železárna = železniční nehodamilbi píše:....
Nejsem řidič tram, ale dovolím si poznamenat, že Horní Palmovka je vypnuta již nejméně pět let a žádný "průser", pokud se nepletu, se tam nestal. Zato o kousek dole, SSZ Švábky běží a železárna je tam poměrně často. Ono zapnuté SSZ vytváří občas pocit falešného bezpečí, když je vypnuté, řidiči i chodci jsou více obezřetnější......
Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Preference / antipreference MHD
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
...a když se na takovýchto křižovatkách konečně dočká tramka volna, vyrojí se vždy dobihači a naskáčou před rozjíždějící se stroj, červená nečervená. Musí se rozhanět a ještě pyskujou, proč ten id1ot nepočkal. A ty co volají po úžasně bezpečné všudypřítomné a zapnuté signalizaci, těm bych postavil za zadek empíka a dobře, když signalizace, tak pro všechny stejným metrem, aby si uvedmilo, co vlastně požadují. Fungující vypnutá křižovatka je také známkou toho, že se umíme tolerovat a zasloužíme si tu demokracii. Divoká nemyslící zvěř holt musí být usměrněna. Uznávám řízení SSZ tam, kde jsou silné intenzity, vysoké rychlosti, velmi složité poměry (Bulhar, Šalďák) nebo špatné rozhledy a kde může takové zařízení pomocí zvýšit plynulost. Stross je přes den dosti vytížen, takže ano, 7-19 beru, ale budeme to dodržovat všichni. Kde to jde, uplatňovat toleranci a rozum. Anděl, Národka, Republika, nám. Svobody, OL přednádraží, budiž důkazem, že na to máme, ale je potřeba to trénovat a ne ubíjet zbytečnou automatikou, odlidšťováním a vytvářením absurdních řešení, které to zdivočení ještě podpoří (Hradčanská a podobně).
Průběžně a bezmocně podotýkám, že Anděl - Bertramka furt na
Průběžně a bezmocně podotýkám, že Anděl - Bertramka furt na
Přesně jak je tu psáno, ani s jednou z vyjmenovaných křižovatek nemám problém project a i když uznávám že z KTčka je při příjezdu z Krejcárku hůř vidět vlevo na horní Palmě, tak to není nic co by nešlo zkontrolovat. A Stross, když teda ti chodci mají takový problém přecházet bez paňáčků tak ať tam celý den stojí měšťáci a vybírají pokuty za přecházení na červenou neboť zastavím s tramkou v zastávce a min.75% z těch co vystoupí s radostí přechází i když mají červenou a já volno...to samé Karlínské náměstí tam to dle mého je už ranní rituál, přeběhnout před přijíždějící nebo odjíždějící tramkou
-
milbi
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nejsem řidič tram, ale dovolím si poznamenat, že Horní Palmovka je vypnuta již nejméně pět let a žádný "průser", pokud se nepletu, se tam nestal. Zato o kousek dole, SSZ Švábky běží a železárna je tam poměrně často. Ono zapnuté SSZ vytváří občas pocit falešného bezpečí, když je vypnuté, řidiči i chodci jsou více obezřetnější.honza z Mo píše:---Rád si počkám na světlech a bezpečně projedu než abych se někam cpal či děkoval těm, kteří mě pouští a přitom nemusí. Ani horní Palmovka není bez světel dobrá. Od Krejcárku doleva vidět pořádně není- tam se asi čeká až se tam stane ňákej průs.r!
Zato můžu potvrdit, že od doby vypnutí SSZ Těšnov mi přijde, že křižovatka mnohem více odsýpá, protože pustit tram či chodce je mnohem rychlejší než když přepíná fáze SSZ. U nádraží Libeň vždycky kvetu, když má volno tram ZC, ale auta z ulice Českomoravská mají červenou.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Stross - nesvítil, ale asi po excesu kolegy TRAMvajáka, který po zastavení TRAMvaje v křižovatce převáděl paní-"babičku" o berlích přes přechod byl opětovně zapnut z úplného vypnutí (tzv. po tmě). ....honza z Mo píše:Na rozdíl od informace ve zprávách na znamení Štross minimálně do 21 hod. svítí a to je dobře. Naproti tomu Florenc už je dlouho vypnutý......
opakovaně zde upozorňuji, že SSZ Florenc u stejnojmenných TRAM křižovatek BĚŽÍ, ale tzv. na blikačku je přepnuto SSZ Těšnov ....
Naposledy upravil(a) MM-Mikulovsky dne 17.6.2016 14:08, celkem upraveno 2 x.
-
honza z Mo
- Uživatel
Na rozdíl od informace ve zprávách na znamení Štross minimálně do 21 hod. svítí a to je dobře. Naproti tomu Florenc už je dlouho vypnutý. Nejsem příznivcem takto vypnutých signalizací. Se 14 od Labutě jsem až jako poslední na řadě. Rád si počkám na světlech a bezpečně projedu než abych se někam cpal či děkoval těm, kteří mě pouští a přitom nemusí. Ani horní Palmovka není bez světel dobrá. Od Krejcárku doleva vidět pořádně není- tam se asi čeká až se tam stane ňákej průs.r!
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Bacha u Mitasky ZC (Jahodová) nepadá předvěst a padá stůj bez přípravy. Ráno to bylo podezřelé, teď mi potvrdil i svačinář. Zatim nehlaseno.
Zxs: Jo to Kauf občas udělá. Většinou když mám berle...
Zxs: Jo to Kauf občas udělá. Většinou když mám berle...
- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na Karláku taky prima, permoníci tam cosi kutaj, kolem alberta v jednom pruhu a proč se nenacpat do křižovatky, klidne ať stojim jako
Ráno mě celkem vypekla Obora Hvězda. Rozjíždím se ze zastávky, padne stůj, zelené pro levý odbočení přes koleje ke kauflandu, zhasne stromek. Projelo JEDINÝ auto, padá červená a volno, mizím v dál. Čas cca 7:15. 22 mívám často, ale tohle se mi ještě nestalo...
Ráno mě celkem vypekla Obora Hvězda. Rozjíždím se ze zastávky, padne stůj, zelené pro levý odbočení přes koleje ke kauflandu, zhasne stromek. Projelo JEDINÝ auto, padá červená a volno, mizím v dál. Čas cca 7:15. 22 mívám často, ale tohle se mi ještě nestalo...
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Závora by byla jistě dobrá, ale takhle asi projektanti SSZ neuvažují...
Třeba antitramvajovej vjezd do smyčky na Šárce, tam padne dříve červená za kolejema, než před kolejema!
To samé na Nábřeží kpt. Jaroše
Stejně tak zbytečně dlouhá volna po Smíchovském okruhu či na IPP. Zkrátka jen aby projelo co nejvíce aut, i kdyby se mělo celý volno pro tramvaje stát na kolejích!!
Třeba antitramvajovej vjezd do smyčky na Šárce, tam padne dříve červená za kolejema, než před kolejema!
To samé na Nábřeží kpt. Jaroše
Stejně tak zbytečně dlouhá volna po Smíchovském okruhu či na IPP. Zkrátka jen aby projelo co nejvíce aut, i kdyby se mělo celý volno pro tramvaje stát na kolejích!!
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Stross včera svítil....
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak co ta Kartouzská, už to bude
Doladění Vypichu
K tomu mě napadlo, že by bylo fajn, kdyby přechod u zastávek dělal závoru, tím by bránil zahlcení úseku mezi přechodem a velkým Vypichem. Zlepšily by se podmínky pro přecházení chodců (větší podíl volna, když je to tam stejně ucpaný), na zastávku i obecně přes Bělohorskou, lépe by vyjížděly busy z obratiště i tram z/do smyčky. Zkrátka podobně jako vjezd do Černokostelecké/smč, který také nepustí další auta, dokud se to k Limuzské nevyklidí
Co Evropská...nebo alespoň ta Bořina
Dyk tam by to tak krásně svištělo 
Doladění Vypichu
K tomu mě napadlo, že by bylo fajn, kdyby přechod u zastávek dělal závoru, tím by bránil zahlcení úseku mezi přechodem a velkým Vypichem. Zlepšily by se podmínky pro přecházení chodců (větší podíl volna, když je to tam stejně ucpaný), na zastávku i obecně přes Bělohorskou, lépe by vyjížděly busy z obratiště i tram z/do smyčky. Zkrátka podobně jako vjezd do Černokostelecké/smč, který také nepustí další auta, dokud se to k Limuzské nevyklidí
Co Evropská...nebo alespoň ta Bořina
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
BINGOPetrpes píše:Tak snad nám zase nezapnou Strossmayerovo nám., když je tam teď podle některých řidičů tak nebezpečno, že musí převádět chodce po zebře...
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak snad nám zase nezapnou Strossmayerovo nám., když je tam teď podle některých řidičů tak nebezpečno, že musí převádět chodce po zebře... 
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak já tedy MÓÓÓÓC DĚKUJI, že (jak jsem včera zpozoroval) již byl sloupek vyměněn,MM-Mikulovsky píše:Grossák píše:1) Na SSZ Sokolovská - Šaldova chybí přihlašovák. Stožár musel pryč kvůli kolizi s nějakými sítěmi. Bude řešeno atypickým sloupkem SSZ, který je třeba nejprve dodat. Musíme to vydržet. Týdny.
...........![]()
proč to dělat složitě, když to jde lehce - nech připnout cca 3m dlouhou "laťku" k výložníku TV, která jej prodlouží cca o 1m (max 1,5m) směrem k tomu sloupku přihlašováku, aby propojovací kabel vedl bezpečně daleko od PTG i střech vysokých vozidel jedoucích po PK (případně výložník TV vyměnit za, o uvedený kousek, delší) a od sloupku přihlašováku táhni propojovací kabel přihlašováku přímo ke konci toho prodloužení výložníku TV, pod nějž na TV necháč vrátit samotný přihlašovák/"brnakčku"
......
a díky tomu brnkačka připevněna na TV a její funkčností zprovozněno:
1.) přihlášení TRAM do té SSZ (většině známé podle následující zast.) Urxova ZC
2.) předzvěst oné SZZ
-
Filip
Jo tak. No jo,jsou tam krabičky. Máš pravdu. Kolega to hlásil už před několika týdny.MM-Mikulovsky píše:a kde by se ztratil - tam není brnkačka, ale VZDÁLENÉ RÁDIO V KRABIČKÁCH V ZEMI VEDLE KOLEJNICE.Filip píše:Je škoda, že už asi dva měsíce nefunguje vzdálený kontakt od Karlových lázní ke křižovatce u divadla. Nebo je pryč (nevšiml jsem si) ? Ale docela usnadňoval průjezd. Jo a když je výhybka u divadla ve směru od lázní zablokovaná, tak je nutné se navolit ručně do SSZ.
Žel poslední týdny opravdu mi také jeho pomocí vůbec nefunguje včasné přihlášení pro odbočení s l.18 vlevo na ND dc, by´t jsem to opakovaně hlásil PDT