Výluky a jiná omezení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Re: Výluky a jiná omezení

Příspěvek od Damir Holas » 22.5.2008 17:53

martyn píše:Nemožné se stalo. Od soboty pendluje na X-1 jedno garantované nízkopodlažní pořadí! =D>
Jooooooooooo! :D =D> =D> =D>

8750
Uživatel

Příspěvek od 8750 » 22.5.2008 16:55

martyn píše:Nemožné se stalo. Od soboty pendluje na X-1 jedno garantované nízkopodlažní pořadí! =D>
To se přeci nikdy nedělalo, nízkopodlažní garanty na ixku. @3649 :smt041 @3644 Ještě by to chtělo 25 i o víkendu do dvojic.

martyn
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martyn » 22.5.2008 16:25

Nemožné se stalo. Od soboty pendluje na X-1 jedno garantované nízkopodlažní pořadí! =D>

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 19.5.2008 20:03

gabuliatko píše:no v dobe kdy pravidelna 25 bude nejprve za 2 roky moc nechapu proc je puvodni trasa pod zakladnim kodem, ale budiz
nevite proc neni zablokovana a vypnuta vexle na x Spejchar od Chotkovych sadu ?
Kód je výlukový (zřejmě 0125). Výhybky jsou vypnuté oboje na tzv. žlutý kříž. To znamená, že stavěcí kontakty jsou odpojené, je funkční signalizace uzamčení výhybky a i funkce blokování - resp. v tomto stabu spíš obsazení úseku. Tím tvým zablokováním myslíš asi zadeklování otvoru pro tágo, které od Hradčanské je a od Bádenky ne. No je to jednoduché. Od Bádenky je trochu jiná výhybková skříň a ta neumožňuje zasazení deklu, proto se víko skříně otáčí o 180st. a tak se tágo dá zastrčit pouze do prázdna...

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 19.5.2008 19:24

no v dobe kdy pravidelna 25 bude nejprve za 2 roky moc nechapu proc je puvodni trasa pod zakladnim kodem, ale budiz
nevite proc neni zablokovana a vypnuta vexle na x Spejchar od Chotkovych sadu ?

DavidD
Uživatel

Příspěvek od DavidD » 19.5.2008 13:13

gabuliatko píše:v dnesni vokovicke 25 se na Hradcanske suverene ozvalo pristi zastavka Sparta. O vyluce ani stopy. Pristi zastavku ale system hlasil spravne Chotkovy sady. Pokud nad timhle fungujou radiovyhybky ...
Prelepeni zastavky Malostranska cimsi co brzy spadne v dobe kdy se kvuli vikendove vyluce delaj extra tabule ...
Jednoduché, prostě řidič nakódoval PC na hlásič 0025 a ne na výlukový. Nic jiného v tom neni. Jelikož na Hradčanské nejsou radiovyhybky, tak je to fuk.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 19.5.2008 12:52

v dnesni vokovicke 25 se na Hradcanske suverene ozvalo pristi zastavka Sparta. O vyluce ani stopy. Pristi zastavku ale system hlasil spravne Chotkovy sady. Pokud nad timhle fungujou radiovyhybky ...
Prelepeni zastavky Malostranska cimsi co brzy spadne v dobe kdy se kvuli vikendove vyluce delaj extra tabule ...

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 19.5.2008 10:12

Damir Holas píše:
2217 píše:Mě tato výluka velice zaskočila (jako správná místní o tom pochopitelně nic nevím) a tak jsem jen na Karláku slyšela šestku, jak povídá, že z důvodů výluky jede na Moráň. Tak rychle jsem z tramvaje vylítla jen když pršelo a já na IPP sjela schody po pr... Procházka hezká, ve dvě hodiny se na obloučku ještě intenzivně pracovalo. =D>
Pravda je, že já to taky zjistil, až když jsem tam projížděl tramvají v tom nedotčeném směru :)
Chi, já jsem si tu výluku uvědomil až poté co se mne turisti ve tři hodiny odpoledne ptali, jestli 22 jede alespoň z té Malostranské na Hrad nebo je tam také výluka :wink: Já jim odvětil, že výluka je přece na Letné a teprve pak jsem se chytil za nos :oops:
Kéž by se v dopravním podniku konečně někdo zamyslel na systémem podávání informací a nevymýšlel broskvoviny typu "drátěný program", jehož obsah stejně skončí rozfoukaný v tunelech...

