Výluky a jiná omezení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Výluky a jiná omezení

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 30.10.2011 9:43

Jirka: Žádná deformace - jen naprosté rozhořčení z viditelně nelogického přístupu k zákazníkům:
1.) V ten pátek 28.10. nemusela být odpoledne nadbytečná "nedělní" nabídka spojů - jak píšeš JŘ mají složen pro konkrétní dny = z toho pátku by defakto vznikl "svátek před volným dnem", po čemž tu někdo "volal" i ohledně JŘ DPP.
2.) Posílení zbylých spojů v pátek 28.10. nekritizuji - ba naopak velmi kvituji.
3.) Kritizuji lživou prezentaci ČD
...V sobotu bude kapacita vlaků navýšena o více jak 3 500 míst k sezení...
, protože proti "běžné" sobotě jelo méně spojů:
a) Tak jejich celková kapacita byla velmi totožná - nikoliv posílená, ale navíc v omezeném výběru spojů, jemuž se cestující museli přizpůsobit #-o #-o #-o !!!
b) V prostředním ze tří volných dní zvýšení kapacity by bylo přímo nesmyslné - v naprosté většině případů, kdo chtěl někam jet, tak odjel v den předchozí a vrací se v následující (-X (-X (-X.

Sečteno potrženo = ČD dělá ze svých zákazníků hlupáky, jak pečuje o jejich dobro a přitom tomu tak viditelně není!
- (-X (-X (-X (-X To se prostě nesmí stávat!!!!

Jirka
Uživatel

Příspěvek od Jirka » 30.10.2011 8:50

Obávám se, že tady dochází k zásadnímu nepochopení z důvodu profesionální deformace člověka, který se pohybuje v prostředí MHD. Je potřeba si uvědomit, co vede dráhy k posílení svátečního provozu na železnici. Je to především migrace studentů a pracujících z opačných koutů republiky, Slovenska a pod. domů na prodloužený víkend. Což znamená posílení hlavně dálkových vlaků.

Na rozdíl od MHD to ale neznamená, že jich pojede n-krát více, ale že bude posílena jejich kapacita, tedy více vozů na jednotlivých spojích. Některé byly posíleny velmi výrazně (čtrnáctivozový "denní" rychlík se v dnešní době už moc běžně nevídá).

Druhá věc je, že na železnici v zásadě není něco jako sobotní a nedělní JŘ. Pro každý vlak je stanoven rozsah jeho provozu a to i na některé jednotlivé dny a je často přizpůsoben víkendu jako celku, ne strikně sobota/neděle.

Kyby tomu tak nebylo a v pátek 28.10. se jezdilo jako v neděle/svátek bez vyjímky, tak by to na mnoha tratích znamenalo, že na začátku víkednu se ráno nedostanu nikam, odpoledne bude kapacita opačným směrem, než je víkednová frekvece (protože ač pátek, jezdíme jako v neděli, kdy se vracíme domů z chaty, chalupy atd.).

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 30.10.2011 0:58

cwapa píše:
MM-Mikulovsky píše: ...V sobotu bude kapacita vlaků navýšena o více jak 3 500 míst k sezení. .... kvůli svátku 28.října a Dušičkám, tak mi to už fakt rozum nebere!!! ......
Tak to jsi na tom opravdu hodně bledě, nevím na co ten rozum máš. ......
Takže znova - v sobotu 29.10.2011 jezdily vlaky ČD nikoliv podle sobotního, ale podle nedělního JŘ, jenž čítá méně spojů a přitom bylo ČD prezentováno, že v sobotu bude kapacita spojů posílena - jaký mohl být ve skutečnosti výsledek?
No asi takový, že kapacita byla maximálně stejná s každou jinou sobotou, jen proti ní byla "vtěsnána" respektive spřažena do menšího počtu vlaků!!!
9001 píše:Napsal bych to jednoduše. Někdo si spoj nezaplatil a tak nejede.

K ČD. Jaké je vlastně postavené ČD na trhu? Pokud to přirovnám Praze, tak Ropid v případě ČD kraje, obce u R a více MD si objedná spoje a ty ČD odjezdí bez ohledu na poptávku. Pokud má někdo zájem si připlatit na dušičky, tak mu vlak rádi vypraví. Takže kdo je výsledku odříznutý od světa?

Oslavné ody na Jančuru bych ve vlacích říkal až tak po roce provozu. Nelze hodnotit něco co jezdí 14 dní...
1.) Jenže ten(ty) spoj(e) co nejel(y) v kalendářně běžnou sobotu 29.10., jel(y) v jí předcházející sváteční den pátek 28.9. ježděný dle sobotních JŘ. Logické však bylo jezdit 28.10. jako neděli/svátek a sobotu 29.10. jako běžnou sobotu a v rámci těch dvou dnů by byl počet spojů naprosto shodný s tím uskutečněným nelogickým "výplodem"!

