Orientační a informační systémy

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
gabuliatko
Uživatel

Re:

Příspěvek od gabuliatko » 02.9.2014 10:57

Kočí píše:Hmm a mělo by se taky něco u BUSE vymyslet, aby nedocházelo k zamlžování čelních skel. Vždycky, když je změna teploty nebo veliký liják, tak to bývá dost často vidět Z:|
Možná by stálo za to udělat něco aby se nezamlžoval celý vůz. :D

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Orientační a informační systémy

Příspěvek od Fořtík » 02.9.2014 10:22

Karosák píše:Wow! Byla přehraná zastávka Zborov -SD, takže Dáša se už na divadlo neptá, ale informuje s řádnou intonací ;-)
Jo, ale zase si uprostřed hezky hejkne. :lol:

DG7021
Uživatel

Příspěvek od DG7021 » 02.9.2014 9:17

Karosák píše:Wow! Byla přehraná zastávka Zborov -SD, takže Dáša se už na divadlo neptá, ale informuje s řádnou intonací ;-)
Moje maličkost vedle stížnosti na toto téma zde na fóru poslala souběžně 13. 8. podnět i na DPP a v rychlé odpovědi přišlo, že "Nahrávka bude změněna při příští změně dat, nejpozději k 1. 9. 2014". Jsem rád, že to vyšlo!

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 02.9.2014 6:14

Wow! Byla přehraná zastávka Zborov -SD, takže Dáša se už na divadlo neptá, ale informuje s řádnou intonací ;-)

m@rtin
Uživatel

Příspěvek od m@rtin » 21.8.2014 8:40

Za nejlepší hlášení v metru doteď považuji linku C tak do roku 2004.

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 20.8.2014 20:25

P_V píše:To by bylo přínosné, už by nebyla ta 'taroměfká, pšíští haftáfka můftek.
I když tedy... ono to nebude jen nekvalitou nahrávky. Paní Lavičková má občas méně výrazné sykavky i v reálu. Ale to se dá ohlídat.
Já si myslím, že problém není v kvalitě původní nahrávky. Ta bude udělaná ve studiu a kmitočtově je jistě OK. Problém asi vznikl až při převzorkování do hlásiče metra. Nejkvalitnější hlášení tak dnes mívá paradoxně Ečs a i původní kazety zněly líp.

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 20.8.2014 19:39

To by bylo přínosné, už by nebyla ta 'taroměfká, pšíští haftáfka můftek.
I když tedy... ono to nebude jen nekvalitou nahrávky. Paní Lavičková má občas méně výrazné sykavky i v reálu. Ale to se dá ohlídat.

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 20.8.2014 19:09

U metra bývá jiný přístup. Vycházející z toho, že těch hlášení zas tolik není. Tam bych si dokonce tipnul, že by se možná mohla namluvit znovu celá linka A.

dejvk
Uživatel

Příspěvek od dejvk » 19.8.2014 18:33

Martin Šubrt píše:Nahrávání nových zastávek. Jako to se ta paní platí od písmenka. Přece pobyt v nahrávacím studiu by byl úplně stejný, jen by nenahrála slovo "Odborů", ale sousloví "Příští zastávka Odborů".
Asi před měsícem jsem náhodou viděl pořad Sejdeme se na Cibulce na Barrandově a zrovna tam bylo osazenstvo "hlasů" OIS - Knop, Tomáš Černý (MC) a Světlana Lavičková (MA) a právě poslední jmenovaná tam moderátorovi "vyprávěla" nové stanice na A, vždy si k tomu řekla i to "příští stanice", myslím že i zmiňovala, že to tak ve studiu také dělá.

Koho by to zajímalo, tak za dvacku se dá koupit týdenní předplatné do archivu Barrandova a tenhle díl se vysílal někdy 20-21. 6. 2014. Na připomínku, že hlas na áčku zní ponuře paní Lavičková odpověděla, že se těší na hlášení "Nemocnice Motol... Konečná stanice." :)

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 17.8.2014 17:31

Jo, ták, tak to jo. :D

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 17.8.2014 12:49

Ne, ten bílý proužek dole. No neříkám, že je to díra do světa, ale třeba tam bývají vypsané aktuální OR, což není k zahození. Jenže protože ten řádek je občas dlouhý a běhá pomalu, nebylo často možno si ho přečíst, protože Ti s odjezdama a zobrazením "moudré rady" zmizel. Teď jede dole pořád. Drobnost, ale mě to prudilo :-D

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 17.8.2014 9:10

Vychytávku čeho? Aby sis přečetl veledůležitý text o tom, že lidi si choděj jak chtěj a zaměstnavatel ti tedy doporučuje užití zvonku? Nebo podobný důležitý moudra, jako abys dával pozor a nevrážel do kolegů před sebou? Případně že na podzim padá listí a tedy to klouže v množství větším než malém? :lol: To mě spíš sejří, že že je tam "půlhodinka reklam", aby to na tři vteřiny přebliklo na odjezdy a zase skočili reklamy, takže ve výsledku stejně vím prd kdy mi co jede.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 17.8.2014 8:48

Pozor, sw úpravou monitorů na výpravnách došlo k tomu, že dolní běžící informační řádek je viditelný stále, nikoliv jen při zobrazené mapě sítě. Divím se, že se tím někdo v dnešní době zaobíral. Ale mě to potěšilo, pro přečtení obsahu už tam nemusím trávit věčnost a zrovna když měla přijít ta stěžejní část textu, přebliklo to na odjezdy. Já děkuji za vychytávku.

ElWapp
Uživatel

Příspěvek od ElWapp » 16.8.2014 22:31

Copak to tu máme za zlepšovák - symbol "@", který léta letoucí značí, že ten který spoj jede dál než ostatní, se najednou použije pro spoje, které končí dřív?

http://jrportal.dpp.cz/DataFTP/JRPortal ... 3_12)Z.pdf

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 14.8.2014 8:33

kruťák píše:
XSC píše:Lepší by bylo ohlídat to ve studiu - pustit tu starou nahrávku, aby si hlasatelka sedla s původní polohou hlasu.
Moje řeč, takto to samozřejmě dělaj profíci. A jsme přesně u toho, co jsem psal, tedy zda jsou podmínky nahrávání adekvátní účelu. A to bych si hned dovolil lehce zpochybnit, opíraje se o slova paní Hazdrové v reportáži, kde říkala, že například nerada jezdí přes Šumavskou, protože tam je hrozné hlášení.
Tak tohle tu ještě v rámci šotoušství nezaznělo :lol: Nechci tam jet, protože je tam ošklivé hlášení :lol: :lol:

Odpovědět