpal kvůli snížení zatížení článku? Jinak doufám že mizerné slícování vnitřního obložení (zvlášť zadní čelo) je díky tomu, že to je prototyp a u dalších už to bude lepší. Poršetra je pokrok, ale nejsem si jist, jestli tím úplně nejlepším směrem, ještě by to chtělo trochu domyslet...
-
Pavela
Já to čekal o dost horší a touto cestou musím cestující pochválit, že si v naprosté většině všímají. O "dobývání" opravdu nejde.Markýz píše: Někteří cestující asi méně - do předních dveří se dobývali častěji, než bych čekal.
To nebylo slovíčko, ale konflikt - hrubá výtka, že byl předtím pracovník Škody v kabině řidiče a pracoval... A v takových situacích se pak stane, že člověk zapomene otevřít dveře...Markýz píše: Jen na zastávce Těšnov, když řidič musel ven na slovíčko s nějakým dispečerem, nahrnul se do předních dveří celý zástup lidí ze zastávky.
Nejednalo se o kočárek, ale o invalidní vozík. Kvůli kočárkům není třeba plošinu vyklápět.Markýz píše: Jinak na VN nastupoval jeden kočárek a řidič mu k tomu účelu sklopil plošinu. Moc času to nezabralo, ale zajímalo by mě, jestli se v běžném provozu bude plošina vyklápět kvůli každému kočárku, nebo jen kvůli vozíčkářům.
Já myslim, že je to jednoduché. To proto, aby se tam mohly dát truhlíky s kytkamaJelen 80.188.53.59 píše:.... Proč jsou v krajních článcích sedadla posunutá blíž ke středu a za nimi je tak 20 cm plastového „parapetu“. ....
-
Jelen 80.188.53.59
Můžu mít technický dotaz? Proč jsou v krajních článcích sedadla posunutá blíž ke středu a za nimi je tak 20 cm plastového „parapetu“. Aby se tam substrát tolik necpal kvůli snížení zatížení článku? Jinak doufám že mizerné slícování vnitřního obložení (zvlášť zadní čelo) je díky tomu, že to je prototyp a u dalších už to bude lepší. Poršetra je pokrok, ale nejsem si jist, jestli tím úplně nejlepším směrem, ještě by to chtělo trochu domyslet... 
- Petr
- Provozovatel
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel nemám oba vozy focené vedle sebe, zatím to prostě nevyšlo, jen za sebou, nebo každý zvlášť, tak znovu 9112 extraSirka píše:Dovolim si narušit načaté rozhovory, ale už asi půl hodiny hledám fotku T14 dokazující, že jsou oba vozy ve voz. Motol (nejedná se o fotku, kde jsou za sebou - viz pár dní zpět), může někdo zopakovat odkaz (myslim, že měla čelní orientaci č. 89)? Díky
- Karotka
- Uživatel
Ten leták je podle mě úplně zbytečnej ... do předních dveří se stejně budou rvát takové typy, co nečtou ani teploměry, natožpak jízdní řády, tím méně cedulky na dveřích, a letáky už vůbec.Pepa píše:Jo dnes byly i v deníku Metro na stránce DPP. Tady je vidět inteligence substrátu, že jim nestačí cedulka na dveří a musí se jim ještě tisknout leták...