2.) Ano ČD je "jen" dopravce - jako DPP, oba plní požadavky objednavatelů (nejčastěji organizátorů IDS - v Praze a Středních Čechách Ropidu a ČD v JMK fa Kordis), ale jakto že DPP je schopen více méně sám od sebe (v reakci na závěry různých průzkumů či podnětů od cestujících) u objadnavatele prosazovat návrhy na zvýšení služeb cestujícím a ČD toho viditelně schopno není?

3.) Jančurovými vlaky jsem ještě (narozdíl od BUS) nejel, ale ódy pět už určitě možné je - díky existenci těch konkurenčních vlaků prokazatelně začíná ČD měnit přístup k cestujícím (viz. "Vyjede RegioJet, začněte uklízet, nařídily České dráhy personálu" v sobotní i-dnes i tištěné MFD), žel zatím jen na tratích s přímou konkurencí právě jančurových vlaků!

Prostě suma sumárum - podtrženo sečteno přístup k cestujícím hodnotím následovně:
DPP - (zejména v reakci na značení výluky TT Synkáč - PA) =D> =D> =D> =D> =D>
ČD - (kvůli balamucení o vyšší celkové kapacitě spojů v určitý den, když ten den jede méně spojů než by bylo logické) @3643 @3643 @3643 @3643 @3643

Syrda
Uživatel

Příspěvek od Syrda » 30.10.2011 0:02

Pár obrázků ode mne
http://kolejarz.wz.cz/zaloha-PC/PA292085.JPG - Na Veselí u věznice, poprvé
http://kolejarz.wz.cz/zaloha-PC/PA292095.JPG - Na Veselí u věznice, podruhé
http://kolejarz.wz.cz/zaloha-PC/PA292158.JPG - začíná stavba druhého přejezdu
http://kolejarz.wz.cz/zaloha-PC/PA292271.JPG - místo Pankráckých T3R.P jsou k vidění Strašnické T6A5 nebo T3SU

A byly dnes nějaké 15T na lince? Několik spatřeno na cvičných jízdách. Ale na lince nic.

piskvorrr
Uživatel

Příspěvek od piskvorrr » 29.10.2011 22:09

thriller2 píše:ještě jsem viděl "ujíždět mi" bus x-18, a v zastávce stály dvě ženský. Tak se jich ptám, proč jako nejely tím busem, a ony, že čekají na tramvaj.. :shock: Tak jsem šel radši dál.
Podobně včera večer u sloupku Na Zámecké směr Nusle cedule visely, ale přesto: "Nevíte, kdy odtud pojede osmnáctka? Já už tu na ní čekám dvacet minut..." "Teď nejezdí, opravujou koleje, jezdí místo ní autobus" "Ale já potřebuju tramvaj, osmnáctku, na Povstání!!!" Nakonec se mi podařilo ji nasměrovat na NAD, ale tvářila se dost podezřívavě, jako bych tu nejedoucí tramvaj ukrad' :lol:

Potěšila mě na Otakarově na chodníku šipka jako kráva a stejně velký nápis ve smyslu "náhradní doprava za tram 11 a 18 támhle @3632 " - té si dost lidí všimlo.

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 29.10.2011 18:42

Když, pane MOpe, chvilku počkáte, pošlu celý FŽ. Jinak křiž. do Zámecké už leží, sváří se, vytěžena je kolej směr Spořilov a hlavně se v tichosti objevil kaliforňan u Nuselské radnice :)

7080
Uživatel

Příspěvek od 7080 » 29.10.2011 18:02

MOp píše:Nove krizeni jiz lezi? Je vytezena od X Zamecka po X Taborska jen jedna nebo obe koleje?

A foto od oblouku Na Veseli asi take nikdo?
V poledne ještě neleželo. Tam výše jsem už nebyl, ale podle toho jak je naplánovaná objízdná trasa pro 139, to nevypadá na obě koleje najednou.

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 29.10.2011 17:43

Nove krizeni jiz lezi? Je vytezena od X Zamecka po X Taborska jen jedna nebo obe koleje?

A foto od oblouku Na Veseli asi take nikdo?

7080
Uživatel

Příspěvek od 7080 » 29.10.2011 17:38

MOp píše:Nemate nekdo foto z dneska z reka na Synkaci? Asi se tam chvili nepodivam a rad bych videl, co se tam deje.
Foto nemám, ale popíšu. Dráteníci statečně natahují příčňáky. Je položená celá kolej od Otakarovy až ke křížení se Zámeckou. Do centra v poledne nebylo položeno. Mezi Otakarovou a vjezdem na Synkáč už docházelo k zalévání kolejí asfaltem.

