Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 18.5.2016 6:56

von Špilberk píše:Mimochodem skvělá věc je SSZ Italská: tento týden se už několikrát přepnulo do nějakého podivného cyklu, kdy je pro Vinohradskou volno a zelená asi tak pro 5 aut. Stalo se mi to už v minulosti, ale zapomněl jsem to napsat: je třeba volat PDT (který tuhle závadu zná) a ten volá ELTODO. Náprava je rychlá. V opačném případě kolony IAD a zpoždění nejméně 5 minut.
pozor dnes
- pred vyjezdem jsem byl varovan kolegy, ze se vcera u italské pět tvorily kolony a zdrzení - pricitali to posunu vykopu k muzeu.
- hned pro prvni ceste pres italskou pozorovano podezrele dlouhé volno naproc tt/vinohradské ul., volano pdt, ale odpoved, ze během vykopu je nadtaveni na policii a nebude nic měněno :!: :!: :!:

edit 10:25: tak asi diky upozornění, ze cca pred měsícem naprava byla znacně rychla, to ssz i dnes uz zase slape slusně a kolony iad se tvorí jen narazově dle mnozství

Filip

Příspěvek od Filip » 16.5.2016 15:00

SSZ na přejezdu u Přístaviště ve směru od centra už asi měsíc blbne. Občas nenavolí a je třeba se navolit ručně. naposledy dneska ráno ve 4:12.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 16.5.2016 9:56

Vjezd do Braníka OK. Švábky taky OK.
Že nechám děkovat... @3644 @3644

modroko
Uživatel

Příspěvek od modroko » 11.5.2016 18:09

Pokud světla padla na stůj při odjezdu ze zastávky nemělo cenu to nějak extra honit, takže jak tam bylo to esíčko tak bylo dobré se od něj ke křižovatce táhnout pomaleji a z 90% to padlo krásně do jízdy a v tom esíčku jsem aspoň nevyklopil půlku obecenstva ze sedaček :) A pokud přihlašuje až blízký kontakt tak bych zkusil volat PD ne? Jako Hloubětínský se tam určitě podívám jak to tam vypadá :)

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 11.5.2016 15:34

modroko píše:A švábky jsem jezdil obvykle pomaleji, něco kolem 30 už z důvodu že se tam IAD chová dost nepředvídatelně a padalo mi to téměř pokaždé do jízdy
No, já to teda zkusil i 30 km a stejně jsem zastavil. Výzva nesvítí a rozsvěcí se, až když je tramvaj těsně u SSZ. Taky nesměšuj rychlost ke křižovatce a rychlost vjetí do křižovatky. (-X (-X U někoho možná totéž, u mne ne.
A taky nechápu, proč se mám od Invalidovny courat 30, aby mi Švábky padly do jízdy :?: To se ta trať nemusela opravovat. To je jak Vršovická. :roll: #-o Že to nepadalo v 50, to mi nikdy nevadilo, ale ve 40 s přibrzděním těsně před SSZ (už blikající výzva) to šlo, a teď to nejde, a to už mi teda vadí. Navíc směr DC funguje normálně.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 11.5.2016 12:13

Stále pofiderní rádio od NBS. Přímo nevím, vpravo OK, ale pro změnu k DNF je to loterie. Zkoušel jsem se rozjet i jen odbrzděním a také mne to nevzalo. Naopak o kolo v pohodě i v mírném rozjezdu. Ze 4 kol 18 v So jsem měl 2x smolíka :-(

modroko
Uživatel

Příspěvek od modroko » 11.5.2016 11:58

Na tom Florenci je to takto už od doby co se to pustilo. :) A švábky jsem jezdil obvykle pomaleji, něco kolem 30 už z důvodu že se tam IAD chová dost nepředvídatelně a padalo mi to téměř pokaždé do jízdy

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 11.5.2016 10:43

1. Potvrzuji Braník do smyčky se zastavením (ze smyčky dobrý)
2. Florenc DC svítí výzva rovně i do smyčky, a následně padá i volno rovně+vpravo
3. Švábky ZC nepadají do jízdy, i když dřív při rychlosti 40 km padaly. Výzva nesvítí, nutné zastavení, výzva se rozsvítí až když je tramvaj těsně u SSZ
#-o #-o
Naposledy upravil(a) von Špilberk dne 11.5.2016 15:38, celkem upraveno 1 x.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 11.5.2016 8:28

