Jooooooooooo!martyn píše:Nemožné se stalo. Od soboty pendluje na X-1 jedno garantované nízkopodlažní pořadí!
Výluky a jiná omezení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Re: Výluky a jiná omezení
To se přeci nikdy nedělalo, nízkopodlažní garanty na ixku.martyn píše:Nemožné se stalo. Od soboty pendluje na X-1 jedno garantované nízkopodlažní pořadí!
-
martyn
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nemožné se stalo. Od soboty pendluje na X-1 jedno garantované nízkopodlažní pořadí! 
Kód je výlukový (zřejmě 0125). Výhybky jsou vypnuté oboje na tzv. žlutý kříž. To znamená, že stavěcí kontakty jsou odpojené, je funkční signalizace uzamčení výhybky a i funkce blokování - resp. v tomto stabu spíš obsazení úseku. Tím tvým zablokováním myslíš asi zadeklování otvoru pro tágo, které od Hradčanské je a od Bádenky ne. No je to jednoduché. Od Bádenky je trochu jiná výhybková skříň a ta neumožňuje zasazení deklu, proto se víko skříně otáčí o 180st. a tak se tágo dá zastrčit pouze do prázdna...gabuliatko píše:no v dobe kdy pravidelna 25 bude nejprve za 2 roky moc nechapu proc je puvodni trasa pod zakladnim kodem, ale budiz
nevite proc neni zablokovana a vypnuta vexle na x Spejchar od Chotkovych sadu ?
-
gabuliatko
- Uživatel
no v dobe kdy pravidelna 25 bude nejprve za 2 roky moc nechapu proc je puvodni trasa pod zakladnim kodem, ale budiz
Jednoduché, prostě řidič nakódoval PC na hlásič 0025 a ne na výlukový. Nic jiného v tom neni. Jelikož na Hradčanské nejsou radiovyhybky, tak je to fuk.gabuliatko píše:v dnesni vokovicke 25 se na Hradcanske suverene ozvalo pristi zastavka Sparta. O vyluce ani stopy. Pristi zastavku ale system hlasil spravne Chotkovy sady. Pokud nad timhle fungujou radiovyhybky ...
Prelepeni zastavky Malostranska cimsi co brzy spadne v dobe kdy se kvuli vikendove vyluce delaj extra tabule ...
-
gabuliatko
- Uživatel
v dnesni vokovicke 25 se na Hradcanske suverene ozvalo pristi zastavka Sparta. O vyluce ani stopy. Pristi zastavku ale system hlasil spravne Chotkovy sady. Pokud nad timhle fungujou radiovyhybky ...
Prelepeni zastavky Malostranska cimsi co brzy spadne v dobe kdy se kvuli vikendove vyluce delaj extra tabule ...
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Chi, já jsem si tu výluku uvědomil až poté co se mne turisti ve tři hodiny odpoledne ptali, jestli 22 jede alespoň z té Malostranské na Hrad nebo je tam také výlukaDamir Holas píše:Pravda je, že já to taky zjistil, až když jsem tam projížděl tramvají v tom nedotčeném směru2217 píše:Mě tato výluka velice zaskočila (jako správná místní o tom pochopitelně nic nevím) a tak jsem jen na Karláku slyšela šestku, jak povídá, že z důvodů výluky jede na Moráň. Tak rychle jsem z tramvaje vylítla jen když pršelo a já na IPP sjela schody po pr... Procházka hezká, ve dvě hodiny se na obloučku ještě intenzivně pracovalo.
Kéž by se v dopravním podniku konečně někdo zamyslel na systémem podávání informací a nevymýšlel broskvoviny typu "drátěný program", jehož obsah stejně skončí rozfoukaný v tunelech...
- Damir Holas
- Uživatel
Pravda je, že já to taky zjistil, až když jsem tam projížděl tramvají v tom nedotčeném směru2217 píše:Mě tato výluka velice zaskočila (jako správná místní o tom pochopitelně nic nevím) a tak jsem jen na Karláku slyšela šestku, jak povídá, že z důvodů výluky jede na Moráň. Tak rychle jsem z tramvaje vylítla jen když pršelo a já na IPP sjela schody po pr... Procházka hezká, ve dvě hodiny se na obloučku ještě intenzivně pracovalo.
- 2217
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mě tato výluka velice zaskočila (jako správná místní o tom pochopitelně nic nevím) a tak jsem jen na Karláku slyšela šestku, jak povídá, že z důvodů výluky jede na Moráň. Tak rychle jsem z tramvaje vylítla jen když pršelo a já na IPP sjela schody po pr... Procházka hezká, ve dvě hodiny se na obloučku ještě intenzivně pracovalo. 
-
martyn
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Takhle ovšem neinformuje DP, ale MŠ (nikoliv mateřská škola)Simpanz píše: Ale je zajímavé, jak DP o výluce informoval na zastávce Hellichova a dalších postižených zastávkách. Kromě informací na zastávce v češtině je tu také něco pro turisty, jízdní řády linek 22 a 23 jsou našikmo přelepeny cedulkou s ručně psaným nápisem: TRAM 22 (23) IS NOT OPERATED IN THIS STOP UNTIL 4 P.M. Get here tram 12 or 20 and on Malostranská (it is second stop) change to tram 22 or 23.
- Simpanz
- problémový jedinec
- Kontaktovat uživatele:
Ale je zajímavé, jak DP o výluce informoval na zastávce Hellichova a dalších postižených zastávkách. Kromě informací na zastávce v češtině je tu také něco pro turisty, jízdní řády linek 22 a 23 jsou našikmo přelepeny cedulkou s ručně psaným nápisem: TRAM 22 (23) IS NOT OPERATED IN THIS STOP UNTIL 4 P.M. Get here tram 12 or 20 and on Malostranská (it is second stop) change to tram 22 or 23.Damir Holas píše:Dnešní krátkodobá jednosměrná výluka na Národní přinesla už klasický obrázek - sloupek opatřen informacemi, nechybí výrazné upozornění, že zastávka je zrušena. Z dálky je vidět kolona nákladních vozů DP, traťováci, z kolejí létají jiskry. Pražský kaštan přijde, všechno to obhlédne a... čeká na tramvaj
Připomíná mi to situaci, kdy jsme s kolegou kdysi informovali na Štrosu, že něco od někud nejede, protože nejde proud. No a paní mi povídá, že ale aspoň osmička by přijet mohlaDamir Holas píše:Dnešní krátkodobá jednosměrná výluka na Národní přinesla už klasický obrázek - sloupek opatřen informacemi, nechybí výrazné upozornění, že zastávka je zrušena. Z dálky je vidět kolona nákladních vozů DP, traťováci, z kolejí létají jiskry. Pražský kaštan přijde, všechno to obhlédne a... čeká na tramvaj
Dlužno dodat, že to pobavilo i jinak naštvané kaštanstvo.
- Damir Holas
- Uživatel
Dnešní krátkodobá jednosměrná výluka na Národní přinesla už klasický obrázek - sloupek opatřen informacemi, nechybí výrazné upozornění, že zastávka je zrušena. Z dálky je vidět kolona nákladních vozů DP, traťováci, z kolejí létají jiskry. Pražský kaštan přijde, všechno to obhlédne a... čeká na tramvaj 
Soupravy na 2
Ne že by to nebylo zajímavé
, ale jsou na lince 2 nutné soupravy ? Dnes mi přišlo, že ne.