Možná by stálo za to udělat něco aby se nezamlžoval celý vůz.Kočí píše:Hmm a mělo by se taky něco u BUSE vymyslet, aby nedocházelo k zamlžování čelních skel. Vždycky, když je změna teploty nebo veliký liják, tak to bývá dost často vidět
Orientační a informační systémy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
gabuliatko
- Uživatel
Re:
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Orientační a informační systémy
Jo, ale zase si uprostřed hezky hejkne.Karosák píše:Wow! Byla přehraná zastávka Zborov -SD, takže Dáša se už na divadlo neptá, ale informuje s řádnou intonací
Moje maličkost vedle stížnosti na toto téma zde na fóru poslala souběžně 13. 8. podnět i na DPP a v rychlé odpovědi přišlo, že "Nahrávka bude změněna při příští změně dat, nejpozději k 1. 9. 2014". Jsem rád, že to vyšlo!Karosák píše:Wow! Byla přehraná zastávka Zborov -SD, takže Dáša se už na divadlo neptá, ale informuje s řádnou intonací
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Wow! Byla přehraná zastávka Zborov -SD, takže Dáša se už na divadlo neptá, ale informuje s řádnou intonací 
Za nejlepší hlášení v metru doteď považuji linku C tak do roku 2004.
Já si myslím, že problém není v kvalitě původní nahrávky. Ta bude udělaná ve studiu a kmitočtově je jistě OK. Problém asi vznikl až při převzorkování do hlásiče metra. Nejkvalitnější hlášení tak dnes mívá paradoxně Ečs a i původní kazety zněly líp.P_V píše:To by bylo přínosné, už by nebyla ta 'taroměfká, pšíští haftáfka můftek.
I když tedy... ono to nebude jen nekvalitou nahrávky. Paní Lavičková má občas méně výrazné sykavky i v reálu. Ale to se dá ohlídat.
To by bylo přínosné, už by nebyla ta 'taroměfká, pšíští haftáfka můftek.
I když tedy... ono to nebude jen nekvalitou nahrávky. Paní Lavičková má občas méně výrazné sykavky i v reálu. Ale to se dá ohlídat.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
U metra bývá jiný přístup. Vycházející z toho, že těch hlášení zas tolik není. Tam bych si dokonce tipnul, že by se možná mohla namluvit znovu celá linka A.
Asi před měsícem jsem náhodou viděl pořad Sejdeme se na Cibulce na Barrandově a zrovna tam bylo osazenstvo "hlasů" OIS - Knop, Tomáš Černý (MC) a Světlana Lavičková (MA) a právě poslední jmenovaná tam moderátorovi "vyprávěla" nové stanice na A, vždy si k tomu řekla i to "příští stanice", myslím že i zmiňovala, že to tak ve studiu také dělá.Martin Šubrt píše:Nahrávání nových zastávek. Jako to se ta paní platí od písmenka. Přece pobyt v nahrávacím studiu by byl úplně stejný, jen by nenahrála slovo "Odborů", ale sousloví "Příští zastávka Odborů".
Koho by to zajímalo, tak za dvacku se dá koupit týdenní předplatné do archivu Barrandova a tenhle díl se vysílal někdy 20-21. 6. 2014. Na připomínku, že hlas na áčku zní ponuře paní Lavičková odpověděla, že se těší na hlášení "Nemocnice Motol... Konečná stanice."
- Bobik
- Uživatel
Jo, ták, tak to jo. 
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ne, ten bílý proužek dole. No neříkám, že je to díra do světa, ale třeba tam bývají vypsané aktuální OR, což není k zahození. Jenže protože ten řádek je občas dlouhý a běhá pomalu, nebylo často možno si ho přečíst, protože Ti s odjezdama a zobrazením "moudré rady" zmizel. Teď jede dole pořád. Drobnost, ale mě to prudilo 
- Bobik
- Uživatel
Vychytávku čeho? Aby sis přečetl veledůležitý text o tom, že lidi si choděj jak chtěj a zaměstnavatel ti tedy doporučuje užití zvonku? Nebo podobný důležitý moudra, jako abys dával pozor a nevrážel do kolegů před sebou? Případně že na podzim padá listí a tedy to klouže v množství větším než malém?
To mě spíš sejří, že že je tam "půlhodinka reklam", aby to na tři vteřiny přebliklo na odjezdy a zase skočili reklamy, takže ve výsledku stejně vím prd kdy mi co jede.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pozor, sw úpravou monitorů na výpravnách došlo k tomu, že dolní běžící informační řádek je viditelný stále, nikoliv jen při zobrazené mapě sítě. Divím se, že se tím někdo v dnešní době zaobíral. Ale mě to potěšilo, pro přečtení obsahu už tam nemusím trávit věčnost a zrovna když měla přijít ta stěžejní část textu, přebliklo to na odjezdy. Já děkuji za vychytávku.
Copak to tu máme za zlepšovák - symbol "@", který léta letoucí značí, že ten který spoj jede dál než ostatní, se najednou použije pro spoje, které končí dřív?
http://jrportal.dpp.cz/DataFTP/JRPortal ... 3_12)Z.pdf
http://jrportal.dpp.cz/DataFTP/JRPortal ... 3_12)Z.pdf
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak tohle tu ještě v rámci šotoušství nezaznělokruťák píše:Moje řeč, takto to samozřejmě dělaj profíci. A jsme přesně u toho, co jsem psal, tedy zda jsou podmínky nahrávání adekvátní účelu. A to bych si hned dovolil lehce zpochybnit, opíraje se o slova paní Hazdrové v reportáži, kde říkala, že například nerada jezdí přes Šumavskou, protože tam je hrozné hlášení.XSC píše:Lepší by bylo ohlídat to ve studiu - pustit tu starou nahrávku, aby si hlasatelka sedla s původní polohou hlasu.