Labut byla vypnutá asi dva dny a pak zase zapnuto...

vlakoň
Uživatel

Příspěvek od vlakoň » 11.5.2016 8:11

Pardon, asi jaro. Jsem si to spojil s reko smyčky.
Těšnov preferuje hezky i přes když má přechod víc než jeden jízdní pruh :-W ještě to plíživě rozšířit i na Labuť a dál a dál...

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 10.5.2016 21:45

vlakoň píše:
Karosák píše: Těšnov paráda! B-)
To mě těší že, aspoň tramvaje to pouští =D> Chodci mají stále smůlu, když to prodlužuje volno a čeká na tram chodci čumí do blba nebo chodí na červenou. Malý bonus je pak zkrácené volno pro směr Ke Štvanici, takže po vystátí důlku a zírání na prázdnou ulici můžete i přejít :wink:

Na přechod v centru u metra je to hrůza děs, stále to preferuje :auto Ke Štvanici. Kdyby tam byly nějaké kolony, ale žádné takové tam nejsou :evil:
:shock: #-o hele nepleteš si Těšnov s Florencí :?:
SSZ Těšnov je 1. SSZ za zast Bílá Labuť ZC, které je již několik týdnů tzv. na blikačku = křižovatka je neřízená = přednost mají TRAM před chodci, pak chodci na přechodech před IAD, následně vozidla jedoucí po hlavní komunikaci (od zast. Těšnov DC, kdy vpravo odbočující TRAM má přednost před souběžně přijíždějící IAD, a BUS + IAD přijíždějící naproti od ul. Na Florenci), kterých je méně než jedoucích vozidel po vedlejší (mezi zast. Bílá Labuť a SSZ u zast Florenc), jenž díky tomu nemají problém křižovatkou poměrně plynule projet :!:
běžící/zapnuté SSZ Florenc je u zast. tohoto jména :!:

vlakoň
Uživatel

Příspěvek od vlakoň » 10.5.2016 14:06

Karosák píše: Těšnov paráda! B-)
To mě těší že, aspoň tramvaje to pouští =D> Chodci mají stále smůlu, když to prodlužuje volno a čeká na tram chodci čumí do blba nebo chodí na červenou. Malý bonus je pak zkrácené volno pro směr Ke Štvanici, takže po vystátí důlku a zírání na prázdnou ulici můžete i přejít :wink:

Na přechod v centru u metra je to hrůza děs, stále to preferuje :auto Ke Štvanici. Kdyby tam byly nějaké kolony, ale žádné takové tam nejsou :evil:

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 09.5.2016 23:12

Jo, to je taky Eltodí paráda. Myslel jsem, jak s LEDkama zazáří a pěkný kulový. Zlatý žárovky, ty svítily pořád stejně, praskání nebylo nijak enormní. Zato ty LEDkový čočky jsou už po roce až dvou vypálený k smrti a jen mžourají.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 09.5.2016 22:56

1.) 100% souhlas s Karosákem - Braník a Těšnov
2.) na SSZ za Přístavištěm DC - dle mne tak značně slabé čočky 1 a 3 = signál "STŮJ" (zejména v porovnání s čočkami 2 a 4 = signálem "VOLNO - přímo"), že za odpoledního slunka ta SSZ místo "stůj" vypadá jako vypnutá :!:
3.) minimálně od soboty (přes tehdejší hlášení PDT) nesvítí VO okolo zast. Dvorce - včetně označníků (na těchto dnes již vybité baterie - nefunkční terčíkové panely a čidla) a reklam na zastávkách

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 09.5.2016 18:00

Potvrzuji Údolní x Modřanská problém do smyčky. Podle prodlevy v přidělení volna to vypadá, že nedetekuje vzdálený ptk, ale až ten u křižovatky.

Těšnov paráda! B-)

Odpovědět