Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
Markýz
- Uživatel
Příspěvek
od Markýz » 01.2.2006 18:47
Pavela píše:To nebylo slovíčko, ale konflikt - hrubá výtka, že byl předtím pracovník Škody v kabině řidiče a pracoval... A v takových situacích se pak stane, že člověk zapomene otevřít dveře...
.
Já to nemyslel ve zlém vůči řidiči (tedy možná přímo Vám) - ale cestující nejblíž sloupku k předním dveřím vykročili najisto hned.
Vyhánění "škodováka" z kabiny mi připadá jako dobrý kocourkov

holt dej funkci...
Už se tu někdo ptal na slepce - jak je to s nimi? Je na ně nějak pamatováno? (třeba nějaký zvukový signál u nástupních dveří přidružený k obvyklému hlášení, jaká linka zrovna přijela?)
-
8750
- Uživatel
Příspěvek
od 8750 » 01.2.2006 18:37
Petr píše:Bohužel by to byl asi problém. Nezaměnuj, prosím, podobu zásobníků písku s tím, co znáš z tramvají typu T - s ohledem na pneumatické pískovače je úplně jiné uspořádání zásobníku, přístup k brzdám by se také pod jedno sedadlo nevešel, k následnému ovládání je potřeba dost prostoru
To je š/Škoda

Co to je ten ,,pneumatický pískovač?"
-
8729
- Uživatel
Příspěvek
od 8729 » 01.2.2006 18:12
Tak dneska sem jel zase 14T a nevim jestli ste si toho taky vsimli, ale ty dvere fungujou divne.. Krome toho ze vrzou se mi pri me ceste z Tesnova na Palmovku dvakrat stalo, ze se neotevrely zvolene dvere... Jednou ctvrte a jednou posledni... Jo a taky mela zpozdeni cca 6 minut - to je opravdu neudrzitelny stav - na Palmovce uz bylo v dohledu dalsi KT na 3... Takze zrychlit...
-
Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Petr » 01.2.2006 18:11
8750 píše:Když tam jsou jen zásobníky písku a přístup k ovládání brzd, tak by snad šlo udělat uspořádání sedadel 1+1 (sedadla standardně u oken) a vešla by se tam ještě spooousta stojících kaštanů.
Bohužel by to byl asi problém. Nezaměnuj, prosím, podobu zásobníků písku s tím, co znáš z tramvají typu T - s ohledem na pneumatické pískovače je úplně jiné uspořádání zásobníku, přístup k brzdám by se také pod jedno sedadlo nevešel, k následnému ovládání je potřeba dost prostoru
-
8750
- Uživatel
Příspěvek
od 8750 » 01.2.2006 17:21
Petr píše:Lavice se sedadly je výklopná, neboť pod nimi je přístup k ovládání brzd na podvozích a zásobníky písku. Kdyby tam ten "parapet" nebyl, nebylo by kam sedadla zdvihnout, s ohledem na to, že se vyklapují nahoru i se sedákem, směrem k oknu
Když tam jsou jen zásobníky písku a přístup k ovládání brzd, tak by snad šlo udělat uspořádání sedadel 1+1 (sedadla standardně u oken) a vešla by se tam ještě spooousta stojících kaštanů.
-
Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Petr » 01.2.2006 16:59
Jelen 80.188.53.59 píše:Můžu mít technický dotaz? Proč jsou v krajních článcích sedadla posunutá blíž ke středu a za nimi je tak 20 cm plastového „parapetu“. Aby se tam substrát tolik necpal kvůli snížení zatížení článku? Jinak doufám že mizerné slícování vnitřního obložení (zvlášť zadní čelo) je díky tomu, že to je prototyp a u dalších už to bude lepší. Poršetra je pokrok, ale nejsem si jist, jestli tím úplně nejlepším směrem, ještě by to chtělo trochu domyslet...