Damir Holas
Uživatel

Příspěvek od Damir Holas » 17.5.2008 16:36

2217 píše:Mě tato výluka velice zaskočila (jako správná místní o tom pochopitelně nic nevím) a tak jsem jen na Karláku slyšela šestku, jak povídá, že z důvodů výluky jede na Moráň. Tak rychle jsem z tramvaje vylítla jen když pršelo a já na IPP sjela schody po pr... Procházka hezká, ve dvě hodiny se na obloučku ještě intenzivně pracovalo. =D>
Pravda je, že já to taky zjistil, až když jsem tam projížděl tramvají v tom nedotčeném směru :)

2217
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 2217 » 17.5.2008 15:15

Mě tato výluka velice zaskočila (jako správná místní o tom pochopitelně nic nevím) a tak jsem jen na Karláku slyšela šestku, jak povídá, že z důvodů výluky jede na Moráň. Tak rychle jsem z tramvaje vylítla jen když pršelo a já na IPP sjela schody po pr... Procházka hezká, ve dvě hodiny se na obloučku ještě intenzivně pracovalo. =D>

martyn
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martyn » 17.5.2008 15:04

Simpanz píše: Ale je zajímavé, jak DP o výluce informoval na zastávce Hellichova a dalších postižených zastávkách. Kromě informací na zastávce v češtině je tu také něco pro turisty, jízdní řády linek 22 a 23 jsou našikmo přelepeny cedulkou s ručně psaným nápisem: TRAM 22 (23) IS NOT OPERATED IN THIS STOP UNTIL 4 P.M. Get here tram 12 or 20 and on Malostranská (it is second stop) change to tram 22 or 23.
Takhle ovšem neinformuje DP, ale MŠ (nikoliv mateřská škola) :lol:

Simpanz
problémový jedinec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Simpanz » 17.5.2008 14:47

Damir Holas píše:Dnešní krátkodobá jednosměrná výluka na Národní přinesla už klasický obrázek - sloupek opatřen informacemi, nechybí výrazné upozornění, že zastávka je zrušena. Z dálky je vidět kolona nákladních vozů DP, traťováci, z kolejí létají jiskry. Pražský kaštan přijde, všechno to obhlédne a... čeká na tramvaj #-o
Ale je zajímavé, jak DP o výluce informoval na zastávce Hellichova a dalších postižených zastávkách. Kromě informací na zastávce v češtině je tu také něco pro turisty, jízdní řády linek 22 a 23 jsou našikmo přelepeny cedulkou s ručně psaným nápisem: TRAM 22 (23) IS NOT OPERATED IN THIS STOP UNTIL 4 P.M. Get here tram 12 or 20 and on Malostranská (it is second stop) change to tram 22 or 23.

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 17.5.2008 14:20

Damir Holas píše:Dnešní krátkodobá jednosměrná výluka na Národní přinesla už klasický obrázek - sloupek opatřen informacemi, nechybí výrazné upozornění, že zastávka je zrušena. Z dálky je vidět kolona nákladních vozů DP, traťováci, z kolejí létají jiskry. Pražský kaštan přijde, všechno to obhlédne a... čeká na tramvaj #-o
Připomíná mi to situaci, kdy jsme s kolegou kdysi informovali na Štrosu, že něco od někud nejede, protože nejde proud. No a paní mi povídá, že ale aspoň osmička by přijet mohla :lol: , Tak jsem jí ujistil, že opravdu i osmička není šlapací, ale jezdí na elektriku :D
Dlužno dodat, že to pobavilo i jinak naštvané kaštanstvo.

Damir Holas
Uživatel

Příspěvek od Damir Holas » 17.5.2008 13:56

Dnešní krátkodobá jednosměrná výluka na Národní přinesla už klasický obrázek - sloupek opatřen informacemi, nechybí výrazné upozornění, že zastávka je zrušena. Z dálky je vidět kolona nákladních vozů DP, traťováci, z kolejí létají jiskry. Pražský kaštan přijde, všechno to obhlédne a... čeká na tramvaj #-o

slimman
Uživatel

Soupravy na 2

Příspěvek od slimman » 16.5.2008 22:46

Ne že by to nebylo zajímavé :) , ale jsou na lince 2 nutné soupravy ? Dnes mi přišlo, že ne.

Odpovědět