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 29.10.2011 17:31

Nemate nekdo foto z dneska z reka na Synkaci? Asi se tam chvili nepodivam a rad bych videl, co se tam deje.

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 29.10.2011 15:12

MM-Mikulovsky píše:
9001 píše:Co na tom nechápeš? Dyt v té poznámce je to jasně napsané. Nevím co řešíš...
...V sobotu bude kapacita vlaků navýšena o více jak 3 500 míst k sezení. .... kvůli svátku 28.října a Dušičkám, tak mi to už fakt rozum nebere!!! #-o #-o #-o #-o #-o
Tak to jsi na tom opravdu hodně bledě, nevím na co ten rozum máš. :idea: =D> #-o

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 29.10.2011 13:04

9001 píše:Co na tom nechápeš? Dyt v té poznámce je to jasně napsané. Nevím co řešíš...
Asi to, že každý JŘ má být jednoduchý - logický a poznámka u toho ČD sice je pochopitelná, ale je naprosto totálně nelogická - z konkrétního státního svátku (28.X.) dělá sobotu a z na něho následující soboty (29.X.) zase neděli = státní svátek!
No a když se člověk podívá na všechny ostatní organizace (obchody různé dopravní podniky atd.) fungují na "klasický" (někteří dokonce, kvůli památce zesnulých, posílený) sobotní provoz. Tady se prostě nedá nesouhlasit se zjednodušeným tvrzením p. Jančury (jehož sice osobně "nemusím", ale v případě potřeby služby jeho firem využívám), že ČD jsou naprosto odříznuté od reality okolního světa!!! No a když si to omezení počtu vlakových spojů dnes v sobotu 29.X. na nedělní počet ještě spojím s prohlášením ČD o posílení spojů
...V sobotu bude kapacita vlaků navýšena o více jak 3 500 míst k sezení. ....
kvůli svátku 28.října a Dušičkám, tak mi to už fakt rozum nebere!!! #-o #-o #-o #-o #-o

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 29.10.2011 10:45

MM-Mikulovsky píše:No buďme rádi, že informovanost o výlukách a změnách dopravy kvůli svátkům je alespoň stylem DPP - to ČD v tom dělají totální bordel, byť pozorný čtenář si to ve vysvětlivkách najde s přesným datem viz. spoj 4505 v úseku Hrušovany nad Jevišovkou - Břeclav s omezením 27 (= jede v prac. dny a sobotu,..28.X., ..., nejede ..., 29.X.) Takže v neděli nejezdí, ale zrovna včera na státní svátek jel a v sobotu běžně jezdí, ale dnes zase naopak nikoliv - ČD dnes, byť svátek přeci není, jezdí jak v neděli!!!! #-o #-o #-o #-o #-o
Co na tom nechápeš? Dyt v té poznámce je to jasně napsané. Nevím co řešíš...

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 29.10.2011 9:24

No buďme rádi, že informovanost o výlukách a změnách dopravy kvůli svátkům je alespoň stylem DPP - to ČD v tom dělají totální bordel, byť pozorný čtenář si to ve vysvětlivkách najde s přesným datem viz. spoj 4505 v úseku Hrušovany nad Jevišovkou - Břeclav s omezením 27 (= jede v prac. dny a sobotu,..28.X., ..., nejede ..., 29.X.) Takže v neděli nejezdí, ale zrovna včera na státní svátek jel a v sobotu běžně jezdí, ale dnes zase naopak nikoliv - ČD dnes, byť svátek přeci není, jezdí jak v neděli!!!! #-o #-o #-o #-o #-o

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 28.10.2011 23:50

thriller2 píše:
Radek píše:(...)
Odpoledne byla Na Veselí vyvěšena následující uživatelsky stravitelná informace - viz obrázek.
Byste se divili (a nebo vlastně možná ani ne), že takováhle velká a dobrá cedulka je vlastně stále pro některé lidi k ničemu. Dneska jsem šel přes tuto zastávku (dc), ještě jsem viděl "ujíždět mi" bus x-18, a v zastávce stály dvě ženský. Tak se jich ptám, proč jako nejely tím busem, a ony, že čekají na tramvaj.. :shock: Tak jsem šel radši dál.
Tady bych řekl, že je zásadní problém. Ty nevíš kolik lidem to pomohlo, protože ti byli už v tom buse a jeli tam kam potřebují. Opět si budeme pamatovat jako všeobecně blbce a kokoty, protože ti nám v paměti uvíznou podstatně více, než dobrý a bezkonfliktní člověk...
Jenom škoda, že pak někdo napíše něco ve smyslu, stejně to nemá smysl právě kvůli zmíněným náležitě rozmáznutým informacím o dvou ženských. :roll:

Odpovědět