Lavice se sedadly je výklopná, neboť pod nimi je přístup k ovládání brzd na podvozích a zásobníky písku. Kdyby tam ten "parapet" nebyl, nebylo by kam sedadla zdvihnout, s ohledem na to, že se vyklapujá nahoru i se sedákem, směrem k oknu
-
Pavela
Příspěvek
od Pavela » 01.2.2006 16:04
Markýz píše:
Někteří cestující asi méně - do předních dveří se dobývali častěji, než bych čekal.
Já to čekal o dost horší a touto cestou musím cestující pochválit, že si v naprosté většině všímají. O "dobývání" opravdu nejde.
Markýz píše:
Jen na zastávce Těšnov, když řidič musel ven na slovíčko s nějakým dispečerem, nahrnul se do předních dveří celý zástup lidí ze zastávky.
To nebylo slovíčko, ale konflikt - hrubá výtka, že byl předtím pracovník Škody v kabině řidiče a pracoval... A v takových situacích se pak stane, že člověk zapomene otevřít dveře...
Markýz píše:
Jinak na VN nastupoval jeden kočárek a řidič mu k tomu účelu sklopil plošinu. Moc času to nezabralo, ale zajímalo by mě, jestli se v běžném provozu bude plošina vyklápět kvůli každému kočárku, nebo jen kvůli vozíčkářům.
Nejednalo se o kočárek, ale o invalidní vozík. Kvůli kočárkům není třeba plošinu vyklápět.
-
pawel
- Uživatel
Příspěvek
od pawel » 01.2.2006 15:43
není to náhodou právě qůli podvozkům?

-
Zdeněk
- Uživatel
Příspěvek
od Zdeněk » 01.2.2006 15:34
Jelen 80.188.53.59 píše:.... Proč jsou v krajních článcích sedadla posunutá blíž ke středu a za nimi je tak 20 cm plastového „parapetu“. ....
Já myslim, že je to jednoduché. To proto, aby se tam mohly dát truhlíky s kytkama

, ale vážně. Taky mi to přijde divný. A ten kousek by hodně pomohl průchodu cestujicích.
-
Jelen 80.188.53.59
Příspěvek
od Jelen 80.188.53.59 » 01.2.2006 13:57
Můžu mít technický dotaz? Proč jsou v krajních článcích sedadla posunutá blíž ke středu a za nimi je tak 20 cm plastového „parapetu“. Aby se tam substrát tolik necpal kvůli snížení zatížení článku? Jinak doufám že mizerné slícování vnitřního obložení (zvlášť zadní čelo) je díky tomu, že to je prototyp a u dalších už to bude lepší. Poršetra je pokrok, ale nejsem si jist, jestli tím úplně nejlepším směrem, ještě by to chtělo trochu domyslet...

-
Neral
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Neral » 01.2.2006 13:30
Phabbey píše:Koukám, že se zavádí nová historická linka 98 pro nezvedená nízkopodlažní vozidla (nic proti 14T)

To by byla spíš linka pro RT6..

-
Phabbey
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Phabbey » 01.2.2006 9:38
Petr píše:Bohužel nemám oba vozy focené vedle sebe, zatím to prostě nevyšlo, jen za sebou, nebo každý zvlášť, tak znovu 9112 extra
Koukám, že se zavádí nová historická linka 98 pro nezvedená nízkopodlažní vozidla (nic proti 14T)

-
Petr
- Provozovatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Petr » 01.2.2006 9:01
Sirka píše:Dovolim si narušit načaté rozhovory, ale už asi půl hodiny hledám fotku T14 dokazující, že jsou oba vozy ve voz. Motol (nejedná se o fotku, kde jsou za sebou - viz pár dní zpět), může někdo zopakovat odkaz (myslim, že měla čelní orientaci č. 89)? Díky
Bohužel nemám oba vozy focené vedle sebe, zatím to prostě nevyšlo, jen za sebou, nebo každý zvlášť, tak znovu 9112 extra
-
Karotka
- Uživatel
Příspěvek
od Karotka » 31.1.2006 23:30
Pepa píše:Jo dnes byly i v deníku Metro na stránce DPP. Tady je vidět inteligence substrátu, že jim nestačí cedulka na dveří a musí se jim ještě tisknout leták...
Ten leták je podle mě úplně zbytečnej ... do předních dveří se stejně budou rvát takové typy, co nečtou ani teploměry, natožpak jízdní řády, tím méně cedulky na dveřích, a letáky už vůbec.
-
Neral
- Uživatel
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Neral » 31.1.2006 23:28
Petr píše:Vedle sebe je zatím bohužel nemám, ale za sebou ano
Díky, dobrá fotka. Těším se, až budou i vedle sebe... a samozřejmě až jich bude víc než dvě.
BTW ta fotka mi hned připomněla RT6 stojící na Pankráci. Jen doufejme, že tím podobnost končí.